Εξωτερικά συστήματα γραφικών για φορητούς υπολογιστές

Πώς να προσθέσετε μια κάρτα γραφικών Desktop για χρήση με φορητούς υπολογιστές

Το PC gaming υπήρξε ένα από τα φωτεινά σημεία στην αγορά σκληρών υπολογιστών τα τελευταία χρόνια. Τα κινητά τυχερά παιχνίδια επίσης αυξάνονται καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να βελτιώνει την απόδοση των φορητών υπολογιστών. Το θέμα είναι ότι οι φορητοί υπολογιστές εξακολουθούν να μην μπορούν να ταιριάξουν με την απόδοση των παραδοσιακών συστημάτων επιφάνειας εργασίας. Έχει πάρει το βούτυρο ειδικά για τα μεγαλύτερα συστήματα τυχερών παιχνιδιών, αλλά οι καταναλωτές αρχίζουν να θέλουν μικρότερους και πιο συμπαγείς φορητούς υπολογιστές. Το πρόβλημα είναι τα μικρότερα συστήματα που σημαίνουν λιγότερο χώρο για τις λύσεις γραφικών και τις μπαταρίες που απαιτούνται για την εκτέλεση τους.

Αυτό καταλήγει σε αντίθεση με τις απαιτήσεις υλικού που οι περισσότεροι παίκτες ψάχνουν. Σε γενικές γραμμές, θέλουν να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση με πολύ υψηλά ψηφίσματα. Στην πραγματικότητα, πολλοί φορητοί υπολογιστές υψηλής τεχνολογίας μεταφέρονται με οθόνες 3K (2560x1440) και 4K (3840x2160) . Η ανάλυση για αυτές τις οθόνες είναι πολύ μεγαλύτερη από τις τρέχουσες λύσεις για κινητά γραφικά που μπορούν να υποστηρίξουν κάνοντας τους ένα μικρό μειονέκτημα, ειδικά σε σύγκριση με ένα επιτραπέζιο σύστημα. Ακόμη και οι περισσότερες κάρτες γραφικών στην επιφάνεια εργασίας εξακολουθούν να αγωνίζονται για την επίτευξη ομαλών ρυθμών καρέ στις αναλύσεις 4K. Γιατί λοιπόν να προσφέρουμε τα φορητούς υπολογιστές σε τέτοιες υψηλές αναλύσεις;

Εκεί οι εξωτερικές λύσεις γραφικών συμβάλλουν στην επίλυση ενός προβλήματος. Σίγουρα, τα κινητά γραφικά μπορούν να παρέχουν καλές επιδόσεις για όσους επιθυμούν να εκτελέσουν τα παιχνίδια τους σε ανάλυση 1920x1080 ή χαμηλότερα. αλλά αν θέλετε να πάτε πιο γρήγορα χρειάζεστε επιφάνεια εργασίας γραφικών. Η δυνατότητα σύνδεσης ενός φορητού συστήματος με μια κάρτα γραφικών μπορεί να καταστήσει τα συστήματα λιγότερο φορητά, αλλά τους παρέχει επιδόσεις στην επιφάνεια εργασίας όταν χρησιμοποιούνται σε ένα σπίτι ή τοποθεσία που θέλετε να φέρετε την εξωτερική αποβάθρα ή κόλπο.

Πρώιμες προσπάθειες

Η ιδέα της εκτέλεσης εξωτερικής κάρτας γραφικών δεν είναι καινούργια. Η ιδέα ξεκίνησε από την αρχή όταν οι φορητοί υπολογιστές προσφέρουν τις υποδοχές επέκτασης ExpressCard. Αυτή η διεπαφή, ουσιαστικά, επέτρεψε στο δίαυλο PCI-Express των επεξεργαστών και των μητρικών καρτών του φορητού υπολογιστή να συνδεθούν με εξωτερικές συσκευές για επέκταση. Δημιουργώντας μια βάση σύνδεσης με έναν προσαρμογέα που συνδέεται στην υποδοχή ExpressCard, έχετε τώρα πρόσβαση σε μια πλήρη κάρτα γραφικών στην επιφάνεια εργασίας. Φυσικά, δεν ήταν τόσο απλό.

Το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι οι λύσεις ExpressCard απαιτούσαν μια εξωτερική οθόνη PC να συνδεθεί με την κάρτα γραφικών στον κόλπο. Αυτό μπορεί να ήταν επωφελές για την εμφάνιση μεγαλύτερης οθόνης, ειδικά όταν οι περισσότερες εμφανίσεις ήταν τότε 1366x768 ανάλυση ή χαμηλότερη. Απαιτώντας την εξωτερική οθόνη, η θήκη γραφικών ήταν λίγο λιγότερο φορητή. Ίσως να έχετε πάει με ένα μικρό σύστημα τυχερών παιγνίων όπως αυτό προσφέρει καλύτερη απόδοση και ήταν εξίσου φορητό. Φυσικά, η Express Card δεν έφτασε ούτε με πολλούς καταναλωτικούς φορητούς υπολογιστές.

Επιλογές ιδιοκτησίας

Οι κατασκευαστές δεν εγκατέλειψαν την ιδέα των εξωτερικών γραφικών γραφικών για τα φορητά συστήματα. Το Alienware είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού με τον ενισχυτή γραφικών. Αυτό ήταν παρόμοιο με πολλές πρώιμες εξωτερικές αποβάθρες, δεδομένου ότι ήταν ένα εξωτερικό κουτί για να κρατήσει μια γραφική κάρτα γραφικών, αλλά είχε το πλεονέκτημα ότι δεν απαιτεί εξωτερική οθόνη. Αυτό το καθιστά λίγο πιο χρήσιμο για όσους θέλουν να παίρνουν τα γραφικά τους μαζί τους. Το μειονέκτημα είναι ότι αυτό είναι ένα σύστημα που λειτουργεί μόνο με συγκεκριμένους φορητούς υπολογιστές Alienware που διαθέτουν τον ενισχυτή γραφικών. Η αποβάθρα είναι επίσης εξαιρετικά ακριβή σε $ 300 χωρίς μια κάρτα γραφικών.

Η ASUS ανακοίνωσε στο 2016 CES έναν φορητό υπολογιστή GX700 με προσαρμοσμένο σταθμό σύνδεσης. Ο μεγάλος σταθμός σύνδεσης θα είναι εφοδιασμένος με σύστημα υγρού ψύξης και κάρτα γραφικών GeForce GTX 980 που θα του παρέχει γραφικά υψηλής ανάλυσης. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το σύστημα λειτουργεί μόνο με το ένα φορητό υπολογιστή. Τουλάχιστον το σύστημα Alienware θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με πολλούς υπολογιστές από την εταιρεία. Το σύστημα είναι επίσης λίγο λιγότερο φορητό από κάποιες από τις άλλες εξωτερικές λύσεις λόγω του προστιθέμενου όγκου του υγρού συστήματος ψύξης. Το πλεονέκτημα ήταν ότι παρέσχε ένα πιο αθόρυβο σύστημα από ό, τι τα περισσότερα δίκτυα παιχνιδιών υψηλής απόδοσης.

Thunderbolt ανοίγει νέες δυνατότητες

Όταν η Razer ανακοίνωσε για πρώτη φορά το νέο φορητό υπολογιστή της Blade Stealth, φαινόταν ότι έρχεται σε αντίθεση με το όλο θέμα της επιχείρησης. Ο μικροσκοπικός φορητός υπολογιστής 12,5 ιντσών που διαθέτει οθόνη είτε 2560x1440 είτε 4Κ είναι εξοπλισμένος με ενσωματωμένο γραφικά HD της Intel στον επεξεργαστή. Αυτό ουσιαστικά σήμαινε ότι το σύστημα από μόνο του ήταν αποτελεσματικά ένα εξαιρετικό βιβλίο χωρίς πραγματικό δυναμικό τυχερού παιχνιδιού. Το διαφορετικό είναι ότι ο φορητός υπολογιστής είναι πραγματικά σχεδιασμένος για χρήση με την εξωτερική κάρτα γραφικών Razer Core.

Λοιπόν, πώς είναι αυτό διαφορετικό από τις προηγούμενες λύσεις ευπρέπειας; Το Razer Core λειτουργεί με μια τυπική διεπαφή Thunderbolt 3 χρησιμοποιώντας μια υποδοχή USB 3.1 Type C. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε αριθμό φορητών υπολογιστών και όχι μόνο με το Blade Stealth της Razer. Το κλειδί είναι το εύρος ζώνης δεδομένων που παρέχει το Thunderbolt. Με τις δυνατότητές του για εύρος ζώνης δεδομένων μέχρι 40Gbps, μπορεί να μεταφέρει τέσσερις φορές τα δεδομένα του USB 3.1 που αρκεί για να οδηγήσει δύο οθόνες 4Κ. Η βάση σύνδεσης Razer Core προσφέρει επίσης πρόσθετες θύρες USB 3.0 για την προσθήκη πρόσθετων περιφερειακών συσκευών και μια ειδική θύρα Ethernet κρίσιμη για πολλούς παίκτες. Λειτουργεί επίσης ως σύστημα παράδοσης ισχύος για το φορητό υπολογιστή επίσης.

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα μεγάλο ανοικτό πρότυπο, υπάρχουν ακόμα περιορισμοί που πρέπει να γνωρίζουν οι άνθρωποι. Η πιο κρίσιμη από αυτές είναι η απαίτηση ότι ο ελεγκτής Thunderbolt έχει υποστήριξη για το πρότυπο εξωτερικών γραφικών ή eGFX. Ακόμα κι αν το Thunderbolt μπορεί να υποστηρίξει αυτό, το BIOS της μητρικής πλακέτας και το λογισμικό πρέπει επίσης. Ακόμη και με όλα αυτά, οι πρώιμες υλοποιήσεις του συστήματος λειτουργούν ουσιαστικά σαν μια υποδοχή PCI-Express 3.0 x4, πράγμα που σημαίνει ότι οι κάρτες γραφικών δεν θα πάρουν το πλήρες υποτιθέμενο εύρος ζώνης που θα παρείχε ένα επιτραπέζιο σύστημα.

Η Razer δεν είναι η μοναδική εταιρεία που αναζητά προϊόντα εξωτερικών γραφικών που βασίζονται στο Thunderbolt. Περισσότεροι κατασκευαστές υπολογιστών αναμένεται να ξεκινήσουν να απελευθερώνουν φορητούς υπολογιστές και ακόμη και μικροϋπολογιστές που υποστηρίζουν τα πρότυπα. Οι περιφερειακοί κατασκευαστές αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσουν τους δικούς τους εξωτερικούς σταθμούς γραφικών Thunderbolt 3 Graphics. Αυτός ο διαγωνισμός πρέπει να είναι καλός, καθώς τα περισσότερα από τα πρώτα συστήματα που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο φέρουν μια αρκετά υψηλή τιμή. Μετά από όλα, η δαπάνη $ 300 έως $ 400 για έναν σταθμό σύνδεσης γραφικών χωρίς την αντίστοιχη κάρτα γραφικών μπορεί να σημαίνει ότι ξοδεύετε τόσο πολύ όσο χτίζετε το δικό σας γραφείο παιχνιδιών χαμηλού κόστους .