Γιατί το λογισμικό Keylogging πρέπει να βρίσκεται στο ραντάρ σας

Ένα keylogger είναι μια συσκευή υλικού ή ένα πρόγραμμα λογισμικού που καταγράφει τη δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο ενός χρήστη υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων των πλήκτρων πληκτρολογίου που πατούν.

Χρησιμοποιήστε περιπτώσεις για ένα Keylogger

Τα Keyloggers χρησιμοποιούνται σε οργανισμούς Πληροφορικής (IT) για την αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων με υπολογιστές και δίκτυα επιχειρήσεων. Οι Keyloggers μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από μια οικογένεια (ή επιχείρηση) για να παρακολουθήσουν τη χρήση του δικτύου ανθρώπων χωρίς την άμεση γνώση τους. μερικές φορές χρησιμοποιούνται ως μέρος των γονικών ελέγχων στο σπίτι. Τέλος, τα κακόβουλα άτομα μπορούν να χρησιμοποιήσουν keyloggers σε δημόσιους υπολογιστές για να κλέψουν κωδικούς πρόσβασης ή πληροφορίες πιστωτικών καρτών.

Τι πληροφορίες μπορεί να συλλέξει ένας Keylogger

Οι δυνατότητες των keyloggers ποικίλλουν, αλλά όταν εγκαθίστανται σε μια συσκευή, μπορούν γενικά να κάνουν τα εξής:

Τα περισσότερα keyloggers επιτρέπουν όχι μόνο να πληκτρολογούνται πληκτρολόγια πληκτρολογίου αλλά και συχνά να είναι ικανά να συλλέγουν συλλογές οθόνης από τον υπολογιστή. Τα κανονικά προγράμματα keylogging αποθηκεύουν τα δεδομένα τους στον τοπικό σκληρό δίσκο, αλλά ορισμένα προγραμματίζονται για να μεταδίδουν αυτόματα δεδομένα μέσω του δικτύου σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή ή διακομιστή Web .

Από πού προέρχονται οι Keyloggers και πώς μπορείτε να διαπιστώσετε εάν η συσκευή σας έχει μία

Κάποιο λογισμικό keylogger είναι ελεύθερα διαθέσιμο στο Διαδίκτυο, ενώ άλλα είναι εμπορικές ή ιδιωτικές εφαρμογές. Τα Keyloggers είναι μερικές φορές μέρος πακέτων κακόβουλου λογισμικού που μεταφορτώνονται σε υπολογιστές χωρίς τη γνώση των ιδιοκτητών. Η ανίχνευση της παρουσίας ενός σε έναν υπολογιστή μπορεί να είναι δύσκολη. Με το σχεδιασμό, κρύβουν την παρουσία τους σε ένα σύστημα μέσω μεθόδων όπως

Τα αποκαλούμενα προγράμματα καταγραφής κατά του κλειδιού έχουν αναπτυχθεί για να αποτρέψουν τα συστήματα keylogging και αυτά συχνά είναι αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται σωστά.

Επιλέγοντας ένα Keylogger που είναι σωστό για εσάς

Δεκάδες βασικά συστήματα καταγραφής μπορούν να βρεθούν στο Internet μέσω βασικών αναζητήσεων στο Web. Αν ψάχνετε για μια καλή λύση keylogger για το σπίτι ή την επιχείρησή σας, εξετάστε αυτούς τους παράγοντες κατά τη λήψη της απόφασής σας: