Πριν ξεκινήσετε την επεξεργασία βίντεο

Επιλέξτε τον κατάλληλο εξοπλισμό και λογισμικό για την πρώτη σας ταινία

Η επεξεργασία βίντεο δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη ή περίπλοκη, αλλά απαιτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό. Ξεκινήστε με τον σωστό τρόπο με αυτόν τον οδηγό για την επεξεργασία βίντεο.

Επεξεργασία βίντεο υπολογιστή

Η επεξεργασία βίντεο δεν απαιτεί ακριβό υπολογιστή, ειδικά εάν είστε αρχάριος. Θα χρειαστείτε μια αξιοπρεπή οθόνη και κάρτα γραφικών , τα οποία και τα δύο εγκαθίστανται στους περισσότερους νέους υπολογιστές. Αν έχετε έναν παλαιότερο υπολογιστή, ελέγξτε τις προδιαγραφές λογισμικού επεξεργασίας βίντεο για να βεβαιωθείτε ότι θα λειτουργήσει για την επεξεργασία βίντεο. Δυστυχώς, πολλοί παλαιότεροι υπολογιστές απλά δεν είναι αρκετά γρήγοροι για την επεξεργασία βίντεο και θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε ολόκληρο το σύστημά σας.

Όταν επιλέγετε έναν νέο υπολογιστή επεξεργασίας βίντεο, αγοράστε έναν με μεγάλο σκληρό δίσκο ή χωρητικότητα μνήμης . Επιλέξτε ένα που διαθέτει τις απαραίτητες υποδοχές για τη βιντεοκάμερα βιντεοκάμερας και τον εξωτερικό σκληρό δίσκο, αν έχετε.

Επίσης, επιλέξτε έναν υπολογιστή που μπορεί να αναβαθμιστεί αν αποφασίσετε ότι πρέπει να προσθέσετε μνήμη αργότερα. Αν δεν έχετε ήδη προτιμήσεις, ένας υπολογιστής Mac θεωρείται συνήθως πιο εύκολος για τους αρχάριους, ενώ ένας υπολογιστής προτιμάται για ενδιάμεση και επαγγελματική επεξεργασία, αλλά οποιαδήποτε πλατφόρμα είναι καλή για αρχάριους.

Λογισμικό επεξεργασίας βίντεο

Η επιλογή λογισμικού επεξεργασίας βίντεο μπορεί να είναι αποθαρρυντική. Υπάρχουν πολλοί τύποι λογισμικού επεξεργασίας βίντεο, όλα σε διαφορετικές τιμές και με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αν είστε νέοι στην επεξεργασία βίντεο, ξεκινήστε με το δωρεάν λογισμικό επεξεργασίας βίντεο για τον υπολογιστή σας ή το Mac . Οι διασυνδέσεις βίντεο τείνουν να είναι περίπλοκες, αλλά με λίγο χρόνο δοκιμής και λάθους με οποιαδήποτε από αυτές τις εφαρμογές, σύντομα θα επεξεργαστείτε το δικό σας υλικό. Πάρτε το χρόνο να εργαστείτε μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το λογισμικό της επιλογής σας.

Αξεσουάρ επεξεργασίας βίντεο

Πριν ξεκινήσετε ένα έργο βίντεο, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος στον υπολογιστή σας για να αποθηκεύσετε όλα τα απαραίτητα αρχεία βίντεο. Για παράδειγμα, μία ώρα βίντεο 1080i όπως εσείς παίρνετε από μια βιντεοκάμερα mini-DV καταλαμβάνει περίπου 42 GB αποθήκευσης αρχείων. Εάν ο εσωτερικός σκληρός δίσκος ή η μνήμη flash του υπολογιστή σας δεν μπορούν να αποθηκεύσουν όλο το υλικό, η λύση είναι να αγοράσετε μια εξωτερική μονάδα δίσκου.

Χρειάζεστε αρκετά καλώδια, συνήθως Firewire ή USB, για να συνδέσετε τον υπολογιστή σας, τον εξωτερικό σκληρό δίσκο και την κάμερα. Διαφορετικοί υπολογιστές και κάμερες δέχονται διαφορετικούς συνδέσμους, επομένως ελέγξτε τα εγχειρίδιά σας πριν αγοράσετε οτιδήποτε.

Προετοιμασία λήψεων για επεξεργασία βίντεο

Για να μπορέσετε να ξεκινήσετε την επεξεργασία, χρειάζεστε βίντεο με τα οποία μπορείτε να εργαστείτε. Τα περισσότερα προγράμματα δέχονται μια ποικιλία μορφών για επεξεργασία βίντεο, εφόσον είναι ψηφιακά από βιντεοκάμερες ή smartphones . Αν τραβάτε το βίντεό σας σε οποιαδήποτε ψηφιακή συσκευή, είναι εύκολο να εισάγετε το βίντεο στο λογισμικό σας.

Αν θέλετε να επεξεργαστείτε αναλογικό βίντεο, όπως περιεχόμενο σε κασέτα VHS, θα πρέπει να το έχετε μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή για να μπορέσετε να το εισαγάγετε για επεξεργασία βίντεο.

Συμβουλές επεξεργασίας βίντεο

Ανεξάρτητα από το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο που χρησιμοποιείτε, υπάρχουν μερικές συμβουλές και τεχνάσματα που θα βελτιώσουν την επεξεργασία βίντεο. Έχοντας τον σωστό υπολογιστή, λογισμικό και αξεσουάρ είναι απαραίτητα, αλλά τελικά, η μεγάλη επεξεργασία βίντεο προέρχεται από πρακτική και υπομονή.