Μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές στην τηλεόραση Apple;

Μεταδώστε τηλεόραση, ταινίες και μουσική στην Apple TV σας

Η Apple TV είναι μια καταπληκτική συσκευή για streaming TV, ταινίες και μουσική από το Internet στην HDTV σας. Είτε πρόκειται για μια ταινία που έχει ενοικιαστεί από το iTunes Store , ένα τραγούδι που μεταδίδεται από την Apple Music , είτε για εξειδικευμένα ενδιαφέροντα όπως το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, το anime και η επαγγελματική πάλη, η τηλεόραση Apple διευκολύνει την απόλαυση του αγαπημένου σας περιεχομένου από την άνεση του καναπέ σας.

Η Apple TV έρχεται με μια σειρά εφαρμογών που έχουν εγκατασταθεί, όπως Netflix, Hulu, PBS, HBO GO, WatchESPN και YouTube. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον χαρακτηριστικά ή λειτουργικότητα στην Apple TV σας; Τι συμβαίνει εάν μια υπηρεσία βίντεο συνεχούς ροής που αγαπάτε δεν είναι προεγκατεστημένη στην Apple TV ή θέλετε να παίξετε ένα παιχνίδι; Η Apple TV λειτουργεί σαν iPhone και σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε εφαρμογές από το App Store;

Η απάντηση είναι ότι εξαρτάται από το μοντέλο που έχετε.

4η και 5η γενιά Apple TV: Ναι

Αν έχετε την 4η γενιά της Apple TV , την οποία η Apple παρουσίασε τον Σεπτέμβριο του 2015 ή το μοντέλο της 5ης γενιάς, γνωστή και ως Apple TV 4K , που έκανε το ντεμπούτο της τον Σεπτέμβριο του 2017, η απάντηση είναι ναι . Αυτές οι εκδόσεις της Apple TV είναι χτισμένες γύρω από την ιδέα ότι, όπως είπε ο Tim Cook, οι εφαρμογές είναι το μέλλον της τηλεόρασης.

Αγοράστε μια 4η γενιά Apple TV από την BestBuy.com.

Εγκατάσταση εφαρμογών στην 4η ή 5η γενιά. Η Apple TV είναι παρόμοια, και όσο πιο εύκολη, την εγκατάσταση σε iPhone ή iPad. Τούτου λεχθέντος, δεδομένου ότι το tvOS είναι ελαφρώς διαφορετικό από το iOS, τα βήματα είναι ελαφρώς διαφορετικά. Για ένα βήμα προς βήμα φροντιστήριο, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να εγκαταστήσετε εφαρμογές στην Apple TV .

Ακριβώς όπως στο iPhone και το iPad, μπορείτε επίσης να κάνετε ξανά λήψη εφαρμογών στην Apple TV. Μεταβείτε στην εφαρμογή App Store, το μενού "Αγορές" και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Δεν βρίσκεται σε αυτήν την τηλεόραση Apple" για μια λίστα εφαρμογών που είναι διαθέσιμες για την εκ νέου φόρτωση.

Τηλεόραση Apple 3ης γενιάς και νωρίτερα: Όχι

Οι χρήστες δεν μπορούν να προσθέσουν τις δικές τους εφαρμογές στην τρίτη γενιά της Apple TV. Τα προηγούμενα μοντέλα επίσης δεν επιτρέπουν στους χρήστες να εγκαθιστούν εφαρμογές. Η τρίτη γενιά της Apple TV δεν διαθέτει εφαρμογή App Store ή εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών . Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι νέες εφαρμογές δεν προστίθενται.

Αγοράστε μια τρίτη γενιά Apple TV από την BestBuy.com.

Ενώ οι χρήστες δεν μπορούν να προσθέσουν τις δικές τους εφαρμογές στο 3ο γονίδιο. Apple TV, η Apple τα προσθέτει από καιρό σε καιρό. Όταν η Apple TV έκανε το ντεμπούτο της, είχε λιγότερες από δώδεκα κανάλια περιεχομένου στο Διαδίκτυο. Τώρα, υπάρχουν δεκάδες.

Γενικά δεν υπάρχει προειδοποίηση όταν εμφανίζονται νέα κανάλια και οι χρήστες δεν μπορούν να ελέγξουν εάν είναι εγκατεστημένοι ή όχι. Συχνά, όταν ενεργοποιείτε την τηλεόραση Apple σας, θα διαπιστώσετε ότι στην αρχική οθόνη εμφανίστηκε ένα νέο εικονίδιο και ότι έχετε τώρα διαθέσιμο νέο περιεχόμενο. Για παράδειγμα, το κανάλι πάλης WWE Network εμφανίστηκε απλά στις οθόνες της Apple TV όταν ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2014.

Μερικές φορές η Apple συσκευάζει νέες εφαρμογές με ενημερώσεις στο λογισμικό της Apple TV, αλλά νέα κανάλια συχνά κάνουν ντεμπούτο καθώς είναι έτοιμα.

Με την απελευθέρωση του 4ου και 5ου γεν. Τις τηλεοράσεις Apple και το τέλος της ζωής για το 3ο γονίδιο. μοντέλο, η Apple θα σταματήσει να προσθέτει νέες εφαρμογές σε προηγούμενα μοντέλα. Εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε όλο το πιο πρόσφατο περιεχόμενο και εφαρμογές, αναβαθμίστε στην πιο πρόσφατη Apple TV.

Προσθήκη Εφαρμογών μέσω Jailbreaking

Δεν είναι όλοι ικανοποιημένοι από την ιδέα ότι η Apple ελέγχει τι υπάρχει στην Apple TV. Αυτοί οι άνθρωποι συχνά στρέφονται προς το jailbreaking . Το Jailbreaking επιτρέπει στους χρήστες να τροποποιήσουν το βασικό λογισμικό της Apple TV για να αφαιρέσουν τους περιορισμούς της Apple και να τους επιτρέψουν να κάνουν τις δικές τους αλλαγές - συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης λογισμικού.

Το jailbreaking μπορεί να είναι μια περίπλοκη διαδικασία που απαιτεί κάποια τεχνική κατανόηση για να επιτευχθεί. Μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα με τη συσκευή που προσπαθείτε να τροποποιήσετε, μερικές φορές ακόμη και να την αφήσετε άχρηστη. Έτσι, εάν σκέφτεστε να κάνετε jailbreaking Apple TV σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις σωστές δεξιότητες για την εργασία (μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήθηκαν!).

Εάν είστε αποφασισμένοι να jailbreak Apple TV σας, οι επιλογές σας περιλαμβάνουν:

Όταν γίνει αυτό, μπορείτε να εγκαταστήσετε νέα εργαλεία όπως το Plex ή το XMBC, τα οποία σας δίνουν πρόσβαση σε streaming περιεχόμενο που η Apple δεν διαθέτει. Δεν θα μπορείτε να εγκαταστήσετε καμία εφαρμογή που θέλετε - μόνο αυτές που είναι συμβατές με την Apple TV, αλλά μερικές είναι καλύτερες από καμία.