Πώς να διορθώσετε μια μονάδα DVD / BD / CD που δεν θα ανοίξει ή θα εξαφανιστεί

Απλά πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε όταν ο δίσκος σας CD ή DVD έχει κολλήσει και δεν θα ανοίξει

Έχετε ποτέ χρειαστεί να ανοίξετε τη μονάδα CD ή DVD (που γενικά αναφέρεται ως " οπτική μονάδα "), αλλά δεν θα μπορούσατε; Μόνο η τύχη σας, η αγαπημένη σας ταινία, το βιντεοπαιχνίδι ή η μουσική ήταν πιθανώς κολλημένα μέσα.

Ίσως η δύναμη του φορητού υπολογιστή να πέσει, ίσως η κίνηση στην επιφάνεια εργασίας σας να σταματήσει ακριβώς να ανταποκρίνεται, ή ίσως η πόρτα μόλις κολλήσει ή ο δίσκος έπεσε χαλαρά από μια προσπάθεια ακριβώς για να μπλοκάρει τα πράγματα.

Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει ή τι πιστεύετε ότι μπορεί να συμβαίνει, δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε και να αντικαταστήσουμε το δίσκο ή το αυτοκίνητο μόνο και μόνο επειδή το κουμπί εξαγωγής δεν κάνει ό, τι περίμενε να κάνει.

Ευτυχώς, μία από τις ακόλουθες δύο μεθόδους σχεδόν πάντα κάνει το τέχνασμα για να ανοίξει το αυτοκίνητο:

Τρόπος εξαναγκασμού Εκτόξευση δίσκου μέσα στο λειτουργικό σύστημα

Θα ξεκινήσουμε με τον ευκολότερο τρόπο να ανοίξετε τη μονάδα δίσκου - παραλείψτε το φυσικό κουμπί από έξω και ζητήστε από το λειτουργικό σας σύστημα να εξαναγκάσει την εξαγωγή του δίσκου. Μπορείτε να το δοκιμάσετε μόνο εάν ο υπολογιστής σας έχει ισχύ και λειτουργεί. Μετάβαση στην επόμενη ενότητα αν δεν συμβαίνει αυτό.

Απαιτείται χρόνος: Η εξαναγκαστική κίνηση του CD, του DVD ή της μονάδας δίσκου BD για εξαγωγή μέσω των εντολών του λειτουργικού σας συστήματος είναι πολύ εύκολη και θα πρέπει να διαρκέσει λίγα μόνο δευτερόλεπτα για να το δοκιμάσετε.

  1. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων αν χρησιμοποιείτε Windows 10 ή Windows 8 . Αναζητήστε το ή χρησιμοποιήστε το μενού WIN + X για να το ανοίξετε γρήγορα.
    1. Ανοίξτε την Εξερεύνηση των Windows σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows. Μπορείτε να το κάνετε αυτό αναζητώντας αυτή την επιλογή όταν κάνετε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη.
  2. Μόλις ανοίξετε, μεταβείτε στη μονάδα οπτικού δίσκου από το μενού στα αριστερά. Αυτή η μονάδα δίσκου συχνά ονομάζεται αυτόματα με βάση το δίσκο που βρίσκεται μέσα στη μονάδα δίσκου, αλλά συνήθως υπάρχει ένα μικρό εικονίδιο δίσκου για να το αναγνωρίσετε.
    1. Συμβουλή: Αν δεν μπορείτε να το βρείτε, αναζητήστε Αυτό το PC στα αριστερά στα Windows 10 ή 8 ή το Computer σε προηγούμενες εκδόσεις. Κάντε κλικ στο εικονίδιο προς τα αριστερά για να το επεκτείνετε αν είναι συρρικνωμένο.
  3. Κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο τη μονάδα οπτικού δίσκου και επιλέξτε Εξαγωγή από το μενού που εμφανίζεται επάνω ή κάτω.
  4. Η θήκη ή ο δίσκος μονάδας δίσκου πρέπει να περιστραφεί και να εξαχθεί μέσα σε δευτερόλεπτα.

Χρησιμοποιώντας ένα Mac; Παρόμοια με τη μέθοδο που περιγράφηκε παραπάνω για τα Windows, βρείτε το εικονίδιο του δίσκου, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εξαγωγή . Ακολουθούν ορισμένες ιδέες .

Εάν αυτό δεν λειτουργεί (Windows, MacOS, Linux, κ.λπ.), ήρθε η ώρα να πάρει φυσική με αυτό!

Πώς να ανοίξετε μια μονάδα CD / DVD / BD ... Με ένα κλιπ χαρτιού

Ακούγεται περίεργο, ναι, αλλά οι περισσότερες οπτικές μονάδες υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών και εκείνων που θα βρείτε στα συστήματα παιχνιδιών σας όπως το Xbox και το PlayStation, έχουν μια μικροσκοπική οπή που έχει σχεδιαστεί ως έσχατη λύση για να ανοίξει ο κόλπος της μονάδας δίσκου.

Χρόνος και εργαλεία που απαιτούνται: Θα χρειαστείτε ένα ενιαίο, βαρέως τύπου κλιπ χαρτιού - όχι βιομηχανικού μεγέθους, αλλά ούτε και ένα από αυτά τα λιγοστά πλαστικά. Η όλη διαδικασία θα διαρκέσει λιγότερο από λίγα λεπτά και είναι πολύ εύκολη.

  1. Ανοίξτε το κλιπ χαρτιού μέχρι να υπάρχουν τουλάχιστον 1 έως 2 ίντσες (2 έως 5 cm) που είναι τόσο κοντά όσο μπορείτε να το πάρετε.
  2. Κοιτάξτε προσεκτικά τη μονάδα δίσκου σας. Ακριβώς κάτω από ή επάνω από την πόρτα της θήκης μονάδας δίσκου (το τμήμα που "εξάγει" το δίσκο), θα πρέπει να υπάρχει μια πολύ μικρή οπή.
    1. Συμβουλή: Εάν διαθέτετε μία από αυτές τις μονάδες οπτικών δίσκων στην επιφάνεια εργασίας, όπου μια μεγάλη θύρα αναδιπλώνεται πριν την εκτόξευση της θήκης μονάδας δίσκου, τραβήξτε την προς τα κάτω με το δάχτυλό σας και, στη συνέχεια, αναζητήστε την οπή.
    2. Συμβουλή: Μερικοί παλαιότεροι επιτραπέζιοι υπολογιστές απαιτούν το άνοιγμα του μπροστινού πίνακα, σαν μια μεγάλη "πόρτα" στο περίβλημα του υπολογιστή , για να φτάσετε σε αυτήν την οπή.
  3. Τοποθετήστε το κλιπ χαρτιού στην οπή. Μέσα στο αυτοκίνητο, ακριβώς πίσω από την οπή, υπάρχει μια μικρή ταχύτητα που, όταν περιστρέφεται, θα αρχίσει να ανοίγει με το χέρι τη μονάδα.
  4. Αφαιρέστε και επανατοποθετήστε ξανά το συρραπτικό χαρτιού όσο χρειάζεται για να αφαιρέσετε την υποδοχή μονάδας δίσκου αρκετά για να την κρατήσετε.
  5. Σπρώξτε αργά στην θήκη της μονάδας μέχρι να απομακρυνθεί πλήρως. Προσέξτε να μην τραβάτε πολύ γρήγορα ή να συνεχίζετε να τραβάτε όταν αισθάνεστε αντίσταση.
  6. Αφαιρέστε το δίσκο CD, DVD ή BD από τη μονάδα δίσκου. Σπρώξτε αργά την υποδοχή μονάδας δίσκου πίσω στη μονάδα μέχρι να κλείσει ή πατήστε το κουμπί ανοίγματος / κλεισίματος αν η μονάδα εξακολουθεί να λειτουργεί.

Αν αυτά τα βήματα δεν λειτουργούν ή αν βρίσκεστε συχνά χρησιμοποιώντας το κόλπο του χαρτοφύλακα, ίσως είναι καιρός να δείτε μερικές άλλες επιλογές ...

Καμία τύχη? Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια

Σε αυτό το σημείο, υπάρχει κάτι φυσικό λάθος στη μονάδα δίσκου ή σε άλλο τμήμα του υπολογιστή. Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε:

Σημείωση: Αυτά δεν είναι αναγκαστικά σε μια βήμα προς βήμα εντολή αντιμετώπισης προβλημάτων. Τι μέτρα παίρνετε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του υπολογιστή και της οπτικής μονάδας που έχετε, καθώς και από την ιδιαίτερη κατάστασή σας.