Τι είναι το Kik; Μια εισαγωγή στην εφαρμογή δωρεάν μηνυμάτων

Τα πάντα για την εφαρμογή Kik Messenger ως εναλλακτική λύση για την τακτική αποστολή μηνυμάτων

Μήπως κάποιος φίλος σας ρώτησε αν είστε στο Kik; Εδώ γιατί μπορεί να θέλετε να μεταβείτε στην τάση.

Τι είναι το Kik;

Το Kik είναι μια εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείται για την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων . Όπως πολλές άλλες δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το Messenger και το Snapchat, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Kik για να μιλήσετε μεμονωμένους φίλους καθώς και ομάδες φίλων.

Σε αντίθεση με το WhatsApp , το οποίο χρησιμοποιεί τον αριθμό τηλεφώνου σας για να δημιουργήσει το λογαριασμό σας και να συνδεθεί με τις επαφές σας, το Kik επιτρέπει στους χρήστες του να δημιουργούν έναν δωρεάν λογαριασμό μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικού πρόσβασης. Οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους, αναζητώντας το όνομα χρήστη ενός συγκεκριμένου χρήστη, σαρώνοντας έναν κώδικα Kik ή χρησιμοποιώντας τις επαφές του τηλεφώνου εισάγοντας τον αριθμό τηλεφώνου τους.

Με το Kik, μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε απεριόριστο αριθμό μηνυμάτων σε οποιονδήποτε άλλον έχει λογαριασμό Kik. Εμφανίζεται και αισθάνεται σχεδόν πανομοιότυπος με τα γραπτά μηνύματα SMS, αλλά χρησιμοποιεί το σχέδιο δεδομένων του smartphone σας ή τη σύνδεση WiFi για να στέλνει και να λαμβάνει μηνύματα.

Ποιος χρησιμοποιεί Kik;

Πολλοί έφηβοι και νέοι ενήλικες αγαπούν το Kik για την διαισθητική και λειτουργική διασύνδεση εφαρμογών που το καθιστά εύκολο να συνομιλήσετε για οτιδήποτε σαν να το έκαναν μέσω μηνύματος κειμένου. Ένας χρήστης Kik μπορεί να πει "Kik me" ακολουθούμενο από το όνομα χρήστη τους, που σημαίνει ότι θέλουν να τα προσθέσετε στις επαφές σας Kik έτσι ώστε να μπορείτε να συζητήσετε αμφότερα σχετικά με την εφαρμογή.

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των χρηστών Kik είναι αρκετά νέοι, έχει συνδεθεί ως μια πιθανή εφαρμογή φιλίας και χρονολόγησης (παρόμοια με την OKCupid και Tinder) για την ικανότητά της να βοηθά τους χρήστες να συναντούν νέους ανθρώπους. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα όρια, δεδομένου ότι πρέπει να προσθέσετε όλους με μη αυτόματο τρόπο με το όνομα χρήστη τους (εκτός από τις επαφές που εισάγετε από τη συσκευή σας).

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Kik;

Το Kik είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο των τακτικών μηνυμάτων SMS, συχνά ως ένας τρόπος αποφυγής δαπανηρών χρεώσεων δεδομένων ή για να αποφευχθεί η υπέρβαση οποιωνδήποτε ορίων κειμένου. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα στη χρήση του Kik είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα το σχέδιό σας δεδομένων ή να συνδέεστε στο WiFi για να το χρησιμοποιήσετε, αλλά για χρήστες κινητών συσκευών οι οποίοι περιορίζονται από την αποστολή μηνυμάτων , το Kik είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση.

Το Kik επιτρέπει επίσης περισσότερα από απλά απλά γραπτά μηνύματα. Η συνομιλία στο διαδίκτυο είναι εξαιρετικά οπτική αυτές τις μέρες, ενώ το Kik επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα στους φίλους τους με τα πάντα, από φωτογραφίες και βίντεο έως GIF και emojis.

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια από την κυκλοφορία του το 2010, η εφαρμογή Kik Messenger εξελίχθηκε σε μία από τις καλύτερες και πιο δημοφιλείς πλατφόρμες συνομιλίας, προσφέροντας πάνω από 4 εκατομμύρια χρήστες, που ονομάζονται "Kicksters". Μέχρι το Μάιο του 2016, είχαν πάνω από 300 εκατομμύρια χρήστες .

Kik Χαρακτηριστικά

Το Kik δημιουργήθηκε για να μιμείται την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα των μηνυμάτων SMS κειμένων smartphone, εκτός από το γεγονός ότι λειτουργεί με προφίλ χρηστών και όνομα χρήστη για να συνομιλεί με φίλους σε αντίθεση με τους αριθμούς τηλεφώνου. Εδώ είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που μπορείτε να περιμένετε να βγείτε από τη χρήση του.

Ζωντανή πληκτρολόγηση: Μπορείτε να δείτε κάθε φορά που το άτομο με το οποίο μιλάτε πληκτρολογεί ζωντανά ένα μήνυμα, το οποίο είναι χρήσιμο για να γνωρίζετε ότι πρέπει να περιμένετε να λάβετε ένα μήνυμα πίσω μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μπορείτε επίσης να δείτε πότε ένα μήνυμα που έχετε στείλει έχει διαβαστεί από τον παραλήπτη, ακόμη και αν δεν έχουν απαντήσει ακόμα ή έχουν αρχίσει να πληκτρολογούν.

Ειδοποιήσεις: Όταν στέλνετε και λαμβάνετε μηνύματα, ενημερώνονται όταν αποστέλλονται και παραδίδονται, ακριβώς όπως τα κανονικά μηνύματα κειμένου. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τους ήχους της ειδοποίησής σας και να επιλέξετε να τους λαμβάνετε αμέσως κάθε φορά που ένας νέος φίλος σας στέλνει ένα μήνυμα.

Προσκαλέστε τους φίλους: Το Kik μπορεί να στείλει προσκλήσεις σε άτομα που γνωρίζετε μέσω SMS, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook και το Twitter. Όταν ένας φίλος υπογράφει το Kik με τον αριθμό τηλεφώνου ή το email που έχετε ήδη αποθηκεύσει στο τηλέφωνό σας, ο Kik αναγνωρίζει ότι είστε φίλοι και σας στέλνει και τα δύο μια ειδοποίηση για να συνδεθείτε στο Kik.

Bot Shop: Χρησιμοποιήστε τα bots του Kik για να πάρετε περισσότερες κοινωνικές. Μπορείτε να συνομιλήσετε μαζί τους, να ολοκληρώσετε διασκεδαστικά κουίζ, να λάβετε συμβουλές για τη μόδα, να διαβάσετε τις ειδήσεις, να λάβετε συμβουλές και πολλά άλλα.

Σάρωση κώδικα Kik: Κάθε χρήστης Kik έχει έναν κωδικό Kik που μπορεί να προσπελαστεί από τις ρυθμίσεις του (το εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω αριστερή γωνία της καρτέλας συνομιλιών). Για να προσθέσετε έναν χρήστη από τον κώδικα του Kik, πατήστε το εικονίδιο αναζήτησης και , στη συνέχεια, επιλέξτε Εύρεση ατόμων και στη συνέχεια επιλέξτε Σάρωση κώδικα Kik . Πρέπει να δώσετε στην Kik την άδεια πρόσβασης στη φωτογραφική σας μηχανή για να μπορέσετε να σαρώσετε τον κώδικα Kik ενός άλλου χρήστη για να τα προσθέσετε.

Αποστολή μηνύματος πολυμέσων: Δεν περιορίζεστε απλώς στην αποστολή μηνυμάτων κειμένου με το Kik. Μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες, GIF, βίντεο, σκίτσα, emojis και πολλά άλλα!

Συνομιλία μέσω βίντεο: Ένα νέο χαρακτηριστικό που παρουσιάστηκε πρόσφατα από την Kik περιλαμβάνει τη δυνατότητα να έχετε συνομιλία μέσω βίντεο σε πραγματικό χρόνο με φίλους, παρόμοια με το FaceTime, το Skype και άλλες εφαρμογές συνομιλίας μέσω βίντεο.

Ενσωμάτωση προφίλ: Έχετε το δικό σας όνομα χρήστη και λογαριασμό, τον οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε με μια εικόνα προφίλ και πληροφορίες επικοινωνίας.

Λίστα συζήτησης: Όπως κάθε πλατφόρμα κειμένου SMS smartphone, το Kik παραθέτει όλες τις διαφορετικές συνομιλίες που έχετε με τους ανθρώπους. Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε για να τραβήξετε το chat και να αρχίσετε να μιλάτε μαζί του.

Προσαρμογή συζήτησης: Ίσως παρατηρήσετε ότι το Kik μοιάζει πολύ με την εμφάνιση της εφαρμογής iMessage της Apple. Μπορείτε να επιλέξετε τα χρώματα που θέλετε για τη φούσκα συνομιλίας.

Ομαδικές συνομιλίες: Μπορείτε να ξεκινήσετε τις δικές σας συνομιλίες ομάδας πατώντας το εικονίδιο αναζήτησης (το μικρό μεγεθυντικό φακό), πατώντας την Έναρξη ομάδας και στη συνέχεια προσθέτοντας χρήστες στην ομάδα σας.

Προωθούμε συνομιλίες: Όταν πατήσετε το εικονίδιο αναζήτησης για να προσθέσετε νέα άτομα, θα πρέπει να δείτε μια επιλογή στην επόμενη καρτέλα με την επωνυμία Προωθούμενες συνομιλίες . Μπορείτε να πατήσετε αυτό για να δείτε μια λίστα με ενδιαφέρουσες συνομιλίες και να αρχίσετε να μιλάτε μαζί τους.

Απόρρητο: Μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε ή όχι το Kik να έχει πρόσβαση στο βιβλίο διευθύνσεών σας ώστε να το ταιριάζει με τις επαφές σας. Μπορείτε επίσης να εμποδίσετε τους χρήστες του Kik να επικοινωνούν μαζί σας.

Πώς να ξεκινήσετε τη χρήση του Kik

Για να ξεκινήσετε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κατεβάσετε την δωρεάν εφαρμογή για κινητά. Μπορείτε να κατεβάσετε το Kik Messenger από iTunes για iPhone (ή iPod Touch ή iPad) ή από το Google Play για τηλέφωνα Android.

Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή, η Kik θα σας ζητήσει αυτόματα να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό ή να συνδεθείτε εάν έχετε ήδη λογαριασμό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να συμπληρώσετε ορισμένες βασικές πληροφορίες (όπως το όνομα και τα γενέθλιά σας), ένα όνομα χρήστη, μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έναν κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε προαιρετικές πληροφορίες όπως τον αριθμό τηλεφώνου σας και μια εικόνα προφίλ.

Και πάλι, τα σημαντικότερα μειονεκτήματα είναι η ανάγκη για σύνδεση δεδομένων ή WiFi , μαζί με την ανάγκη φίλων να έχουν επίσης λογαριασμό Kik εάν θέλετε να αλληλεπιδράσετε μαζί τους μέσω του Kik. Παρόλα αυτά, είναι μια εξαιρετική επιλογή ανταλλαγής μηνυμάτων που έχει αυξηθεί σταθερά σε δημοτικότητα κατά τη διάρκεια των ετών, ειδικά με το νεότερο πλήθος.