Τα ηλεκτρικά εργαλεία Kai και τα εφέ διάνυσμα KPT

Η τρέχουσα κατάσταση των εργαλείων ηλεκτρικού ρεύματος του Kai και του KPT Vector Effects είναι ζοφερή

Το Power Tools του Kai ήταν μια σειρά ειδικών εφέ plug-in που δημοσιεύθηκε στο παρελθόν από το MetaCreations ως ένα σύνολο φίλτρων γραφικών που πρέπει να έχουν για το Adobe Photoshop. Το 1999, η MetaCreations παραιτήθηκε από τα περισσότερα από τα προϊόντα γραφικών της, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων ηλεκτρικού ρεύματος Kai και του συνοδευτικού λογισμικού KPT Vector Effects. Και τα δύο προϊόντα αγοράστηκαν από την Corel.

Ο Corel κυκλοφόρησε πρώτα τα Ηλεκτρικά Εργαλεία του Kai κάτω από τον τίτλο Procreate KPT Effects και τελικά πρόσθεσε εννέα νέα φίλτρα που βασίστηκαν στα ειδικά εφέ KPT 5, KPT 6 και KPT 7. Τα 24 φίλτρα σχημάτισαν την συλλογή KPT, η οποία ήταν διαθέσιμη ως plug-in . Η Corel πλέον δεν αναπτύσσει ή πωλεί το KPT Collection. Με την πάροδο του χρόνου, η συλλογή KPT, μια προσθήκη 32 bit, έγινε δωρεάν download για τους ιδιοκτήτες της PaintShop Pro.

Στο ύψος της δημοτικότητάς του, τα Ηλεκτρικά Εργαλεία της Kai προσφέρουν μια μοναδική και εξελιγμένη συλλογή φίλτρων. Η απόδοση ήταν γρήγορη και οι προσαρμοσμένες ρυθμίσεις θα μπορούσαν να αποθηκευτούν ως προεπιλογές. Ωστόσο, η μη συνηθισμένη διεπαφή, τα περιορισμένα μεγέθη προεπισκόπησης και η έκδοση μόνο 32 bit έχαναν έδαφος για βελτιώσεις στο λογισμικό γραφικών.

Ορισμένα από τα φίλτρα περιελάμβαναν:

Τα εφέ διάνυσμα KPT διακόπηκαν

Το KPT Vector Effects ήταν αρχικά ένα σετ φίλτρων για το Adobe Illustrator 7 και 8 για εργασία με γραφικά διανυσμάτων 3D. Τα αποτελέσματά της περιείχαν νέον λάμπει, στρεβλώσεις, στροφές και σκιές. Η Corel αγόρασε το KPT Vector Effects από το MetaCreations το 1999 και έκτοτε την διέκοψε. Ωστόσο, το KPT Vector Effects 1.5 είναι περιστασιακά διαθέσιμο στο Amazon για Windows NT, Windows 95 και 98, Windows 2000, Windows Me και Mac OS 9 και παρακάτω.