Ο Yamaha YSP-2700 ψηφιακός προβολέας ήχου με το MusicCast

Η μπάρα ήχου YSP-2700 της Yamaha φορτίζεται για οικιακό κινηματογράφο και πολυκάναλο ήχο

Οι ήχοι SoundBars σίγουρα βελτιώνουν τον ήχο της τηλεόρασης, προσφέροντας περισσότερη άνεση και λιγότερη ακαταστασία από μια πλήρη λειτουργία home theater με πολλά εξωτερικά ηχεία.

Ωστόσο, ένα από τα μειονεκτήματα των soundbars είναι η μείωση της εμπειρίας ακρόασης surround ήχου. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι αυτός ο τρόπος. Το Yamaha προσφέρει μια περιστροφή που αποδίδει την απόδοση του ήχου με ένα Yamaha YSP-2700 που ενσωματώνει την τεχνολογία Digital Sound Projection.

Προβολή ψηφιακού ήχου

Η ψηφιακή προβολή ήχου χρησιμοποιεί μια σειρά από μικρά ηχεία (που αναφέρονται ως Beam Drivers), το καθένα με δικό της ενισχυτή, που στεγάζεται σε ένα ενιαίο ντουλάπι που μοιάζει με ένα soundbar.

Οι "οδηγοί δέσμης" (μικροσκοπικά ηχεία) προβάλλουν ήχο με κατευθυντική ακρίβεια από τη μέση προς την κύρια θέση ακρόασης καθώς και προβάλλουν ακουστικά δοκάρια στα πλευρικά και τα πίσω τοιχώματα του δωματίου σας, τα οποία αντανακλώνται πίσω στο χώρο ακρόασης για να δημιουργήσουν ένα ρεαλιστικό 5.1 ή 7.1 καναλιών (ανάλογα με το μοντέλο).

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ρύθμισης, η οποία χρησιμοποιεί ένα παρεχόμενο μικρόφωνο και ενσωματωμένους τόνους δοκιμής, ομάδες οδηγών δέσμης μπορούν να ανατεθούν ηλεκτρονικά για να εκπέμπουν ήχο πολύ διαφορετικά σημεία στο δωμάτιο.

Η ψηφιακή προβολή ήχου λειτουργεί καλύτερα σε κλειστό δωμάτιο με επίπεδη οροφή. Αυτό επιτρέπει την καλύτερη αντανάκλαση του ήχου από τους τοίχους, γεγονός που προσφέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα surround ήχου.

Το YSP-2700 διαθέτει 16 οδηγούς δέσμης (το καθένα με μέγεθος μόνο 1-1 / 8 ίντσας) που συνδυάζονται ξεχωριστά με τον δικό τους ενισχυτή 2 watt. Εκτός από τους οδηγούς δέσμης, το YSP-2700 συνοδεύεται επίσης από ένα ασύρματο υπογούφερ 75 watt που περιέχει οδηγό 5-1 / 2 ιντσών (που δεν φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία) που στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό "cube" σχέδιο. Η συνολική ισχύς εξόδου για ολόκληρο το σύστημα δηλώνεται ως 107 watts ( Peak Power ), η οποία είναι αρκετή για μικρές και μεσαίες αίθουσες.

Ωστόσο, οι ενσωματωμένοι οδηγοί και ενισχυτές δέσμης είναι μόνο η αρχή. Το YSP-2700 προσφέρει λειτουργίες που κανονικά βλέπετε μόνο σε δέκτη οικιακού κινηματογράφου. Συνεχίστε να διαβάζετε για λεπτομέρειες.

Διαμόρφωση καναλιών, αποκωδικοποίηση ήχου και επεξεργασία

Το YSP-2700 μπορεί να ρυθμιστεί για ήχο surround 7.1 καναλιών. Η αποκωδικοποίηση ήχου για διάφορες μορφές ήχου surround Dolby και DTS περιλαμβάνεται, όπως Dolby Digital / DTS 5.1 , Dolby TrueHD / DTS-HD Master Audio

Η πρόσθετη υποστήριξη surround ήχου παρέχεται από τις λειτουργίες DSP (Digital Surround Processing) (Ταινία, Μουσική, Ψυχαγωγία), αλλά μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το YSP-2700 σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας με την παρεχόμενη λειτουργία "My Surround".

Για καλύτερη απόδοση ακρόασης από αρχεία MP3 και άλλα ψηφιακά αρχεία ήχου, παρέχεται ένας ενισχυτής συμπιεσμένης μουσικής. Αυτό επαναφέρει ορισμένες από τις ελλείπουσες αρμονικές που διαγράφονται από ψηφιακά συμπιεσμένη μουσική.

Συνδεσιμότητα ήχου

Το YSP-2700 παρέχει πολλή ευελιξία στην σύνδεση ήχου, συμπεριλαμβανομένων 2 ψηφιακών οπτικών και 1 ψηφιακών ομοαξονικών εισόδων ήχου και 1 σετ αναλογικών στερεοφωνικών εισόδων.

Το σύστημα διαθέτει επίσης ένα ασύρματο υπογούφερ, αλλά υπάρχει επίσης έξοδος προενίσχυσης subwoofer που παρέχεται για σύνδεση με εξωτερικό υπογούφερ Yamaha ή άλλο εμπορικό σήμα, εάν επιθυμείτε.

Συνδεσιμότητα βίντεο

Οι περισσότερες ηχητικές λωρίδες δεν παρέχουν μεγάλη υποστήριξη για το βίντεο - η κύρια λειτουργία τους είναι να παρέχουν καλύτερο ήχο για τηλεοπτική προβολή. Ωστόσο, το Yamaha YSP-2700 ενσωματώνει τον ίδιο τύπο σύνδεσης βίντεο που βρίσκεται σε πολλούς δέκτες οικιακών κινηματογράφων.

Για παράδειγμα, το YSP-2700 παρέχει 3 εισόδους HDMI και μία έξοδο HDMI.

Επίσης, όλες οι συνδέσεις HDMI είναι συμβατές με 3D, 4K και HDR και παρέχουν προστασία κατά της αντιγραφής HDCP 2.2.

Το HDCP 2.2 είναι απαραίτητο για συμβατότητα με 4K Netflix και άλλες πηγές ροής που παρέχονται μέσω εξωτερικά συνδεδεμένων ταινιών πολυμέσων.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι παρόλο που η ηχητική μπάρα παρέχει συνδεσιμότητα βίντεο και HDCP, δεν παρέχεται επιπλέον επεξεργασία / αναβάθμιση βίντεο.

Επίσης, αν θέλετε να παρακολουθήσετε τηλεόραση χωρίς τη χρήση της γραμμής ήχου, το YSP-2700 παρέχει δυνατότητα αναμονής σε κατάσταση αναμονής HDMI. Αυτό σας επιτρέπει να προβάλετε και να ακούσετε τις συσκευές πηγής που είναι συνδεδεμένες με HDMI, ακόμα κι αν η ηχητική λυχνία είναι απενεργοποιημένη.

Εκτός από τη χρήση των εισόδων HDMI για τη σύνδεση συσκευών αναπαραγωγής DVD ή Blu-ray Disc και καλωδιακών / δορυφορικών κιβωτίων, μπορείτε επίσης να συνδέσετε streamers πολυμέσων, όπως τα κουτιά Roku / Streaming Stick , το Amazon Fire TV / Stick , το Google Chromecast και το Apple Τηλεόραση .

Όταν είναι συνδεδεμένοι αυτοί οι τύποι συσκευών, η μπάρα ήχου θα έχει πρόσβαση στο τμήμα ήχου του εισερχόμενου σήματος και θα περάσει στην τηλεόρασή σας το τμήμα βίντεο (συμπεριλαμβανομένων των οθονών μενού στην οθόνη). Το YSP-2700 έχει επίσης τη δική του οθόνη μενού στην οθόνη για ευκολότερη λειτουργία.

Ενσωματωμένα χαρακτηριστικά δικτύου και ροής

Το YSP-2700 παρέχει εύκολη σύνδεση Ethernet και WiFi.

Αυτές οι επιλογές παρέχουν πρόσβαση σε αρχεία ήχου που είναι αποθηκευμένα σε υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές ( DLNA ) που συνδέονται στο δίκτυο, καθώς και σε περιεχόμενο μουσικής διαδικτυακής ροής από διάφορους παρόχους, όπως το Pandora, το Rhapsody, το Spotify και το Sirius / XM.

Το YSP-2700 ενσωματώνει επίσης το Apple Airplay και ασύρματο αμφίδρομο Bluetooth . Το Bluetooth επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν μουσική απευθείας από συμβατές συσκευές πηγής, όπως smartphones και tablet με το YSP-2700, καθώς και να μεταδίδουν περιεχόμενο μουσικής από το YSP-2700 σε συμβατά ακουστικά ή ηχεία Bluetooth.

MusicCast

Η Yamaha επεκτείνει περαιτέρω το YSP-2700 με τη συμπερίληψη του ηχοσυστήματος MusicCast σε πολλά δωμάτια . Το MusicCast επιτρέπει στη γραμμή ήχου να στέλνει, να λαμβάνει και να μοιράζεται μουσικό περιεχόμενο ασύρματα από / προς / ανάμεσα σε μια ποικιλία συμβατών εξαρτημάτων της Yamaha που περιλαμβάνουν δέκτες οικιακού κινηματογράφου, στερεοφωνικούς δέκτες και τροφοδοτούμενα ασύρματα ηχεία.

Ωστόσο, το MusicCast είναι ένα κλειστό σύστημα - μπορείτε να αντιστοιχίσετε μόνο τον ήχο με συμβατά ασύρματα ηχεία Yamaha ή άλλες καθορισμένες συσκευές.

Επιλογές ελέγχου

Το Yamaha YSP-2700 είναι συσκευασμένο με ασύρματο τηλεχειριστήριο, αλλά το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει και μέσω συμβατών smartphone και tablet χρησιμοποιώντας την δωρεάν εφαρμογή Remote Controller της Yamaha για iOS ή Android.

Περισσότερες πληροφορίες

Το τμήμα ήχου της συσκευής YSP-2700 έχει πλάτος 37-1 / 8 ίντσες, ύψος 2 ίντσες και βάθος 6 ιντσών. Αυτό το καθιστά ένα καλό οπτικό συμπλήρωμα για τηλεοράσεις με μέγεθος οθόνης 39 έως 55 ιντσών. Η μπάρα ήχου μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα μπροστά από την τηλεόραση χωρίς να εμποδίζει το κάτω μέρος της οθόνης της τηλεόρασης (βλ. Παράδειγμα φωτογραφίας παραπάνω). Μπορεί επίσης να είναι τοίχου πάνω ή κάτω από μια τηλεόραση.

Το συνοδευτικό ασύρματο υπογούφερ είναι ένα συμπαγές 11-5 / 8 ιντσών πλάτος x 11-3 / 4 υψηλό x 12-1 / 8 ιντσών βαθιά. Εφόσον λαμβάνει ασύρματα σήματα από την ηχητική μπάρα, το υπογούφερ μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε σε ένα δωμάτιο όπου προσφέρει την καλύτερη δυνατή απόκριση μπάσων , εφόσον είναι κοντά στην πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος.

Η κατώτατη γραμμή

Αν έχετε δωμάτιο μικρού ή μεσαίου μεγέθους με κλειστούς τοίχους, η εμπειρία surround ήχου που παρέχεται από την τεχνολογία ψηφιακής προβολής ήχου, αν και δεν είναι τόσο ακριβής όσο ένα σύστημα που χρησιμοποιεί μεμονωμένα ηχεία τοποθετημένα γύρω από το δωμάτιο, εξακολουθεί να είναι αρκετά αποτελεσματικό.

Εάν αναζητάτε την πρακτικότητα και την ευκολία ενός ηχείου, αλλά εξακολουθείτε να επιθυμείτε το ίδιο είδος χαρακτηριστικών που θα έχετε στο δέκτη οικιακού κινηματογράφου εισόδου ή μέσης εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένου του video pass-through και της εναλλαγής, και με την προσθήκη perk της ασύρματης δυνατότητας ήχου πολλαπλών δωματίων, ο Yamaha YSP-2700 ψηφιακός ήχος προβολής είναι σίγουρα μια επιλογή που πρέπει να εξετάσετε.

Αγοράστε από την Amazon.