Γιατί υπάρχει ένα μαύρο βέλος στη Διαχείριση συσκευών;

Μια εξήγηση για το μαύρο βέλος στη Διαχείριση συσκευών

Ένα μαύρο βέλος δίπλα σε μια συσκευή υλικού στο Device Manager στα Windows μάλλον δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχείτε.

Είναι πιθανό να είχατε κάνει κάποια αλλαγή με σκοπό την εμφάνιση αυτού του μαύρου βέλους. Εντούτοις, μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα.

Ανεξάρτητα από το πώς εμφανίστηκε το μαύρο βέλος στο Device Manager, υπάρχει συνήθως μια πολύ εύκολη λύση.

Τι σημαίνει το μαύρο βέλος στη Διαχείριση συσκευών;

Ένα μαύρο βέλος δίπλα σε μια συσκευή στη Διαχείριση Συσκευών στα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 ή Windows Vista σημαίνει ότι η συσκευή είναι απενεργοποιημένη.

Σημείωση: Στα Windows XP, το ισοδύναμο με το μαύρο βέλος είναι ένα κόκκινο x. Διαβάστε γιατί υπάρχει ένα κόκκινο X στη Διαχείριση συσκευών; για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Εάν δείτε ένα μαύρο βέλος, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει πρόβλημα με το υλικό. Το μαύρο βέλος σημαίνει απλώς ότι τα Windows δεν επιτρέπουν τη χρήση του υλικού και ότι δεν έχει διαθέσει κανέναν πόρο συστήματος που να χρησιμοποιείται από το υλικό.

Εάν έχετε απενεργοποιήσει το υλικό χειροκίνητα, αυτός είναι ο λόγος που το μαύρο βέλος εμφανίζεται για εσάς.

Πώς να διορθώσετε το μαύρο βέλος στη Διαχείριση συσκευών

Δεδομένου ότι το μαύρο βέλος εμφανίζεται ακριβώς στη Διαχείριση Συσκευών (Device Manager), όπου μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια συσκευή υλικού ώστε τα Windows να τη χρησιμοποιήσουν, δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε το μαύρο βέλος και να χρησιμοποιήσετε κανονικά τη συσκευή.

Για να καταργήσετε το μαύρο βέλος από ένα συγκεκριμένο κομμάτι υλικού, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη συσκευή στη Διαχείριση συσκευών .

Συμβουλή: Το κόκκινο x στη Διαχείριση συσκευών των Windows XP λύνεται με τον ίδιο τρόπο, ενεργοποιώντας τη συσκευή υλικού. Διαβάστε το σεμινάριο Πώς να Ενεργοποιήσετε μια Συσκευή στη Διαχείριση Συσκευών αν χρειάζεστε βοήθεια για να κάνετε κάτι τέτοιο.

Σημείωση: Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω εάν έχετε ενεργοποιήσει τη συσκευή στη Διαχείριση συσκευών και το μαύρο βέλος έχει εξαφανιστεί, αλλά η συσκευή εξακολουθεί να μην λειτουργεί όπως θα έπρεπε - ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Περισσότερα στο Device Manager & amp; Απενεργοποιημένες συσκευές

Εάν υπάρχει πραγματικά πρόβλημα με το υλικό και δεν είναι μόνο απενεργοποιημένο, τότε το μαύρο βέλος θα αντικατασταθεί πιθανώς με ένα κίτρινο θαυμαστικό μετά την ενεργοποίηση της συσκευής.

Κατά την απενεργοποίηση μιας συσκευής παράγεται ένας κωδικός σφάλματος του Device Manager . Είναι Κωδικός 22 , ο οποίος αναφέρει ότι "Αυτή η συσκευή είναι απενεργοποιημένη".

Εκτός από μια συσκευή που είναι απενεργοποιημένη, κάτι άλλο που επηρεάζει εάν τα Windows μπορούν να επικοινωνούν με μια συσκευή είναι το πρόγραμμα οδήγησης του υλικού. Μια συσκευή μπορεί να μην έχει μαύρο βέλος και συνεπώς να είναι ενεργοποιημένη, αλλά ακόμα δεν λειτουργεί όπως χρειάζεται. Σε ένα σενάριο σαν αυτό, το πρόγραμμα οδήγησης μπορεί να είναι ξεπερασμένο ή να λείπει εντελώς, οπότε η ενημέρωση / εγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης θα το κάνει να λειτουργήσει ξανά.

Εάν μια συσκευή εξακολουθεί να μην λειτουργεί αφού την ενεργοποιήσετε, ίσως να προσπαθήσετε να διαγράψετε τη συσκευή από τη Διαχείριση Συσκευών (Device Manager) και, στη συνέχεια, να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή . Αυτό θα αναγκάσει τα Windows να το αναγνωρίσουν ως νέα συσκευή. Στη συνέχεια, μπορείτε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης, αν εξακολουθεί να μην λειτουργεί εκείνη τη στιγμή.

Η Διαχείριση Συσκευών μπορεί να ανοίξει κανονικά μέσω του Πίνακα Ελέγχου, αλλά υπάρχει και μια εντολή γραμμής εντολών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ .