Η υποστήριξη τερματισμού Dropbox για τα Windows XP

Δεν μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε το Dropbox στα Windows XP

Ενημέρωση: Τα Windows XP δεν υποστηρίζονται πλέον από τη Microsoft. Ως αποτέλεσμα, πολλά προγράμματα και υπηρεσίες έχουν επίσης διακόψει την υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος. Αυτές οι πληροφορίες διατηρούνται μόνο για λόγους αρχειοθέτησης.

Κακά νέα για τους οπαδούς των Windows XP . Εάν δεν έχετε ακούσει ήδη, το Dropbox τερματίζει την υποστήριξη για τα Windows XP και η διαδικασία δύο σταδίων ολοκληρώθηκε το 2016. Μετά την ολοκλήρωση, το πρόγραμμα Dropbox για Windows που είναι συμβατό με XP δεν ήταν πλέον διαθέσιμο για λήψη. Άλλες εκδόσεις των Windows εξακολουθούν να μπορούν να κάνουν λήψη του Dropbox, συμπεριλαμβανομένων των Vista, Windows 7, Windows 8 / 8.1 και Windows 10.

Οι χρήστες XP, ωστόσο, δεν θα μπορούν να κάνουν λήψη και εγκατάσταση του Dropbox. Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν είναι ότι πολλοί άνθρωποι που ψάχνουν να κάνουν νέες εγκαταστάσεις του Dropbox σε XP αυτές τις μέρες, αυτό πιθανώς δεν είναι μεγάλη υπόθεση.

Επίσης, η εταιρεία εμπόδισε τους χρήστες XP να δημιουργήσουν νέους λογαριασμούς χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα ή να συνδεθούν στο Dropbox για Windows XP με έναν υπάρχοντα λογαριασμό. Με άλλα λόγια, ακόμα και αν μπορούσατε να κάνετε λήψη του Dropbox από την εταιρεία ή από έναν ιστότοπο τρίτου μέρους όπως το FileHippo, δεν θα σας φάνηκε κανένα καλό.

Τι γίνεται με τα αρχεία μου;

Ενώ το Dropbox στο XP θα σταματήσει να λειτουργεί, ο λογαριασμός σας δεν θα ακυρωθεί ούτε θα εξαφανιστεί κάποιο από τα αρχεία σας. Θα μπορείτε ακόμα να τις έχετε πρόσβαση μέσω του Dropbox.com ή χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Dropbox σε ένα smartphone, tablet ή υπολογιστή με Windows Vista ή νεότερη έκδοση.

Εάν θέλετε να εκτελέσετε το Dropbox στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να αναβαθμίσετε το λειτουργικό σας σύστημα σε κάτι που υποστηρίζει το Dropbox. Σε αυτή τη γραφή που περιλαμβάνει τα Windows Vista και up, το Ubuntu Linux 10.04 ή νεότερη έκδοση και το Fedora Linux 19 ή νεότερη έκδοση. Το Dropbox υποστηρίζει επίσης το Mac OS X, αλλά δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα της Apple σε υπολογιστή με Windows.

Γιατί συμβαίνει αυτό?

Υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους το Dropbox εγκαταλείπει τα Windows XP. Το πρώτο είναι ότι η Microsoft δεν υποστηρίζει πια XP. Οποιεσδήποτε υπάρχουσες τρύπες ασφαλείας στο XP δεν έχουν διορθωθεί - και μέχρι στιγμής οι πρόσφατα ανακαλυφθείσες αδυναμίες ασφαλείας στο XP δεν έχουν διορθωθεί.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο η Dropbox θέλει να εγκαταλείψει το XP είναι ότι η υποστήριξη ενός παλαιότερου λειτουργικού συστήματος εμποδίζει την εταιρεία να απελευθερώσει πιο εύκολα νέα χαρακτηριστικά.

Τα Windows XP κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στις 25 Οκτωβρίου 2001. Αυτό είναι αρχαίο στον υπολογισμό. Απλά σκεφτείτε την ηλικία XP για ένα δευτερόλεπτο. Όταν το XP κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το πρώτο iPhone ήταν ακόμα περίπου έξι χρόνια μακριά, η Google ήταν μια νέα ιστοσελίδα και το Hotmail ήταν η πιο δημοφιλής δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα Windows XP είναι απλά από μια διαφορετική εποχή της πληροφορικής.

Όχι μόνο θα ήταν δύσκολο για το Dropbox να απελευθερώσει νέα χαρακτηριστικά, αλλά τα ζητήματα ασφάλειας και γενικής αποδοτικότητας θα καθιστούσαν επίσης την υποστήριξη για XP μη ρεαλιστική.

Φυσικά, η ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών και η έλλειψη υποστήριξης για τη Microsoft δεν θα μετριόταν για τίποτα, αν τα Windows XP ήταν ακόμα άγρια ​​δημοφιλή. Αυτό όμως δεν συμβαίνει.

Το XP αντιπροσώπευε περίπου το 28% των χρηστών υπολογιστών σε όλο τον κόσμο τη στιγμή που η Microsoft ολοκλήρωσε την υποστήριξη για το λειτουργικό σύστημα.

Τι μπορώ να κάνω?

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, έχετε μερικές επιλογές για να παραμείνετε στο Dropbox. Εάν πρέπει να κολλήσετε με τα Windows XP, τότε θα πρέπει να φορτώσετε και να κάνετε λήψη αρχείων επισκεπτόμενοι το Dropbox.com στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός εάν ένας τρίτος προγραμματιστής έρχεται μαζί με έναν αντικαταστάτη.

Η άλλη επιλογή σας είναι να κάνετε αναβάθμιση σε μια νεότερη έκδοση των Windows. Αν δεν έχετε κάποιους δίσκους εγκατάστασης των Windows Vista ή Windows 7 που κάθεται γύρω από το σπίτι, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στα Windows 10.

Οι απαιτήσεις συστήματος για τα Windows 10 δεν είναι τόσο αποθαρρυντικές. Περιλαμβάνουν έναν επεξεργαστή 1 GHz ή γρηγορότερο, 1 GB μνήμης RAM για την έκδοση 32 bit ή 2 GB για την έκδοση 64 bit και χώρος σκληρού δίσκου 16 GB για το λειτουργικό σύστημα 32 bit ή 20 GB για Windows 10 64 bit . Επιπλέον, χρειάζεστε μια κάρτα γραφικών ικανή για DirectX 9 και μια ελάχιστη ανάλυση οθόνης 800-by-600. Εάν πηγαίνετε με την έκδοση 64-bit, ο επεξεργαστής σας θα πρέπει επίσης να υποστηρίξει ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Παρά τις μικρές απαιτήσεις συστήματος, η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι χρήστες των Windows XP προτιμούν να αγοράζουν έναν νέο υπολογιστή. Η χρήση των Windows 10 σε έναν υπολογιστή με ελάχιστες προδιαγραφές θα ήταν αρκετά αργή και πιθανόν μια απογοητευτική εμπειρία.

Ωστόσο, εάν θέλετε να δείτε αν ο υπολογιστής σας πληροί τις απαιτήσεις συστήματος των Windows 10, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στον υπολογιστή μου. Στο μενού περιβάλλοντος που ανοίγει, επιλέξτε Ιδιότητες. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο που θα σας ενημερώνει για την ποσότητα μνήμης RAM που διαθέτετε και για τον επεξεργαστή σας.

Εάν πρέπει να ξέρετε πόσα διαστήματα έχει ο σκληρός σας δίσκος, μεταβείτε στην επιλογή Έναρξη> Ο υπολογιστής μου. Στο παράθυρο που ανοίγει, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω στον σκληρό σας δίσκο (που παρατίθεται στις μονάδες σκληρού δίσκου) για να δείτε το συνολικό χώρο που διαθέτετε.

Απλά θυμηθείτε ότι εάν ο υπολογιστής σας πληροί όλες τις απαιτήσεις για τα Windows 10, που ειλικρινά δεν θα το κάνει, τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των προσωπικών σας αρχείων σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο πριν εγκαταστήσετε το νέο λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή σας.

Εάν τα Windows 10 δεν θα εκτελεστούν στον υπολογιστή σας ή απλά δεν μπορείτε να αποκτήσετε νέο υπολογιστή τώρα, μια άλλη εναλλακτική λύση είναι να εγκαταστήσετε ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Linux. Το Linux είναι ένα εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα για τα Windows, το οποίο μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν σε παλαιότερες μηχανές για να τους δώσει νέα ζωή μόλις η έκδοση των Windows έχει τρέξει την πορεία του.

Ωστόσο, μην το κάνετε μόνοι σας εκτός αν είστε ήδη άνετοι να εγκαταστήσετε τα Windows χωρίς βοήθεια. Για να χρησιμοποιήσετε το Dropbox σε μια μηχανή Linux , η καλύτερη επιλογή σας είναι να εγκαταστήσετε το Ubuntu Linux ή ένα από τα παράγωγά του, όπως το Xubuntu. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση του Linux σε ένα παλιό μηχάνημα των Windows, δείτε ένα σεμινάριο σχετικά με την εγκατάσταση του Xubuntu .