Τηλεφωνική εφαρμογή για αναθεώρηση Mac

App για δωρεάν κλήσεις στο Mac σας

Το όνομα της εφαρμογής δεν μπορεί να είναι πιο υποβλητικό. Το τηλέφωνο είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες Mac να πραγματοποιούν δωρεάν και φτηνές κλήσεις VoIP μέσω SIP (πρωτόκολλο έναρξης σύνδεσης). Με ένα τέτοιο όνομα, θα περίμενε κανείς ότι η εφαρμογή θα είναι μια κορυφαία εφαρμογή φωνητικών κλήσεων για όλες τις μεγάλες πλατφόρμες. Περιέργως, είναι διαθέσιμο για χρήστες Mac. Η εφαρμογή ήταν σε θέση εδώ και αρκετό καιρό και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι πρόκειται να δημιουργηθεί υποστήριξη για Android ή iOS.

Ένα από τα άλλα περίεργα πράγματα γι 'αυτό είναι η απλότητα που το χαρακτηρίζει. Δεν υπάρχει απλούστερη διεπαφή για μια εφαρμογή VoIP - έχετε ένα μικρό, πολύ μικρό όταν εξετάζουμε την οθόνη 27 ιντσών ενός Mac, παράθυρο που χρησιμεύει για την εκκίνηση κλήσεων. Έχει ένα μικρό παράθυρο με τη διεύθυνση SIP σας και ένα πλαίσιο κειμένου για την εισαγωγή ή την επιλογή του αριθμού που θέλετε να καλέσετε. Μετά από μια κλήση, ένα άλλο παράθυρο ακριβώς όπως το μικρό σκάει πάνω στο οποίο μπορείτε να διαχειριστείτε την κλήση. Η διαχείριση κλήσεων είναι πολύ βασική και πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι σας αρκετές φορές για να το κάνετε.

Εγκαθιστώ

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από το Mac App Store. Είναι πολύ ελαφρύ, ακριβώς πάνω από 3 MB. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι λειτουργεί μόνο σε έναν επεξεργαστή 64-bit, και στο OS X10.9 ή αργότερα.

Δεν μπορείτε να αναμένετε να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο όπως θα κάνατε για οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή VoIP. Δεν είναι τόσο εύκολο και πλούσιο ως το Skype. Δεν έχετε όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Πρέπει να έχετε λογαριασμό SIP. Είναι ακριβώς όπως μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όταν κάνετε μια κλήση, μεταφράζεται σε έναν αριθμό τηλεφώνου. Επομένως, θα χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Τηλέφωνο με έναν αριθμό τηλεφώνου.

Από πού αποκτάτε μια διεύθυνση SIP; Μπορείτε να έχετε ένα για δωρεάν ή να αγοράσετε ένα από οποιονδήποτε από τους διαφορετικούς παρόχους SIP . Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε μια διεύθυνση SIP από τον παροχέα υπηρεσιών Διαδικτύου εάν προσφέρουν τέτοια υπηρεσία. Στην πραγματικότητα, ο 64 χαρακτήρες, η εταιρεία πίσω από το τηλέφωνο, έχει μια λίστα με τους συνιστώμενους παρόχους SIP, τους οποίους μπορείτε να βρείτε εκεί. Όταν εγγραφείτε για μια διεύθυνση, αποφασίζετε για το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα , μετά τα οποία πρέπει να λάβετε την επιβεβαιωμένη σας διεύθυνση SIP στο email σας.

Τώρα μπορείτε να διαμορφώσετε την εφαρμογή σας με τη διεύθυνση SIP σας. Εισαγάγετε τη ρύθμιση του λογαριασμού στην εφαρμογή και δώστε το όνομά σας, τον τομέα του παρόχου SIP, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτές οι πληροφορίες λαμβάνονται κατά την εγγραφή σας σε λογαριασμό SIP. Το επόμενο βήμα είναι να ρυθμίσετε τις λεπτομέρειες του SIP σας. Επιλέξτε την επιλογή Δικτύου. Αφήστε κενό το πλαίσιο τοπικής θύρας SIP, ώστε να επιλέγει μια θύρα από μόνη της. Εισαγάγετε τον διακομιστή STUN όπως αποκτήθηκε από το λογαριασμό σας SIP. Η θύρα 10000 θα κάνει. Ο διακομιστής STUN είναι ο τόπος όπου η διεύθυνσή σας βρίσκει την δημόσια διεύθυνσή του ή μετατρέπεται σε έναν αριθμό τηλεφώνου μέσω του οποίου αναγνωρίζεται στον εξωτερικό κόσμο. Είναι επομένως το σημείο όπου ο πάροχος SIP σας φέρνει εκτός δικτύου για να πραγματοποιήσετε κλήσεις. Δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με τις πληροφορίες διακομιστή μεσολάβησης εάν χρησιμοποιείτε την οικιακή σύνδεσή σας, αλλά εάν βρίσκεστε πίσω από έναν πληρεξούσιο (όπως για παράδειγμα όταν εργάζεστε σε εταιρικό δίκτυο), ρωτήστε τον διαχειριστή του δικτύου σας για τις απαραίτητες πληροφορίες.

Το τηλέφωνο θα θέλει τώρα να αποκτήσει πρόσβαση στις επαφές του υπολογιστή σας και θα ζητήσει άδεια. Είναι προς το συμφέρον σας να το χορηγήσετε, διότι αυτό του επιτρέπει να εντοπίζει τους καλούντες και να κάνει τα πράγματα εύκολα για σας όταν έχετε για όλους τους ανθρώπους. Είναι, στην πραγματικότητα, ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό μεταξύ των πολύ λίγων που έχει η εφαρμογή.

Ρυθμίστε τον ήχο σας επίσης. Οι προτιμήσεις της εφαρμογής έχουν μια επιλογή γι 'αυτό, όπου σας επιτρέπει να επιλέξετε τις συσκευές εισόδου και εξόδου και τους διαφορετικούς τόνους που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με την εφαρμογή σας. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε στην πραγματικότητα το κατάλληλο υλικό για την επικοινωνία ήχου. Ένα καλό μικρόφωνο και ακουστικά ή ηχεία είναι σημαντικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να έχετε ένα ακουστικό για μεγαλύτερη ιδιωτικότητα.

Τώρα μπορείτε να ελέγξετε τη σύνδεσή σας. Ο απλούστερος τρόπος να ελέγξετε αν λειτουργεί τίποτα είναι να ονομάσετε τον εαυτό σας. Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε τηλέφωνο για να καλέσετε τον αριθμό που λάβατε μαζί με τη διεύθυνση SIP σας. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ο αριθμός που θα δώσετε στους ανθρώπους που θέλουν να σας καλέσουν. Εάν όλα λειτουργούν καλά, θα πρέπει να δείτε ένα pop up στην οθόνη Mac με το όνομα του καλούντος. Κάντε κλικ στο παράθυρο για να πάρετε την κλήση.

Τώρα, δοκιμάστε την εφαρμογή σας με μια εξερχόμενη κλήση. Για να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε πίστωση, δοκιμάστε την με έναν δωρεάν αριθμό ή έναν αριθμό δοκιμής από τον πάροχο SIP. Ερευνήστε μαζί τους ή ελέγξτε τον ιστότοπό τους για να λάβετε τον δωρεάν αριθμό δοκιμής. Μπορείτε επίσης να καλέσετε έναν αριθμό +1 800, για παράδειγμα. Απλά πληκτρολογήστε τον αριθμό στο πλαίσιο κειμένου και καλέστε. Για να καλέσετε κάποιον στη λίστα επαφών σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετή πίστωση, επιλέξτε την επαφή και την κλήση.

Ποιότητα κλήσεων και κόστος

Πόσο καλή είναι η ποιότητα των κλήσεων που κάνετε με την εφαρμογή Τηλέφωνο; Αυτό θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, οι οποίοι εξαρτώνται κυρίως από τον πάροχο SIP. Αυτό που ελέγχετε είναι η σύνδεση στο Internet που έχετε. Αν έχετε ευρυζωνικό Διαδίκτυο, θα πρέπει να αρκεί. Μπορείτε πάντα να ελέγξετε αν η σύνδεσή σας είναι κατάλληλη για κλήσεις VoIP χρησιμοποιώντας δοκιμές εύρους ζώνης .

Πόσο κοστίζει? Δεν πρέπει να εξετάζετε το προκαταβολικό κόστος της εφαρμογής, το οποίο είναι πολύ χαμηλό. Το κόστος που χρησιμοποιείτε βασίζεται κυρίως στο κόστος των κλήσεων σας. Αυτό δεν εξαρτάται από την εφαρμογή. Είναι η τιμή που χρεώνει ο πάροχος SIP για κάθε λεπτό κλήσης που κάνετε, που συχνά εξαρτάται από τον αριθμό προορισμού που καλείτε. Ελέγξτε τον ιστότοπο του παροχέα σας για τις τιμές. Συνιστάται ιδιαίτερα να επαληθεύσετε την τιμή πριν πραγματοποιήσετε μια διεθνή κλήση, καθώς οι κλήσεις VoIP δεν είναι πάντα φθηνότερες . Ορισμένες χώρες έχουν πολύ περιοριστικά ποσοστά λόγω των πολιτικών τους όσον αφορά το VoIP και το επίπεδο ανάπτυξής τους.

Φροντίστε να αγοράσετε πίστωση και να έχετε πριν από την έναρξη κάθε κλήσης. Το κάνετε online με τον πάροχο SIP και, πάλι, δεν εξαρτάται από την εφαρμογή.

Χαρακτηριστικά

Το τηλέφωνο έχει μόνο λίγα χαρακτηριστικά. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι σας επιτρέπει να κάνετε πολύ φτηνές κλήσεις στον υπολογιστή σας και να απολαμβάνετε τα οφέλη από τη χρήση VoIP . Στη συνέχεια, υπάρχει η ενσωμάτωση της εφαρμογής του βιβλίου διευθύνσεών σας, γεγονός που την κάνει να λειτουργεί σαν να είναι μέρος του ίδιου του Mac OS. Η εφαρμογή είναι αρκετά ισχυρή και τακτοποιημένη. Χωρίς πολλά χαρακτηριστικά και μια επιβλητική διεπαφή το απαλλάσσει από υστερήσεις και επιπλοκές. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις κλήσεις, να κρατήσετε μια κλήση ενώ βρίσκεστε σε άλλη, να μεταφέρετε μια κλήση και να περιμένετε μια κλήση ενώ βρίσκεστε σε άλλη.

Τέλος, θέλετε να είστε προσβάσιμος όλη την ώρα που ο υπολογιστής σας είναι ενεργοποιημένος. Για αυτό, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή εκτελείται κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας. Στις επιλογές, επιλέξτε Άνοιγμα στη σύνδεση.