Η Marantz ανακοινώνει δύο δέκτες Home Cinema με λεπτό προφίλ

Κανονικά, όταν σκεφτείτε ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου, φαντάζεστε κάτι μεγάλο και ογκώδες - και στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η αντίληψη είναι σωστή. Ωστόσο, η Marantz έχει ανακοινώσει δύο δέκτες οικιακού κινηματογράφου λεπτού προφίλ για το 2015/16, οι οποίοι καταγράφουν αυτή την τάση, το NR-1506 και το NR1606.

Για να ξεκινήσετε, παρά το γεγονός ότι και οι δύο δέκτες είναι πολύ πιο αδύναμοι από τους περισσότερους δέκτες οικιακού κινηματογράφου στην κατηγορία τιμών τους (ύψους μόνο 4,1 ιντσών - χωρίς να υπολογίζονται οι κεραίες Bluetooth / WiFi που είναι κινητές), συσκευάζονται σε πολλά πρακτικά χαρακτηριστικά συμβάλλουν στην παροχή καλής απόδοσης και στη σύνδεση της ευελιξίας της πρόσβασης.

Κανάλια και αποκωδικοποίηση ήχου

Το NR1506 παρέχει έως και μια διαμόρφωση 5.2 καναλιών ενώ το NR1606 προσθέτει δύο ακόμη κανάλια για να φιλοξενήσει έως και 7.2 διαμόρφωση. Και οι δύο δέκτες διαθέτουν την ίδια δηλωμένη ονομαστική ισχύ εξόδου ανά κανάλι (50 WPC μετρούμενη στα 8 ohms από 20 Hz - 20 kHz, 0,08% THD).

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνουν οι προαναφερόμενες τιμές ισχύος σε σχέση με τις πραγματικές συνθήκες, ανατρέξτε στο άρθρο μου: Κατανόηση των προδιαγραφών εξόδου ισχύος ενισχυτή .

Η ενσωματωμένη αποκωδικοποίηση και επεξεργασία των περισσότερων μορφών ήχου Dolby και DTS παρέχεται, συμπεριλαμβανομένων των Dolby True HD και DTS-HD Master Audio, ενώ το NR1606 προσθέτει και Dolby Atmos (5.1.2 καναλιών) και DTS: X δυνατότητα αποκωδικοποίησης DTS: X θα προστεθεί μέσω της επικείμενης ενημέρωσης του υλικολογισμικού).

Ψηφιακός ήχος

Η πρόσθετη δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου περιλαμβάνει αρχεία ήχου MP3, WAV, AAC, WMA , AIFF , καθώς και αρχεία ήχου hi-res όπως DSD , ALAC και FLAC 192KHz / 24bit .

Ρύθμιση ηχείων

Για να είναι εύκολη η ρύθμιση των ηχείων, και οι δύο δέκτες ενσωματώνουν επίσης το σύστημα αυτόματης ρύθμισης ηχείων Audyssey MultEQ και το σύστημα διόρθωσης δωματίων, το οποίο χρησιμοποιεί ενσωματωμένη γεννήτρια δοκιμαστικού ήχου σε συνδυασμό με ένα παρεχόμενο μικρόφωνο για τον προσδιορισμό του μεγέθους των ηχείων, της απόστασης και των χαρακτηριστικών του δωματίου παρέχεται). Για πρόσθετη βοήθεια, η διασύνδεση μενού "Βοηθός εγκατάστασης" σας καθοδηγεί για το υπόλοιπο από αυτό που χρειάζεστε για να το ξεκινήσετε.

Για επιπλέον ευελιξία, το NR1606 παρέχει επίσης λειτουργία Ζώνης 2 , η οποία επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μια δεύτερη πηγή ήχου δύο καναλιών σε άλλη θέση χρησιμοποιώντας συνδέσεις ενσύρματων ηχείων ή έξοδο προενίσχυσης Ζώνης 2 συνδεδεμένη σε εξωτερικό ενισχυτή και ηχεία. Για ιδιωτική ακρόαση, και οι δύο δέκτες διαθέτουν μπροστινή υποδοχή ακουστικών 1/4 ιντσών.

HDMI

Η φυσική συνδεσιμότητα στο NR1506 περιλαμβάνει 6 εισόδους HDMI (5 πίσω / 1 μπροστά), ενώ το NR1606 παρέχει 8 (7 πίσω / 1 μπροστά). Και οι δύο δέκτες διαθέτουν μία έξοδο HDMI.

Οι συνδέσεις HDMI είναι συμβατές με 3D, 4K (60Hz), HDR και Audio Return Channel . Επιπλέον, το NR1606 περιλαμβάνει τη μετατροπή βίντεο αναλογικού σε HDMI και την αναβάθμιση των 1080p και 4K (30Hz) .

Συνδεσιμότητα δικτύου και ροή

Εκτός από τις λειτουργίες πυρήνα και ήχου και βίντεο και τις συνδέσεις, και οι δύο δέκτες είναι επίσης συνδεδεμένοι μέσω δικτύου μέσω Ethernet ή Wifi.

Οι δυνατότητες δικτύου και ροής περιλαμβάνουν ενσωματωμένο Bluetooth για ροή από συμβατές φορητές συσκευές, όπως smartphones και tablet, Apple AirPlay, που επιτρέπει streaming μουσικής από το iPhone, το iPad ή το iPod touch καθώς και από τις βιβλιοθήκες του iTunes, συμβατότητα DLNA για πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε υπολογιστή συνδεδεμένο στο δίκτυο ή διακομιστή πολυμέσων και πρόσβαση στο διαδίκτυο από διάφορες υπηρεσίες, όπως το Spotify. Ο δέκτης παρέχει επίσης μια θύρα USB για την πρόσβαση σε ψηφιακά αρχεία πολυμέσων που είναι αποθηκευμένα σε μονάδες flash USB και σε άλλες συμβατές συσκευές.

Επιλογές ελέγχου

Για να ελέγξετε τα πάντα είτε στο NR1506 είτε στο NR1606, παρέχεται ένα τηλεχειριστήριο ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή τηλεχειριστηρίου χωρίς σύνδεση Marantz για συσκευές Android ή iOS.

Πρωτότυπη ημερομηνία δημοσίευσης: 30/06/2015 - Robert Silva