Πώς μπορώ να συνδέσω τον υπολογιστή μου Windows σε μια τηλεόραση;

Η σύνδεση του υπολογιστή σας με τηλεόραση είναι ευκολότερη από ό, τι αντιλαμβάνεστε.

Δεδομένου ότι οι φορητοί υπολογιστές και οι οθόνες υπολογιστών έχουν προχωρήσει, έχουν τηλεοράσεις. Στην πραγματικότητα, αυτές τις μέρες οι περισσότερες τηλεοράσεις έχουν παρόμοιες εισροές σε οθόνες επιτραπέζιων υπολογιστών. Αυτό δεν συμβαίνει στις πρώτες μέρες του PC, οι οποίες κυβερνούσαν το (απίστευτα) ακόμη δημοφιλές βύσμα VGA.

Έτσι πώς μπορεί κάποιος να συνδέει τον υπολογιστή τους με μια σύγχρονη τηλεόραση; Εύκολος. Είναι όλα σχετικά με την επιλογή του σωστού καλωδίου, που εξαρτάται από τις θύρες σύνδεσης σε κάθε συσκευή.

Η πραγματικότητα είναι ότι κάθε αντιστοίχιση υπολογιστή και τηλεόρασης θα είναι διαφορετική, ειδικά όταν οποιαδήποτε από τις δύο συσκευές είναι παλαιότερη. Εάν επρόκειτο να βγείτε σε ηλεκτρονικό κατάστημα αμέσως για να αποκτήσετε νέο υπολογιστή και νέα τηλεόραση, πιθανότατα θα έρθετε σπίτι με ένα laptop και μια θύρα θορύβου HDMI της τηλεόρασης. Μερικές φορές μπορεί να βρείτε ένα φορητό υπολογιστή που προτιμά το DisplayPort σε HDMI, αλλά γενικά το HDMI είναι ο βασικός σύνδεσμος βασιλιάς.

Παλαιότερες συσκευές, ωστόσο, μπορεί να έχουν πιο εσωτερικές ανάγκες με περίεργους συνδετήρες που σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιούνται σήμερα. Ακολουθεί μια λίστα με τους συνδέσμους που πιθανόν να βρείτε:

Τώρα που γνωρίζουμε τις πιο πιθανές συνιστώσες που θα ασχοληθείτε με το τι κάνετε εσείς. Κατ 'αρχάς, καθορίστε τις εξόδους βίντεο / ήχου στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, υπολογίστε τις εισόδους βίντεο / ήχου στην τηλεόρασή σας. Αν έχουν την ίδια διασύνδεση εξόδου / εισόδου (όπως HDMI) τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα (ή στον αγαπημένο σας κατάστημα λιανικής πώλησης) και να αγοράσετε το σωστό καλώδιο.

Αν δεν έχετε τον ίδιο τύπο σύνδεσης, τότε θα χρειαστείτε έναν προσαρμογέα. Τώρα μην αφήστε αυτό να σας τρομάξει. Οι προσαρμογείς είναι σχετικά φτηνοί και θα καλύψουν τα περισσότερα από τα πρότυπα που βλέπετε εδώ. Ας υποθέσουμε ότι έχετε DisplayPort σε φορητό υπολογιστή, αλλά HDMI στην τηλεόραση. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστείτε ένα καλώδιο DisplayPort αρκετά μεγάλο για να φτάσετε στην τηλεόραση και στη συνέχεια ένα μικρό, προσαρμοσμένο DVI-HDMI προσαρμογέα για την ολοκλήρωση της σύνδεσης μεταξύ του υπολογιστή και της τηλεόρασης.

Εάν θέλετε να μεταβείτε από HDMI σε νεότερο υπολογιστή σε S-Video σε μια παλαιότερη τηλεόραση, ωστόσο, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε έναν ελαφρώς πιο περίπλοκο προσαρμογέα. Αυτά είναι συνήθως μικρά κιβώτια που κάθονται στο κέντρο ψυχαγωγίας σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα χρειαστείτε ένα καλώδιο HDMI που τρέχει από τον υπολογιστή σας στο κουτί προσαρμογέα και στη συνέχεια ένα καλώδιο S-Video που τρέχει από το κιβώτιο στην τηλεόραση (μην ξεχάσετε να ελέγξετε τον αριθμό των ακίδων της σύνδεσης S-Video ανάγκες!).

Ακόμη και με προσαρμογείς, η σύνδεση ενός υπολογιστή με μια τηλεόραση μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο και η σύνδεση μιας οθόνης. Το σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα σωστά καλώδια για να συνδέσετε τις δύο συσκευές. Αφού συνδεθείτε, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε την ανάλυση οθόνης του υπολογιστή σας για να προβάλετε την επιφάνεια εργασίας σωστά στη μεγαλύτερη οθόνη. Οι περισσότεροι σύγχρονοι υπολογιστές θα καθορίσουν αυτόματα την απαιτούμενη ανάλυση.

Αυτό δήλωσε ότι οι ιδιοκτήτες τηλεοράσεων 4K Ultra HD μπορεί να αντιμετωπίσουν περισσότερα προβλήματα από τους περισσότερους. Το 4K είναι σχετικά καινούριο και μπορεί να απαιτεί περισσότερη ιπποδύναμη γραφικών από ό, τι μπορεί να συγκεντρώσει ο υπολογιστής σας - ειδικά εάν ο υπολογιστής είναι παλαιότερος.

Τώρα που έχετε μια σύνδεση σε λειτουργία και τρέχει είναι χρόνος για να θέσει το PC να λειτουργήσει. Τα Windows 7 και παλαιότερες εκδόσεις περιέχουν ένα πρόγραμμα πολυμέσων αποκαλούμενο Windows Media Center το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθήσετε και να εγγράψετε τηλεοπτικά προγράμματα, να δείτε τις ψηφιακές σας φωτογραφίες και να ακούσετε μουσική. Οι χρήστες Windows 8 μπορούν επίσης να αγοράσουν το WMC με επιπλέον χρέωση, ενώ οι χρήστες των Windows 10 θα χρειαστούν μια σουίτα τρίτου μέρους για το σκοπό αυτό, όπως το Kodi.

Ενημερώθηκε από τον Ian Paul.