Η Verizon κάνει οπτικό φωνητικό ταχυδρομείο

Ωστόσο, η Υπηρεσία έχει διακοπεί

Ένα από τα χειρότερα - αλλά λιγότερο σέξι - χαρακτηριστικά του iPhone είναι το Visual Voicemail, το οποίο εμφανίζει τα μηνύματα φωνής σας σε μια λίστα εύκολης ανάγνωσης. Μπορείτε να περιηγηθείτε στα μηνύματα και να επιλέξετε ποιες θα θέλατε να ακούσετε. Η Verizon Wireless είχε τη δική της υπηρεσία Visual Voice Mail μέχρι πρόσφατα, η οποία σας επέτρεψε να πάρετε αυτό το εύχρηστο χαρακτηριστικό γνώρισμα iPhone - χωρίς iPhone .

Η υπηρεσία οπτικού φωνητικού ταχυδρομείου προσφέρεται επίσης από άλλους μεταφορείς, όπως η AT & T και η T-Mobile.

Σχετικά με το Visual Voicemail της Verizon

Η Verizon υποστηρίζει Visual Voicemail σε ένα ευρύ φάσμα κινητών τηλεφώνων, όπως:

Η υπηρεσία ήταν συμβατή με τηλέφωνα BlackBerry, Casio, HTC, Kyocera, LG, Motorola, Nokia, Pantech και Samsung. Ακολουθεί πλήρης λίστα συμβατών τηλεφώνων και μοντέλων.

Το Visual Voice Mail και το Premium Visual Voice Mail κοστίζουν 2,99 δολάρια / μήνα ανά τηλέφωνο. Τα βασικά Visual Voice Mail και iPhone Visual Voicemail συμπεριλήφθηκαν στο σχέδιο smartphone της Verizon (αλλά ο Visual Voicemail δεν ήταν διαθέσιμος για προπληρωμένους λογαριασμούς). Οι χρεώσεις δεδομένων ίσως έχουν εφαρμοστεί και όταν χρησιμοποιείτε Visual Voice Mail. Όταν κάνετε αναβάθμιση, όλα τα υπάρχοντα μηνύματα θα μεταφερθούν στα νέα εισερχόμενα της Visual Voice Mail.

Η Verizon έχει διακόψει την οπτική φωνητική αλληλογραφία

Στις 7/8/2016, η Verizon διέκοψε το Visual Voice Mail και άλλαξε αυτόματα όλους τους χρήστες στην ελεύθερη υπηρεσία Basic Voice Mail. Το Βασικό Φωνητικό ταχυδρομείο σάς δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνετε και να ελέγχετε φωνητικά μηνύματα καλώντας * 86 από το τηλέφωνό σας.

Για να ρυθμίσετε το βασικό φωνητικό ταχυδρομείο της Verizon

Ακολουθούν βήμα προς βήμα οδηγίες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης του Βασικού Ταχυδρομείου και του χαιρετισμού σας. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα Συχνές ερωτήσεις για τη φωνητική αλληλογραφία. Εάν αντιμετωπίζετε άλλα προβλήματα με το τηλέφωνο ή τη συσκευή σας, επισκεφθείτε τον Βοηθό αντιμετώπισης προβλημάτων της Verizon.

  1. Κλήση * 86 (* VM) από το τηλέφωνό σας. (Εάν ακούσετε ένα χαιρετισμό συστήματος, πατήστε το πλήκτρο Λίρα (#) αμέσως για να το διακόψετε).
  2. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να επιλέξετε τις επιλογές γλώσσας και πατήστε το πλήκτρο # για να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας. (Πατήστε 1 για Αγγλικά και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο # για επιβεβαίωση).
  3. Όταν σας ζητηθεί, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης 4-7 ψηφίων και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο #.
  4. Όταν σας ζητηθεί, πείτε το όνομά σας και πατήστε το πλήκτρο #.
  5. Για να επιβεβαιώσετε την καταχώριση, πατήστε το πλήκτρο #.
  6. Όταν σας ζητηθεί, πείτε το χαιρετισμό στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο #.
  7. Για να επιβεβαιώσετε το χαιρετισμό, πατήστε το πλήκτρο #.
  8. Για να ρυθμίσετε πρόσθετες λειτουργίες, ανατρέξτε στις επιλογές φωνητικής αλληλογραφίας του Verizon.