Το Android Wear προσθέτει νέα χαρακτηριστικά hands-free

Κάνετε κλήσεις από τον καρπό σας, χρησιμοποιείτε φωνητικά μηνύματα και άλλα

Το Android Wear , το λειτουργικό σύστημα της Google που τροφοδοτεί smartwatches όπως το Moto 360, το LG Watch Urbane, το ρολόι Huawei και πολλά άλλα, λαμβάνει ορισμένες ενημερώσεις που το καθιστούν καλύτερο και πιο εύκολο στη χρήση όταν βρίσκεστε εν κινήσει. Συνεχίστε να διαβάζετε για μια ματιά στις τελευταίες λειτουργίες hands-free, καθώς και πληροφορίες για το πότε να περιμένετε αυτή η ενημερωμένη έκδοση για να φτάσετε στο Android Wear Smartwatch σας.

Νέες χειρονομίες

Στην ανάρτηση του blog στις 4 Φεβρουαρίου, η ομάδα Android Wear εξήγησε ότι η πλοήγηση στην φορητή διεπαφή θα είναι πλέον πολύ πιο εύκολη χάρη σε μερικές νέες κινήσεις. Για παράδειγμα, για να μετακινηθείτε προς τα πάνω και προς τα κάτω μέσα σε μια κάρτα Android Wear ("κάρτες" είναι το πώς το λειτουργικό σύστημα παρουσιάζει κομμάτια πληροφοριών), απλά πρέπει να κτυπήσετε τον καρπό σας.

Για να επεκτείνετε μια κάρτα, ολοκληρώνετε μια κίνηση ώθησης. για να εμφανίσετε εφαρμογές που εκτελείτε μια κίνηση ανύψωσης. και για να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη, ανακινείτε τη συσκευή. Η ιδέα με όλες αυτές τις χειρονομίες είναι να διευκολύνετε τη χρήση του smartwatch σας με το ένα χέρι και χωρίς να χρειάζεται να βγάλετε το τηλέφωνό σας από την τσέπη ή την τσάντα σας για να βρείτε τις πληροφορίες που θέλετε.

Αρκετές εφαρμογές Εργασία με φωνητικά μηνύματα

Ενώ το Android Wear έχει εμφανίσει φωνητικές εντολές εδώ και αρκετό καιρό, έχει περιοριστεί στον χρήστη να θέτει ερωτήσεις και να λαμβάνει απαντήσεις από το λογισμικό. Τώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία φωνής για ανταλλαγή μηνυμάτων μέσα σε μια ποικιλία εφαρμογών. Αυτά περιλαμβάνουν τα Google Hangouts, Nextplus, Telegram, Viber, WeChat και WhatsApp.

Ο τύπος για τη χρήση αυτής της λειτουργικότητας πρέπει να είναι γνωστός στους περισσότερους χρήστες του Android Wear και στους χρήστες του Google γενικά. Θα λέγατε απλά, "ΟΚ στέλνει ένα μήνυμα Google Hangouts στο μαμά: θα σας τηλεφωνήσω αργότερα." Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο το Android Wear γίνεται πιο φιλικό προς τα χέρια, δεδομένου ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε και τα δύο χέρια για να διατυπώσετε το μήνυμά σας όταν μπορείτε απλά να το μιλήσετε.

Πραγματοποιήστε κλήσεις από το Smartwatch σας

Το Android Wear πάντα σας επιτρέπει να προβάλλετε κλήσεις από τον καρπό σας, εμφανίζοντας την εισερχόμενη επικοινωνία, αλλά τώρα κινείται ένα βήμα πιο πέρα ​​επιτρέποντάς σας να πραγματοποιείτε και να απαντάτε σε κλήσεις όταν το smartwatch είναι συνδεδεμένο στο τηλέφωνό σας μέσω Bluetooth. Αυτό έρχεται χάρη στη νέα υποστήριξη των ομιλητών και ενώ μπορεί να μην βρίσκεστε εντελώς στη διάθεσή σας για να πραγματοποιήσετε παρόμοιες κλήσεις στο κοινό, είναι ένα ωραίο, φουτουριστικό άγγιγμα του Dick Tracy.

Η προστιθέμενη υποστήριξη ομιλητών σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να ακούτε μηνύματα ήχου και βίντεο στο smartwatch σας Android Wear. Φυσικά, αυτό απαιτεί ένα ρολόι με ένα ηχείο, και δεν το κάνουν όλοι. Ορισμένα παραδείγματα συμβατών συσκευών περιλαμβάνουν το ρολόι Huawei (διαθέσιμο σε μερικά κομψά νέα σχέδια από τον περασμένο μήνα) και το ASUS Zenwatch 2. Και τώρα που το Android Wear υποστηρίζει ηχεία, οι smartwatches που πρόκειται να έρθουν θα παρουσιάσουν πιθανώς αυτό το υλικό, συμβατό με την τελευταία τεχνολογία.

Πότε θα φοράτε το ρολόι σας στο Android Λήψη της ενημέρωσης;

Εάν διαθέτετε ήδη μια συσκευή Android Wear και θέλετε να δοκιμάσετε αυτές τις πιο πρόσφατες λειτουργίες, σημειώστε ότι θα πρέπει να ξεκινήσετε μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με την ανάρτηση ιστολογίου Android Wear, οι τελευταίες λειτουργίες θα φτάσουν σε ολοκαίνουργια ρολόγια όπως το Casio Smart Outdoor Watch και το ρολόι Huawei για Ladies , εκτός από τα ρολόγια που κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό στην αγορά.