Πώς να αποκτήσετε έναν λογαριασμό SIP

Εγγραφή για το λογαριασμό SIP σας

Το SIP είναι ένα πρωτόκολλο που σας δίνει ένα μοναδικό αναγνωριστικό (έναν αριθμό SIP ή μια διεύθυνση) στο Διαδίκτυο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως αριθμό τηλεφώνου ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε δωρεάν φωνητικές κλήσεις σε οποιονδήποτε άλλο SIP χρήστη παγκοσμίως ή για φθηνό οποιοδήποτε άλλο σταθερό ή κινητό χρήστη. Εδώ μπορείτε να εγγραφείτε για λογαριασμό SIP .

Επιλέξτε μια υπηρεσία SIP

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε μια υπηρεσία SIP . Υπάρχουν πολλά εκεί έξω. Μπορείτε να επιλέξετε έναν ελεύθερο λογαριασμό SIP ως αρχάριο και (ή) μπορείτε να επιλέξετε ένα λογαριασμό SIP premium εάν θέλετε τις πρόσθετες λειτουργίες και τις παρεπόμενες υπηρεσίες που σχετίζονται με αυτό. Ακολουθεί μια λίστα δωρεάν παρόχων SIP , από όπου μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν λογαριασμούς SIP.

Πηγαίνετε στη σελίδα μητρώου τους

Μόλις εντοπίσετε την υπηρεσία σας, χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας για να μεταβείτε στην τοποθεσία Web και αναζητήστε τον σύνδεσμο που σας μεταφέρει στη σελίδα μητρώου. Θα πρέπει κανονικά να βρίσκεται κοντά στην επιλογή "σύνδεση". Μόλις εμφανιστεί η σελίδα, θα εμφανιστεί μια φόρμα που μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη εγγραφή που κάνετε στο διαδίκτυο, όπως για μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αποφασίστε σχετικά με ένα όνομα χρήστη

Ακριβώς όπως για μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θέλετε το όνομα χρήστη που επιλέγετε να είναι κάτι τόσο σημαντικό ή αστείο, πνευματικό ή έξυπνο ή ως εμπνευσμένο, όπως το θέλει η διάθεσή σας. Με άλλα λόγια, έχετε την πλήρη επιλογή. Με έναν περιορισμό, όμως: το όνομα χρήστη πρέπει να είναι μοναδικό και είναι πολύ πιθανό να τρέξετε την περίπτωση όπου αυτό που επιλέγετε έχει ήδη ληφθεί. Το όνομα χρήστη που θα επιλέξετε θα είναι τότε μέρος μιας διεύθυνσης SIP, η οποία μοιάζει με μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το @, όπως για παράδειγμα memyself@thatsipservice.info.

ΔΙΑΛΕΞΕ εναν κωδικο

Αυτό θα πρέπει να πάει χωρίς εξήγηση, δεδομένου ότι αν πήγες τόσο πολύ στην τεχνολογία όσο θέλεις να χρησιμοποιήσεις το SIP για επικοινωνία, πρέπει να έχεις χειριστεί με κωδικούς πρόσβασης και ίσως να έχεις μάθει μερικά σκληρά πράγματα. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, διαβάστε αυτόν τον οδηγό για να επιλέξετε έναν καλό κωδικό πρόσβασης .

Το υπόλοιπο πηγαίνει όπως συνήθως

Και αυτό περιλαμβάνει οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να απαιτήσει ο ιστότοπός σας. Ορισμένες υπηρεσίες δεν είναι πολύ περίεργες και αφού συμπληρώσετε μερικά πεδία κειμένου, έχετε ρυθμίσει, αλλά μερικοί άλλοι είναι αρκετά μικροσκοπικοί. Πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένα στοιχεία πληροφοριών είναι σημαντικά για τους διακομιστές SIP. Αυτές περιλαμβάνουν τη ζώνη ώρας και μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επίσης, για να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε μηχανή (ή μηχανή που χρησιμοποιείται από τους χάκερ), υπάρχει η καταχώρηση captcha . Επίσης, σημειώστε ότι μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απαραίτητη αφού τα πλήρη διαπιστευτήριά σας SIP θα σταλούν σε αυτό. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες SIP που απαιτούν να έχετε, όπως το αποκαλούν, πραγματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όχι το Yahoo ή το Hotmail και τα παρόμοια. Τώρα, αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο. Συνήθως αποστρέφω από αυτά, επειδή δεν δίνω την εταιρική μου διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν ιστότοπο που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες.

υποβάλλουν

Βεβαιωθείτε ότι είναι καλό για την πρώτη υποβολή, δεδομένου ότι η δεύτερη ευκαιρία μπορεί ποτέ να ολοκληρωθεί. Είχα την δυσάρεστη έκπληξη με πολλές υπηρεσίες με τις οποίες προσπάθησα να εγγραφώ. Για παράδειγμα, με μία υπηρεσία, μετά την επανάληψη (μετά τη διόρθωση των λαθών), λέει ότι δεν μπορώ να εγγραφώ από τον ίδιο υπολογιστή δύο φορές!

Ελέγξτε το email σας

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα πλήρη διαπιστευτήρια που χρειάζεστε για να διαμορφώσετε το τηλέφωνο SIP θα σας αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι σημαντικό και φροντίζει να μην πέφτει στο φάκελο Junk, όπως συνέβη με τον τελευταίο λογαριασμό SIP που δημιούργησα. Οι πληροφορίες που θα πρέπει να αποθηκεύσετε σχετικά με το λογαριασμό σας είναι οι εξής:

Διεύθυνση SIP, π.χ. memyself@thatsipservice.info
Κωδικός πρόσβασης
Όνομα χρήστη: π.χ. memyself
Domain / Realm: π.χ. thatsipservice.info
Έξοδος διακομιστή μεσολάβησης: π.χ. proxy.proksi.com
Ρύθμιση XCAP: https://xcap.proksi.com/xcap-root

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί επίσης να περιέχει κάποιες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης στον λογαριασμό σας και να αλλάξετε τα πράγματα εκεί, τον τρόπο διαμόρφωσης του λογισμικού SIP ή του τηλεφώνου υλικού και άλλων τεχνικών πληροφοριών.

Μόλις έχετε έναν νέο λογαριασμό SIP , μπορείτε να τον ρυθμίσετε με μια εφαρμογή softphone SIP και να αρχίσετε να απολαμβάνετε δωρεάν επικοινωνία VoIP . Θα θελήσετε να διαβάσετε τα εξής: