Ποιες είναι οι Ρυθμίσεις POP POP του Yahoo;

Ρυθμίσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρειάζεστε για να λάβετε μηνύματα

Οι ρυθμίσεις διακομιστή POP Yahoo Mail απαιτούνται από τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ώστε να κατανοούν πού και πώς να κατεβάζουν εισερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Yahoo.

Εάν εμφανίσετε σφάλματα στον υπολογιστή-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εξηγούν ότι δεν έχει πρόσβαση στο Yahoo Mail ή δεν είναι σε θέση να κάνει λήψη νέων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενδέχεται να έχουν ρυθμιστεί λάθος ρυθμίσεις διακομιστή POP .

Σημείωση: Ενώ οι ρυθμίσεις POP είναι απαραίτητες για τη λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι ρυθμίσεις του διακομιστή Yahoo Mail SMTP είναι επίσης απαραίτητες, έτσι ώστε το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να μπορεί να στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του λογαριασμού σας.

Ρυθμίσεις διακομιστή POP του Yahoo Mail

Βοήθεια Yahoo Mail

Ένας συνηθισμένος λόγος για να μην μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Yahoo Mail είναι η εσφαλμένη χρήση του κωδικού πρόσβασης. Αν γνωρίζετε ότι πληκτρολογείτε τον "σωστό" κωδικό πρόσβασης αλλά δεν λειτουργεί μετά από επανειλημμένες δοκιμές, θεωρήστε ότι ίσως το έχετε ξεχάσει.

Ευτυχώς, μπορείτε να ανακτήσετε τον κωδικό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Yahoo αν το έχετε ξεχάσει. Μόλις το έχετε, σκεφτείτε να αποθηκεύσετε τον κωδικό πρόσβασής σας σε έναν ελεύθερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να το διατηρήσετε προσβάσιμο.

Εάν γνωρίζετε ότι ο κωδικός πρόσβασης είναι σωστός, το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε μπορεί να είναι αυτό που σας εμποδίζει να κατεβάσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στο Yahoo Mail. Εάν δεν είναι συμβατό με νεότερα πρωτόκολλα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή υπάρχει κάποιος άλλος λόγος για το λόγο για τον οποίο δεν θα φτάσει στους διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Yahoo, πρώτα προσπαθήστε να αποκτήσετε πρόσβαση στο email σας μέσω της ιστοσελίδας Yahoo Mail. Εάν λειτουργεί εκεί, σκεφτείτε να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Συμβουλή: Υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τα Windows, αν δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να ακολουθήσετε. Υπάρχουν επίσης πολλά δωρεάν προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για macOS .

Αν δεν μπορείτε να στείλετε ή να λάβετε τα μηνύματα αλληλογραφίας Yahoo, μπορεί να φταίει το πρόγραμμα προστασίας από ιούς ή το τείχος προστασίας, εάν είτε εμποδίζει την απαραίτητη θύρα που απαιτείται για επικοινωνία με το διακομιστή Yahoo Mail. Απενεργοποιήστε προσωρινά οποιοδήποτε πρόγραμμα εάν υποψιάζεστε ότι συμβαίνει αυτό και, στη συνέχεια, ανοίξτε τη θύρα αν διαπιστώσετε ότι είναι αποκλεισμένη. Το 995 χρησιμοποιείται για POP, ενώ τα 465 και 587 είναι για το SMTP.

Σημείωση: Το Yahoo Mail απαιτούσε να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση POP από το λογαριασμό σας προτού χρησιμοποιήσετε τις παραπάνω ρυθμίσεις για τη λήψη μηνυμάτων σε ένα πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πλέον, δηλ. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Yahoo Mail μέσω του διακομιστή POP που αναφέρεται παραπάνω χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε πρώτα στο λογαριασμό σας σε ένα πρόγραμμα περιήγησης και να κάνετε αλλαγές στις ρυθμίσεις.

POP έναντι IMAP

Όταν το POP χρησιμοποιείται για τη λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οτιδήποτε διαβάζετε, στέλνετε, μετακινείτε ή διαγράφετε από τη συσκευή σας αποθηκεύεται μόνο σε αυτή τη συσκευή. Το POP λειτουργεί ως συγχρονισμός μονής κατεύθυνσης, όπου τα μηνύματα μεταφορτώνονται αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν στο διακομιστή.

Για παράδειγμα, μπορείτε να διαβάσετε ένα μήνυμα στο τηλέφωνό σας, στον υπολογιστή, στο tablet κ.λπ., αλλά δεν θα επισημαίνεται ως αναγνωσμένο από τις άλλες σας συσκευές, εκτός εάν μεταβαίνετε σε αυτές τις συσκευές και επισημάνετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως αναγνωσμένο και εκεί.

Ένα παρόμοιο σενάριο έρχεται στην αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το τηλέφωνό σας, δεν μπορείτε να δείτε αυτό το μήνυμα που στάλθηκε από τον υπολογιστή σας και αντίστροφα. Με το POP για το Yahoo, δεν μπορείτε να δείτε τι αποστείλατε αν δεν έχετε πρόσβαση στην ίδια συσκευή και θα περάσετε από τη λίστα των απεσταλμένων στοιχείων.

Αυτά τα "ζητήματα" δεν αποτελούν πρόβλημα με το Yahoo Mail, αλλά είναι εγγενείς περιορισμοί στο POP. Το IMAP χρησιμοποιείται συχνά αντί POP για να ξεπεραστούν αυτοί οι περιορισμοί και να προσφέρει ένα πλήρες συγχρονισμό αμφίδρομων, ώστε να μπορείτε να χειρίζεστε τους φακέλους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και email στους διακομιστές από οποιαδήποτε συσκευή.

Ωστόσο, οι ρυθμίσεις του διακομιστή IMAP χρησιμοποιούνται για τη λήψη μηνυμάτων χρησιμοποιώντας συγκεκριμένους διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου IMAP και όχι διακομιστές POP. Θα χρειαστεί να διαμορφώσετε το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τις ρυθμίσεις Yahoo Mail IMAP για να συνδεθείτε μέσω IMAP.