Πώς να συγχρονίσετε ένα iPhone σε έναν υπολογιστή

Ενώ πολλοί άνθρωποι αυτές τις μέρες χρησιμοποιούν τα iPhones τους χωρίς συγχρονισμό ποτέ με τους υπολογιστές τους, πολλοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν iTunes για να μεταφέρετε αρχεία εμπρός και πίσω. Μπορείτε να συγχρονίζετε τραγούδια, λίστες αναπαραγωγής, άλμπουμ, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, ηχητικά βιβλία, βιβλία και podcast μεταξύ του υπολογιστή σας και του iPhone χρησιμοποιώντας το iTunes.

Ο συγχρονισμός δεν αφορά μόνο τη μεταφορά δεδομένων. Είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για το iPhone σας. Παρόλο που η Apple ενθαρρύνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν το iCloud για να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των προσωπικών τους δεδομένων, μπορεί επίσης να θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPhone σας συγχρονίζοντας τον υπολογιστή σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ενώ το iTunes χρησιμοποίησε υποστηρίξεις συγχρονισμού εφαρμογών και ήχων κλήσης, αυτές οι λειτουργίες έχουν αφαιρεθεί σε πρόσφατες εκδόσεις και τώρα έχουν εξελιχθεί πλήρως στο iPhone.

01 από 11

Η οθόνη σύνοψης

Το πρώτο βήμα για το συγχρονισμό του iPhone με τον υπολογιστή σας είναι απλό: Συνδέστε το καλώδιο που συνοδεύει το iPhone σε μια θύρα USB στον υπολογιστή σας και στη λειτουργία Lightning στο κάτω μέρος του iPhone. (Μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε μέσω Wi-Fi , αν προτιμάτε.)

Εκκινήστε το iTunes . Κάντε κλικ στο εικονίδιο iPhone στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου για να ανοίξετε την οθόνη Περίληψη. Αυτή η οθόνη παρέχει μια βασική επισκόπηση και πληροφορίες επιλογής για το iPhone σας. Οι πληροφορίες παρουσιάζονται σε τρεις ενότητες: iPhone, Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και Επιλογές.

Τμήμα iPhone

Στην πρώτη ενότητα της οθόνης "Σύνοψη" αναφέρεται η συνολική χωρητικότητα αποθήκευσης, ο αριθμός τηλεφώνου, ο αριθμός σειράς και η έκδοση του iOS που λειτουργεί το τηλέφωνο. Η πρώτη ενότητα Περίληψη περιέχει δύο κουμπιά:

Τμήμα αντιγράφων ασφαλείας

Αυτή η ενότητα ελέγχει τις προτιμήσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να χρησιμοποιείτε αντίγραφα ασφαλείας.

Στην περιοχή με τίτλο Αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας , επιλέξτε πού θα δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας για το iPhone: iCloud ή τον υπολογιστή σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και στους δύο, αλλά όχι ταυτόχρονα.

Αυτή η ενότητα περιέχει δύο κουμπιά: Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα και επαναφορά αντιγράφων ασφαλείας:

Τμήμα επιλογών

Η ενότητα επιλογών περιέχει μια λίστα με τις διαθέσιμες δυνατότητες. Τα πρώτα τρία είναι σημαντικά για τους περισσότερους χρήστες. Τα άλλα χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά.

Στο κάτω μέρος της οθόνης "Σύνοψη" εμφανίζεται μια μπάρα που εμφανίζει την χωρητικότητα του τηλεφώνου σας και πόσο χώρο κάθε είδος δεδομένων καταλαμβάνει στο iPhone σας. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού σε μια ενότητα της γραμμής για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για κάθε κατηγορία.

Εάν κάνετε αλλαγές στην οθόνη Περίληψη, κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης. Κάντε κλικ στο στοιχείο Συγχρονισμός για να ενημερώσετε το iPhone σας με βάση τις νέες ρυθμίσεις.

02 από 11

Συγχρονισμός μουσικής στο iPhone

Επιλέξτε την καρτέλα Μουσική στο αριστερό πλαίσιο του iTunes. Κάντε κλικ στην επιλογή Συγχρονισμός μουσικής στο πάνω μέρος της οθόνης iTunes, για να συγχρονίσετε μουσική στο iPhone σας (Εάν χρησιμοποιείτε τη Βιβλιοθήκη μουσικής iCloud με Apple Music , αυτό δεν θα είναι διαθέσιμο).

Οι πρόσθετες επιλογές περιλαμβάνουν:

03 από 11

Συγχρονισμός ταινιών στο iPhone

Στην καρτέλα Ταινίες , ελέγχετε τον συγχρονισμό ταινιών και βίντεο που δεν είναι τηλεοπτικές εκπομπές.

Κάντε κλικ στο πλαίσιο δίπλα στο στοιχείο Συγχρονισμός ταινιών για να ενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό ταινιών στο iPhone σας. Όταν ελέγχετε αυτό, μπορείτε να επιλέξετε μεμονωμένες ταινίες στο πλαίσιο που εμφανίζεται παρακάτω. Για να συγχρονίσετε μια συγκεκριμένη ταινία, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου.

04 από 11

Συγχρονισμός της τηλεόρασης με το iPhone

Μπορείτε να συγχρονίσετε ολόκληρες εποχές της τηλεόρασης ή μεμονωμένα επεισόδια στην καρτέλα Τηλεοπτικές εκπομπές .

Κάντε κλικ στο πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Συγχρονισμός τηλεοπτικών εκπομπών για να ενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό τηλεοπτικών εκπομπών στο iPhone σας. Όταν κάνετε κλικ σε αυτό, όλες οι άλλες επιλογές θα είναι διαθέσιμες.

05 από 11

Συγχρονισμός podcasts στο iPhone

Τα podcasts έχουν τις ίδιες επιλογές συγχρονισμού με τις ταινίες και τις τηλεοπτικές εκπομπές. Κάντε κλικ στο πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Podcasts συγχρονισμού για να αποκτήσετε πρόσβαση στις επιλογές.

Μπορείτε να συγχρονίσετε κανένα ή όλα τα podcast σας όπως ακριβώς και με τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και αυτά που πληρούν ορισμένα κριτήρια. Αν θέλετε να συγχρονίσετε ορισμένα podcast, αλλά όχι άλλα, κάντε κλικ σε ένα podcast και, στη συνέχεια, επιλέξτε τα επεισόδια που θέλετε να συγχρονίσετε με το iPhone κάνοντας κλικ στο πλαίσιο δίπλα σε κάθε επεισόδιο.

06 από 11

Συγχρονισμός βιβλίων στο iPhone

Χρησιμοποιήστε την οθόνη Βιβλία για να διαχειριστείτε τον τρόπο συγχρονισμού των αρχείων και των αρχείων iBooks με το iPhone σας. (Μπορείτε επίσης να μάθετε πώς να συγχρονίζετε αρχεία PDF σε iPhone .)

Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο Βιβλίο συγχρονισμού για να ενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό βιβλίων από το σκληρό σας δίσκο στο iPhone σας. Όταν το ελέγξετε αυτό, οι επιλογές γίνονται διαθέσιμες.

Χρησιμοποιήστε τα αναπτυσσόμενα μενού κάτω από την επικεφαλίδα Βιβλία για να ταξινομήσετε αρχεία ανά τύπο ( Βιβλία και αρχεία PDF , Μόνο Βιβλία , Μόνο αρχεία PDF ) και ανά τίτλο, συγγραφέα και ημερομηνία.

Εάν επιλέξετε Επιλεγμένα βιβλία , επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα σε κάθε βιβλίο που θέλετε να συγχρονίσετε.

07 από 11

Συγχρονισμός των Audiobooks στο iPhone

Αφού επιλέξετε Audiobooks από το μενού στον αριστερό πίνακα, κάντε κλικ στο πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Συγχρονισμός ηχητικών βιβλίων . Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να επιλέξετε όλα τα ηχητικά βιβλία ή μόνο αυτά που ορίζετε, όπως συμβαίνει με τα κανονικά βιβλία.

Εάν δεν συγχρονίζετε όλα τα ηχητικά βιβλία, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα σε κάθε βιβλίο που θέλετε να συγχρονίσετε στο iPhone σας. Αν το ηχητικό βιβλίο έρχεται σε ενότητες, επιλέξτε την ενότητα που θέλετε να μεταφέρετε.

Μπορείτε επίσης να διαλέξετε να διαχειρίζεστε τα ηχητικά βιβλία σας στις λίστες αναπαραγωγής και να συγχρονίζετε αυτές τις λίστες αναπαραγωγής στην ενότητα Συμπεριλάβετε τα αρχεία ηχητικών βιβλίων από τις λίστες αναπαραγωγής .

08 από 11

Συγχρονισμός φωτογραφιών στο iPhone

Το iPhone μπορεί να συγχρονίσει τις φωτογραφίες του με την εφαρμογή Φωτογραφίες (στο Mac, στα Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Συλλογή φωτογραφιών των Windows). Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Συγχρονισμός φωτογραφιών για να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή.

Επιλέξτε τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών για συγχρονισμό με το iPhone στην αναπτυσσόμενη λίστα Αντιγραφή φωτογραφιών από:. Αφού το κάνετε αυτό, οι επιλογές συγχρονισμού σας περιλαμβάνουν:

09 από 11

Συγχρονισμός επαφών και ημερολογίου με το iPhone

Η καρτέλα Πληροφορίες είναι εκεί που διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις συγχρονισμού για επαφές και ημερολόγια.

Όταν ρυθμίζετε το iPhone σας, αν επιλέξετε να συγχρονίσετε τις επαφές και τα ημερολόγιά σας με το iCloud (το οποίο συνιστάται), δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές σε αυτήν την οθόνη. Αντίθετα, υπάρχει ένα μήνυμα που σας ενημερώνει ότι αυτά τα δεδομένα συγχρονίζονται με τον αέρα με το iCloud και μπορείτε να κάνετε αλλαγές στις ρυθμίσεις του iPhone σας.

Εάν επιλέξετε να συγχρονίσετε αυτές τις πληροφορίες από τον υπολογιστή σας, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τις ενότητες, επιλέγοντας το πλαίσιο δίπλα σε κάθε επικεφαλίδα και στη συνέχεια υποδεικνύοντας τις προτιμήσεις σας από τις επιλογές που εμφανίζονται.

10 από 11

Συγχρονισμός αρχείων από το iPhone στον υπολογιστή

Εάν έχετε εφαρμογές στο iPhone σας που μπορούν να συγχρονίσουν αρχεία εμπρός και πίσω με τον υπολογιστή σας - όπως βίντεο ή παρουσιάσεις - μπορείτε να τα μετακινήσετε σε αυτήν την καρτέλα.

Στη στήλη " Εφαρμογές ", επιλέξτε την εφαρμογή των οποίων αρχεία θέλετε να συγχρονίσετε

Στη στήλη " Έγγραφα ", θα δείτε μια λίστα με όλα τα διαθέσιμα αρχεία. Για να συγχρονίσετε ένα αρχείο, απλά κάντε κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση σε . Επιλέξτε μια θέση για να αποθηκεύσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αρχεία από τον υπολογιστή σας στην εφαρμογή, επιλέγοντας την εφαρμογή και κάνοντας κλικ στο κουμπί Προσθήκη στη στήλη " Έγγραφα ". Περιηγηθείτε στον σκληρό σας δίσκο για να βρείτε το αρχείο που θέλετε να συγχρονίσετε και να το επιλέξετε.

11 από 11

Επανασύνδεση για την ενημέρωση περιεχομένου

πιστωτική εικόνα: heshphoto / Image Source / Getty Images

Όταν ολοκληρώσετε τη διαχείριση των ρυθμίσεών σας, κάντε κλικ στο κουμπί Συγχρονισμός στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης iTunes για να συγχρονίσετε το iPhone με το iTunes. Όλο το περιεχόμενο στο iPhone σας ενημερώνεται με βάση τις νέες ρυθμίσεις που μόλις δημιουργήσατε.

Αν επιλέξατε την επιλογή στην ενότητα Περίληψη για να συγχρονίζεται αυτόματα κάθε φορά που συνδέετε το iPhone σας στον υπολογιστή σας, συμβαίνει συγχρονισμός οποτεδήποτε συνδέεστε. Αν επιλέξετε την επιλογή ασύρματου συγχρονισμού, ο συγχρονισμός συμβαίνει στο παρασκήνιο κάθε φορά που γίνεται μια αλλαγή.