Πώς να χρησιμοποιήσετε την κορδέλα στο Microsoft Word

Εξερευνήστε την Κορδέλα και μάθετε πώς να την χρησιμοποιήσετε

Η Κορδέλα είναι η γραμμή εργαλείων που εκτείνεται στην κορυφή των Microsoft Word , PowerPoint και Excel, καθώς και σε άλλες εφαρμογές της Microsoft. Η Κορδέλα αποτελείται από καρτέλες που κρατούν τα σχετικά εργαλεία οργανωμένα. Αυτό κάνει όλα τα εργαλεία εύκολα προσβάσιμα ανεξάρτητα από το είδος του έργου ή της συσκευής στην οποία εργάζεστε.

Η κορδέλα μπορεί να κρυφτεί εντελώς ή να εμφανιστεί σε διάφορες ικανότητες και μπορεί να προσαρμοστεί για να καλύψει τις ανάγκες κάποιου. Η Κορδέλα έγινε διαθέσιμη στο Microsoft Word 2007 και εξακολουθεί να αποτελεί μέρος τόσο του Microsoft Word 2013 όσο και του Microsoft Word 2016.

01 από 04

Εξερευνήστε τις επιλογές προβολής για την κορδέλα

Ανάλογα με τις τρέχουσες ρυθμίσεις σας, η Κορδέλα θα είναι σε μία από τις τρεις μορφές. Μπορεί να μην δείτε τίποτα. αυτή είναι η ρύθμιση " Αυτόματη απόκρυψη κορδέλας ". Μπορείτε να δείτε μόνο τις καρτέλες (Αρχείο, Αρχική σελίδα, Εισαγωγή, Σχεδίαση, Σχεδίαση, Διάταξη, Αναφορές, Αλληλογραφία, Ανασκόπηση και Προβολή). αυτή είναι η ρύθμιση Εμφάνιση καρτελών . Τέλος, μπορεί να δείτε και τις δύο καρτέλες και τις εντολές κάτω από αυτές. αυτή είναι η ρύθμιση Εμφάνιση καρτελών και εντολών .

Για να μετακινηθείτε μεταξύ αυτών των προβολών:

  1. Εάν η Κορδέλα:
    1. Δεν είναι διαθέσιμη, κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του Word.
    2. Εμφανίζει μόνο τις καρτέλες, κάντε κλικ στο εικονίδιο τετράγωνο με το βέλος επάνω στο εσωτερικό της στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του Word.
    3. Εμφανίζει καρτέλες και εντολές, κάντε κλικ στο εικονίδιο τετράγωνο με το βέλος επάνω στο εσωτερικό της στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του Word.
  2. Κάντε κλικ στην προβολή που θέλετε να δείτε:
    1. Αυτόματη απόκρυψη κορδέλας - για να αποκρύψετε την Κορδέλα μέχρι να την χρειαστείτε. Κάντε κλικ ή μετακινήστε το ποντίκι στην περιοχή της Κορδέλας για να την εμφανίσετε.
    2. Εμφάνιση μόνο καρτελών - για να εμφανίζονται μόνο οι καρτέλες κορδέλας.
    3. Εμφάνιση καρτελών και εντολών - για να προβάλλετε τις καρτέλες και τις εντολές κορδέλας όλη την ώρα.

Σημείωση: Για να χρησιμοποιήσετε την Κορδέλα πρέπει να έχετε πρόσβαση στις καρτέλες , τουλάχιστον. Εάν μπορείτε να δείτε τις εντολές πάρα πολύ καλύτερα. Εάν είστε νέοι στη Κορδέλα, σκεφτείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις προβολής που περιγράφονται παραπάνω στην ενότητα Εμφάνιση καρτελών και εντολών .

02 από 04

Χρησιμοποιήστε την Κορδέλα

Κάθε μία από τις καρτέλες της Κορδέλας του Word έχει εντολές και εργαλεία κάτω από αυτά. Αν αλλάξατε την προβολή σε Εμφάνιση καρτελών και εντολών, θα τα δείτε. Εάν η προβολή της Κορδέλας έχει οριστεί σε Εμφάνιση καρτελών, θα πρέπει να κάνετε κλικ στην ίδια την καρτέλα για να δείτε τις σχετικές εντολές.

Για να χρησιμοποιήσετε μια εντολή, εντοπίστε πρώτα την εντολή που θέλετε και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί. Μερικές φορές θα πρέπει να κάνετε και κάτι άλλο, αλλά όχι πάντα. Αν δεν είστε σίγουροι τι σημαίνει ένα εικονίδιο στην Κορδέλα, απλά τοποθετήστε το ποντίκι πάνω του.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

Πολλά εργαλεία λειτουργούν διαφορετικά αν έχετε επιλέξει κείμενο (ή κάποιο άλλο στοιχείο). Μπορείτε να επιλέξετε κείμενο σύροντας το ποντίκι πάνω από αυτό. Όταν επιλέγεται κείμενο, εφαρμόζεται οποιοδήποτε κείμενο που σχετίζεται με το κείμενο (όπως Bold, Πλάγια, Υπογραμμή, Χρώμα Επισήμανσης κειμένου ή Χρώμα γραμματοσειράς) μόνο στο επιλεγμένο κείμενο. Εναλλακτικά, αν εφαρμόσετε αυτά τα εργαλεία χωρίς επιλεγμένο κείμενο, αυτά τα χαρακτηριστικά θα εφαρμοστούν μόνο στο επόμενο κείμενο που πληκτρολογείτε.

03 του 04

Προσαρμόστε τη Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης

Προσθέστε ή αφαιρέστε στοιχεία από τη Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης. Joli Ballew

Μπορείτε να προσαρμόσετε την Κορδέλα με πολλούς τρόπους. Μια επιλογή είναι να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε στοιχεία στη γραμμή εργαλείων Γρήγορης Πρόσβασης, η οποία εκτείνεται στην άκρη της διασύνδεσης Κορδέλα. Η Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης προσφέρει συντομεύσεις στις εντολές που χρησιμοποιείτε περισσότερο. Από προεπιλογή, το Save είναι εκεί, όπως είναι το Undo και Redo. Μπορείτε να τα καταργήσετε ή / και να προσθέσετε άλλα, όμως, συμπεριλαμβανομένου του Νέου (για τη δημιουργία ενός νέου εγγράφου), Print, Email και άλλα.

Για να προσθέσετε στοιχεία στη Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης:

  1. Κάντε κλικ στο βέλος στραμμένο προς τα κάτω στα δεξιά του τελευταίου στοιχείου στη γραμμή εργαλείων Γρήγορη πρόσβαση.
  2. Κάντε κλικ σε οποιαδήποτε εντολή που δεν διαθέτει σημάδι επιλογής για να την προσθέσετε .
  3. Κάντε κλικ σε οποιαδήποτε εντολή που έχει ένα σημάδι επιλογής δίπλα της για να την καταργήσετε .
  4. Για να δείτε περισσότερες εντολές και προσθέστε το
    1. Κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα εντολές.
    2. Στο αριστερό παράθυρο, κάντε κλικ στην εντολή που θέλετε να προσθέσετε .
    3. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη.
    4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  5. Επαναλάβετε όπως θέλετε.

04 του 04

Προσαρμόστε την Κορδέλα

Προσαρμόστε την Κορδέλα. Joli Ballew

Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε στοιχεία από την Κορδέλα για να την προσαρμόσετε ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε καρτέλες και να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε αντικείμενα που βλέπετε σε αυτές τις καρτέλες. Παρόλο που αρχικά μπορεί να φανεί μια καλή ιδέα, είναι καλύτερο να μην κάνετε πολλές αλλαγές εδώ, τουλάχιστον μέχρι να είστε πλήρως εξοικειωμένοι με τον τρόπο με τον οποίο η Κορδέλα έχει ρυθμιστεί από προεπιλογή.

Ενδέχεται να καταργήσετε εργαλεία που θα χρειαστείτε αργότερα και να μην θυμάστε πώς μπορείτε να τα βρείτε ή να τα προσθέσετε ξανά. Επιπλέον, εάν πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από έναν φίλο ή τεχνική υποστήριξη, δεν θα είναι σε θέση να επιλύσουν το πρόβλημά σας γρήγορα εάν τα εργαλεία που υποτίθεται ότι υπάρχουν δεν είναι.

Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να κάνετε αλλαγές εάν θέλετε ακόμα. Οι προχωρημένοι χρήστες ίσως θελήσουν να προσθέσουν την καρτέλα Developer και άλλοι για να εξομαλύνουν το Word ώστε να δείχνουν ακριβώς αυτό που γνωρίζουν ότι θα χρησιμοποιήσουν και θα χρειαστούν.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις επιλογές για να προσαρμόσετε την Κορδέλα:

  1. Κάντε κλικ στο στοιχείο Αρχείο και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές .
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσαρμογή κορδέλας .
  3. Για να καταργήσετε μια καρτέλα, αποεπιλέξτε την στο δεξιό τμήμα του παραθύρου.
  4. Για να καταργήσετε μια εντολή σε μια καρτέλα:
    1. Αναπτύξτε την καρτέλα στο δεξιό τμήμα του παραθύρου.
    2. Εντοπίστε την εντολή (ίσως χρειαστεί να αναπτύξετε ξανά μια ενότητα για να την εντοπίσετε.)
    3. Κάντε κλικ στην εντολή .
    4. Κάντε κλικ στο στοιχείο Κατάργηση .
  5. Για να προσθέσετε μια καρτέλα , επιλέξτε την στο δεξί παράθυρο.

Είναι επίσης δυνατό να προσθέσετε εντολές σε υπάρχουσες καρτέλες ή να δημιουργήσετε νέες καρτέλες και να προσθέσετε εντολές εκεί. Αυτό είναι κάπως περίπλοκο και είναι πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής μας εδώ. Ωστόσο, αν θέλετε να δοκιμάσετε, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε μια νέα καρτέλα ή ομάδα από τις διαθέσιμες επιλογές στα δεξιά. Εκεί θα ζήσουν οι νέες σας εντολές. Μετά από αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε την προσθήκη αυτών των εντολών.