Το iPhone δεν μπορεί να στείλει μηνύματα κειμένου; Εδώ είναι πώς να το διορθώσετε

Δεν είναι δυνατή η αποστολή μηνύματος από το iPhone σας; Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές

Η μη αποστολή μηνυμάτων κειμένου από τα iPhones μας κάνει να αισθανόμαστε αποκομμένοι από φίλους και οικογένεια. Και τι πρέπει να κάνετε όταν το iPhone σας δεν μπορεί να κάνει κείμενο; Πραγματοποιήσετε μια τηλεφωνική κλήση?! Ew.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το iPhone σας ενδέχεται να μην στέλνει σωστά τα κείμενα. Ευτυχώς, οι περισσότερες λύσεις είναι αρκετά απλές. Εάν το iPhone σας δεν μπορεί να στείλει μηνύματα κειμένου, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το διορθώσετε.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί σε ένα δίκτυο

Δεν μπορείτε να στείλετε μηνύματα κειμένου εάν το iPhone σας δεν είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ή δίκτυο Wi-Fi. Αν τα κείμενά σας δεν περνούν, ξεκινήστε εδώ.

Κοιτάξτε στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης του iPhone σας (πάνω δεξιά στο iPhone X ). Οι ράβδοι (ή οι τελείες) εκεί δείχνουν την ισχύ του κυτταρικού μονού που έχετε. Η ένδειξη Wi-Fi εμφανίζει το ίδιο πράγμα για τα δίκτυα Wi-Fi. Ένας μικρός αριθμός κουκίδων ή ράβδων, ή κανένα όνομα εταιρείας τηλεφώνου, σημαίνει ότι μπορεί να μην είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο. Ένας καλός τρόπος για να προσπαθήσετε να επαναφέρετε τη σύνδεσή σας είναι να πάτε και στη συνέχεια να βγείτε από τη Λειτουργία Αεροπλάνου :

  1. Σύρετε προς τα επάνω από το κάτω μέρος της οθόνης (ή πάνω δεξιά στο iPhone X) για να αποκαλύψετε το Κέντρο Ελέγχου .
  2. Αγγίξτε το εικονίδιο του τρόπου λειτουργίας του αεροπλάνου έτσι ώστε να τονίζεται. Θα δείτε ένα εικονίδιο του αεροπλάνου να αντικαταστήσει τον δείκτη ισχύος σήματος στην επάνω γωνία της οθόνης.
  3. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, αγγίξτε ξανά το εικονίδιο της λειτουργίας πτήσης για να την απενεργοποιήσετε.
  4. Κλείστε το Κέντρο ελέγχου.

Σε αυτό το σημείο, το iPhone σας θα πρέπει να επανασυνδεθεί με το διαθέσιμο δίκτυο, ελπίζουμε ότι με μια ισχυρότερη σύνδεση και τα μηνύματά σας θα περάσουν.

Ελέγξτε τον αριθμό τηλεφώνου / ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του παραλήπτη

Αυτό είναι πραγματικά βασικό, αλλά αν τα κείμενά σας δεν θα περάσουν, βεβαιωθείτε ότι το στέλνετε στη σωστή θέση. Ελέγξτε τον αριθμό τηλεφώνου του παραλήπτη ή, εάν στέλνετε μέσω του iMessage, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Κλείσιμο και επανεκκίνηση της εφαρμογής μηνυμάτων

Μερικές φορές οι εφαρμογές απλά πρέπει να σταματήσουν και να ξαναρχίσουν για να λύσουν τέτοια προβλήματα. Μάθετε πώς μπορείτε να τερματίσετε τις εφαρμογές του iPhone στην ενότητα Πώς να κόψετε τις εφαρμογές στο iPhone . Χρησιμοποιήστε τις οδηγίες εκεί για να κλείσετε την εφαρμογή Μηνύματα. Στη συνέχεια ανοίξτε ξανά και προσπαθήστε να στείλετε το μήνυμά σας.

Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας

Η επανεκκίνηση του iPhone σας μπορεί να λύσει ένα μεγάλο αριθμό προβλημάτων. Δεν μπορεί να διορθώσει τα πράγματα σε αυτήν την περίπτωση, αλλά είναι ένα γρήγορο, απλό βήμα που αξίζει να δοκιμάσετε πριν μπείτε σε πιο πολύπλοκες επιλογές. Μάθετε πώς να επανεκκινήσετε σωστά το iPhone σας και στη συνέχεια να το δοκιμάσετε.

Ελέγξτε την κατάσταση συστήματος iMessage

Είναι πιθανό ότι τα κείμενα που δεν περνούν δεν έχουν καμία σχέση με το iPhone σας. Θα μπορούσαν να είναι οι διακομιστές της Apple. Ελέγξτε τη σελίδα Κατάσταση συστήματος της εταιρείας και βρείτε το iMessage για να δείτε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αν υπάρχει, δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε: θα πρέπει να περιμένετε για την επίλυση της Apple.

Βεβαιωθείτε ότι υποστηρίζεται ο τύπος μηνυμάτων

Δεν κάθε εταιρεία τηλεφωνίας υποστηρίζει κάθε είδους μήνυμα κειμένου . Υπάρχει αρκετά ευρεία υποστήριξη για SMS (υπηρεσία σύντομων μηνυμάτων). Αυτό είναι το τυπικό είδος μηνύματος κειμένου. Δεν υποστηρίζει κάθε εταιρεία MMS (υπηρεσία μηνυμάτων πολυμέσων), η οποία χρησιμοποιείται για την αποστολή φωτογραφιών, βίντεο και τραγουδιών.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αποστολή κειμένων και τίποτα στη λίστα μέχρι τώρα δεν έχει λειτουργήσει, καλό θα ήταν να καλέσετε την εταιρία τηλεφωνίας σας και να επιβεβαιώσετε ότι υποστηρίζουν το είδος του κειμένου που προσπαθείτε να στείλετε.

Ενεργοποιήστε τα μηνύματα ομάδας (MMS)

Εάν το μήνυμα κειμένου που δεν θα στείλει έχει μια φωτογραφία ή βίντεο σε αυτό ή προσπαθείτε να δημιουργήσετε κείμενο σε μια ομάδα ανθρώπων , θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι οι ρυθμίσεις που υποστηρίζουν αυτές τις λειτουργίες είναι ενεργοποιημένες. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Μηνύματα .
  3. Στην ενότητα SMS / MMS , βεβαιωθείτε ότι τα ρυθμιστικά δίπλα στο Μηνύμαтα MMS και στα Μηνύματα Ομάδας είναι και τα δύο ενεργοποιημένα / πράσινα.
  4. Με αυτό που έγινε, δοκιμάστε να στείλετε ξανά το μήνυμά σας.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας του τηλεφώνου

Πιστέψτε το ή όχι, το iPhone σας πρέπει να έχει τις σωστές ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας. Αν το τηλέφωνό σας έχει τις πληροφορίες αυτές λανθασμένες, θα μπορούσε να είναι ο ένοχος σε αυτή την περίπτωση. Για να διορθώσετε τις ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Γενικά .
  3. Πατήστε Ημερομηνία & Ώρα .
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Ρύθμιση αυτόματης ρύθμισης στο πράσινο / πράσινο. Εάν είναι ήδη ενεργοποιημένη, μετακινήστε την στη θέση off και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την ξανά.

Επανενεργοποιήστε το iMessage

Αν χρησιμοποιείτε το iMessage για να στείλετε το κείμενό σας αντί για τα τυπικά μηνύματα κειμένου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το iMessage είναι ενεργοποιημένο. Συνήθως είναι, αλλά αν είχε απενεργοποιηθεί τυχαία, αυτό θα μπορούσε να είναι η πηγή του προβλήματος. Για να το ανάψεις:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Μηνύματα .
  3. Μετακινήστε το ρυθμιστικό iMessage στο πράσινο / πράσινο.
  4. Δοκιμάστε να στείλετε ξανά το κείμενο σας.

Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου

Οι ρυθμίσεις δικτύου του iPhone σας είναι μια ομάδα προτιμήσεων που ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο γίνεται online. Τα σφάλματα στις ρυθμίσεις αυτές θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν την αποστολή κειμένων. Δοκιμάστε να επιλύσετε αυτά τα προβλήματα επαναφέροντας τις Ρυθμίσεις δικτύου με αυτόν τον τρόπο:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Γενικά .
  3. Αγγίξτε Επαναφορά .
  4. Αγγίξτε Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου .
  5. Στο αναδυόμενο μενού, πατήστε Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου .

Ενημερώστε τις ρυθμίσεις του φορέα σας

Για να συνεργαστείτε με την εταιρεία τηλεφωνίας σας, το iPhone σας έχει κρυφό αρχείο ρυθμίσεων φορέα. Αυτό βοηθά το τηλέφωνό σας και το δίκτυο της εταιρείας να γνωρίζουν πώς να επικοινωνούν για να πραγματοποιούν κλήσεις, να μεταδίδουν δεδομένα και να στέλνουν κείμενα. Οι τηλεφωνικές εταιρείες ενημερώνουν περιοδικά τις ρυθμίσεις τους. Η κατοχύρωση της πιο πρόσφατης έκδοσης μπορεί να λύσει ορισμένα προβλήματα ενημερώνοντας τις ρυθμίσεις του φορέα σας .

Ενημερώστε το λειτουργικό σας σύστημα

Η τελευταία έκδοση του iOS - το λειτουργικό σύστημα που τροφοδοτεί το iPhone - περιέχει πάντα τις πιο σύγχρονες βελτιώσεις και διορθώσεις σφαλμάτων. Εξαιτίας αυτού, είναι πάντα καλή ιδέα να ενημερώνεστε όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα. Για να μάθετε πώς να αναβαθμίσετε το τηλέφωνό σας στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS, διαβάστε:

Δεν λειτούργησε; Τι να κάνω μετά

Εάν έχετε δοκιμάσει όλα αυτά τα βήματα και το iPhone σας εξακολουθεί να μην μπορεί να στείλει μηνύματα κειμένου, ήρθε η ώρα να μιλήσετε με τους ειδικούς. Ρυθμίστε ένα ραντεβού για τεχνική υποστήριξη στο τοπικό σας κατάστημα της Apple διαβάζοντας αυτά τα άρθρα: