Γιατί το WhatsApp είναι ακόμα δημοφιλές

WhatsApp είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων για smartphones στην αγορά τη στιγμή που γράφουμε αυτό. Η βάση χρηστών έχει ξεπεράσει το μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους και εξακολουθεί να αυξάνεται. Τώρα είναι υπό την ιδιοκτησία του Facebook, το οποίο δείχνει τη δημοτικότητά του και την αξία του στην αγορά.

Αλλά τι έκανε τόσο δημοφιλές; Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται την WhatsApp ως την πρώτη εφαρμογή IM που θα εγκαταστήσει στο νέο smartphone τους; Το ερώτημα είναι πολύ σημαντικό, καθώς όταν συγκρίνουμε το WhatsApp και άλλες εφαρμογές του ίδιου τύπου στην αγορά, όπως το Viber και το Kik , παραμένει πίσω στα χαρακτηριστικά και σε πολλά άλλα σημεία. Εκτός αυτού, το WhatsApp δεν είναι εντελώς δωρεάν όπως οι άλλες εφαρμογές.

Δεν είμαστε εδώ για να υποστηρίζουμε το WhatsApp επειδή έχουμε πολλά να διαμαρτυρηθούμε γι 'αυτό, αλλά πολλοί θέλουν να μάθουν γιατί παρόλα αυτά πρέπει να παραπονεθούμε, εξακολουθεί να είναι ο πιο δημοφιλής ΔΣ για κινητά. Μια ανάλυση που ταξιδεύει πίσω στο χρόνο μας δίνει τους εξής λόγους.

WhatsApp Ως πρωτοπόρος

Όταν το WhatsApp ήρθε το 2009, ήταν το πρώτο του είδους του. Εάν σήμερα μπορούμε να την συγκρίνουμε με άλλους που φαίνεται να την έχουν ξεπεράσει στα χαρακτηριστικά και τις καμπάνες και τις σφυρίχτρες, μια τέτοια σύγκριση δεν θα μπορούσε να γίνει τότε. Την εποχή εκείνη, υπήρχε το Skype, το οποίο διακρίθηκε για τις φωνητικές και βιντεοκλήσεις του. Αλλά το Skype ήταν περισσότερο για τον υπολογιστή και έκανε πολύ αργά την είσοδο στα κινητά τηλέφωνα. WhatsApp ήταν περισσότερο για μηνύματα. ήταν για μηνύματα τι ήταν το Skype για δωρεάν κλήση.

Οι νέοι ήταν και εξακολουθούν να είναι πολύ στο θέμα του μηνύματος, περισσότερο από ό, τι με τις κλήσεις. Η Viber ήρθε μόλις το 2011, ενώ άλλες εφαρμογές VoIP που ήταν διαθέσιμες εκείνη τη στιγμή ήταν αποκλειστικά για τη μείωση του κόστους στις διεθνείς κλήσεις, κάτι που δεν ήταν καθόλου η αγορά για το WhatsApp. Ναι, εκείνη την εποχή, η WhatsApp δεν ήταν μια εφαρμογή VoIP ως τέτοια. Ήταν μόνο για μηνύματα. Έτσι, η WhatsApp ήρθε στην αγορά με ένα νέο μοντέλο επικοινωνίας και ήρθε μεταξύ των πρώτων.

WhatsApp Killed SMS

Έτσι, οι νέοι, ακόμα και νέοι, όπως αυτοί που ζουν στη δεκαετία του '50, είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό σε γραπτά μηνύματα. Όταν η WhatsApp ήρθε, οι άνθρωποι διαμαρτύρονταν για την τιμή των SMS. Το SMS είναι ακριβό, περιορισμένο, πολύ περιορισμένο. WhatsApp ήρθε να το λύσει αυτό. Θα μπορούσατε να στέλνετε μηνύματα χωρίς να μετράτε λέξεις χωρίς να στερηθείτε περιεχόμενο πολυμέσων και χωρίς να περιορίζεστε στον αριθμό των επαφών, δωρεάν. ενώ σε ορισμένα μέρη του κόσμου, ένα SMS μπορεί να κοστίσει όσο το δολάριο!

WhatsApp ήρθε για μηνύματα

Όταν ξεκίνησε η εφαρμογή, δεν ήταν για κλήση. Ήταν για την αποστολή γραπτών μηνυμάτων. Έτσι, αντί να γίνεται αντιληπτή ως εναλλακτική λύση στις τότε δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Skype, όπου οι άνθρωποι θα έπρεπε να επιλέξουν, χαιρετίστηκε ως ένας νέος τρόπος γραφής που θα μπορούσε να υπάρχει μαζί με το Skype. Έτσι, υπήρχε πάντα μια θέση για αυτό σε smartphones ανεξάρτητα από το αν θα χρησιμοποιήσει το Skype ή όχι.

Είστε ο αριθμός σας

Αλλά πήγε ένα βήμα παραπέρα από το Skype σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, δηλαδή την αναγνώριση των χρηστών στο δίκτυο. Ξεκίνησε αυτό που ήταν ένα νέο μοντέλο αναγνώρισης και ένα πιο προσβάσιμο και εύκολο. Προσδιορίζει τους ανθρώπους μέσω των αριθμών τηλεφώνου τους. Δεν χρειάζεται να ζητήσετε όνομα χρήστη. Εάν διαθέτετε τηλεφωνικό αριθμό κάποιου ατόμου στις επαφές σας, αυτό σημαίνει ότι βρίσκονται ήδη στις επαφές σας στο WhatsApp αν χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Αυτό το καθιστούσε ευκολότερο για γραπτά μηνύματα από το Skype. Σχετικά με το WhatsApp, μπορείτε να βρείτε εύκολα, αφού οποιοσδήποτε έχει τον αριθμό σας έχει στο δίκτυο και δεν μπορείτε να επιλέξετε να είστε εκτός σύνδεσης. Δεν μπορείτε επίσης να κρύψετε πίσω από μια ψεύτικη ταυτότητα. Αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν αδυναμίες για το WhatsApp, αλλά αυτά συνέβαλαν στη δημοτικότητά του.

Να πάρει ο καθένας επί του σκάφους - πολλές πλατφόρμες

Λίγο μετά την κυκλοφορία, η WhatsApp κατάφερε να αποκτήσει μια εφαρμογή σε χρήστες όλων των δημοφιλών πλατφορμών, που κυμαίνονται από Android και iOS έως τηλέφωνα Nokia, τα οποία είναι το πιο κοινό τηλέφωνο στις αναπτυσσόμενες χώρες. Έτσι, κατάφερε να συγκεντρώσει ανθρώπους γύρω από κάθε γωνιά της γης. Θα μπορούσε να λειτουργήσει ακόμη και σε πολύ παλιά τηλέφωνα.

Το φαινόμενο χιονοστιβάδας - Εκατομμύρια χρήστες

Αυτό μας φέρνει στον τεράστιο αριθμό χρηστών που έχει συγκεντρώσει η WhatsApp σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτός ο αριθμός είναι στην πραγματικότητα ο αριθμός για λόγους που οδηγούν περισσότερους ανθρώπους στο πλοίο. Όπως συμβαίνει με σχεδόν όλες τις εφαρμογές και υπηρεσίες VoIP, επικοινωνείτε δωρεάν με άλλα άτομα που χρησιμοποιούν την ίδια υπηρεσία και την ίδια εφαρμογή. Έτσι, θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή που μεταφέρει τον μεγαλύτερο αριθμό χρηστών, ώστε να αυξήσετε την πιθανότητα να βρείτε άτομα με τα οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε δωρεάν. Ως αποτέλεσμα, αυτό που συνέβη στο Skype μερικά χρόνια πριν συνέβη και στο WhatsApp.

Νέα χαρακτηριστικά

Οι δυνατότητες του WhatsApp δεν είναι πια νέες και ακόμη συγκρίνονται αρνητικά με αυτές άλλων εφαρμογών, αλλά όταν η WhatsApp ξεκίνησε το 2009, τα χαρακτηριστικά αυτά ήταν νέα και ευχαρίστησαν τη νέα γενιά texters. Μεταξύ των χαρακτηριστικών που καθιστούσαν τους ανθρώπους ευτυχείς είναι η ομαδική συζήτηση και η δυνατότητα αποστολής εικόνων και άλλων στοιχείων πολυμέσων μαζί με μηνύματα. Τώρα, τα νέα χαρακτηριστικά συμβάλλουν στην επιτυχία της ακόμη περισσότερο, όπως το χαρακτηριστικό δωρεάν κλήσης.

WhatsApp είναι για κινητά

Θα μπορούσατε να μεταφέρετε το WhatsApp στην τσέπη ή την τσάντα σας, κάτι που ήταν σχεδόν αδύνατο με τους άλλους. Το πιο σημαντικό, το WhatsApp έγινε για κινητές συσκευές και όχι για υπολογιστές. Έτσι είχε το πλεονέκτημα ότι δεν έπρεπε να προσαρμοστεί στο κινητό περιβάλλον, όπως οι ανταγωνιστές του που ήταν ντόπιοι υπολογιστών. Επιπλέον, όπως προαναφέρθηκε, θα μπορούσε να τρέξει σε τόσες πλατφόρμες. Αυτό ήρθε σε μια εποχή που γνώριζε μια έκρηξη στην υιοθέτηση των smartphone και μια πρωτοφανή στροφή από τον υπολογιστή στον tablet PC και το smartphone. Αυτό επίσης ήρθε σε ένα πλαίσιο όπου τα δεδομένα 2G και 3G γίνονταν πιο προσιτά και φθηνότερα σε πολλά μέρη.

Χωρίς διαφημίσεις

Όλοι γνωρίζουν πόσο ενοχλητικές είναι οι διαφημίσεις. Το WhatsApp δεν έχει επιβάλει διαφημίσεις σε κανέναν από τους χρήστες του. Αυτό συμβαίνει επειδή και αυτά ενοχλούνται με διαφημίσεις στην άλλη πλευρά. Αν προβάλλουν διαφημίσεις, πρέπει να επενδύσουν πόρους σε εξόρυξη δεδομένων, συντονισμό και ό, τι συνοδεύει. Έτσι, κρατώντας τις διαφημίσεις μακριά, έκαναν όλους ευτυχείς.

Το Χρόνου Πλεονέκτημα

Θυμηθείτε πώς η χελώνα κέρδισε τον αγώνα εκμεταλλευόμενος τον ύπνο του λαγού; Το WhatsApp ξεκίνησε σε μια εποχή που οι άνθρωποι χρειάζονταν αυτό που έπρεπε να προσφέρει και το πρόσφερε κάπως αδιαμφισβήτητο για μερικά χρόνια πριν ο πραγματικός ανταγωνισμός ήρθε γύρω. Μέχρι τότε το φαινόμενο της χιονοστιβάδας είχε ήδη ξεκινήσει, το οποίο είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιτυχία της.