Τι είναι το Grindr; Οδηγός Γονέων

Θα πρέπει να ανησυχείτε αν ο γιος σας έχει το Grindr στο iPhone του;

Το Grindr είναι μια δημοφιλής χρονολογώντας και κοινωνική εφαρμογή για τους ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες που ξεκίνησε στις έξυπνες συσκευές iOS και Android το 2009. Ήταν η πρώτη τέτοια εφαρμογή για αυτό το δημογραφικό που ενσωματώνει τη λειτουργικότητα γεωγραφικής κατανομής, η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να βλέπουν άλλους που είναι πιο κοντά τους.

Από την κυκλοφορία του, ο Grindr έχει κατεβάσει από πάνω από 10 εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο και, ενώ συχνά συνδέεται με casual συνδέσεις και χρονολόγηση, έχει αποδειχθεί επίσης ένα πολύτιμο εργαλείο για τη σύνδεση ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών με μεταξύ τους σε κοινότητες όπου θα ήταν διαφορετικά δύσκολη ή ακόμα και επικίνδυνη.

Το τελευταίο αυτό γεγονός είναι γιατί ο Grindr μπορεί να είναι αρκετά δημοφιλής στους ομοφυλόφιλους και τους έφηβους που δεν έχουν όμοιους φίλους και θέλουν να κάνουν μια σύνδεση είτε κοινωνικά είτε ρομαντικά με κάποιον που βρίσκεται κοντά. Πολλοί επίσης το χρησιμοποιούν για διασκέδαση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που οι άνθρωποι κατεβάζουν το Tinder απλά για να γελούν στα προφίλ των άλλων χρηστών.

Το Grindr Only For Adults;

Το Grindr βαθμολογείται επισήμως 17+ στο κατάστημα εφαρμογών του Google Play και 18+ στο iTunes. Πρόκειται για μια εφαρμογή χρονολόγησης που σχεδιάστηκε για ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους ενήλικες και είναι πάντα προωθημένος ως τέτοιος στα υλικά μάρκετινγκ. Αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αθώα για διασκέδαση ή φίλους, η πλειοψηφία των χρηστών Grindr το χρησιμοποιεί για να αναζητήσει ρομαντικό ή σεξουαλικό σύντροφο και η γλώσσα (και εικόνες και βίντεο που μπορούν να σταλούν μεταξύ χρηστών ιδιωτικά) μπορεί να είναι εξαιρετικά ακατάλληλη για όσοι είναι ανήλικοι. Το Grindr δεν συνιστάται για τους ανήλικους χρήστες.

Γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Grindr;

Το Grindr χρησιμοποιείται για διάφορους λόγους και οι χρήστες μπορούν να καθορίσουν τι έχουν ακολουθήσει στα προφίλ τους και ακόμη και να φιλτράρουν τα αποτελέσματα για να εμφανίσουν όσους ακολουθούν τα ίδια. Για παράδειγμα, ένας χρήστης που αναζητά φιλία μπορεί να κάνει αναζήτηση για άλλους χρήστες που θέλουν επίσης να κάνουν έναν νέο φίλο.

Η εφαρμογή Grinder χρησιμοποιείται κυρίως για εκείνους μετά από σοβαρές σχέσεις, casual χρονολόγηση ή σεξουαλικές συνδέσεις αλλά υπάρχουν επίσης πολλοί που χρησιμοποιούν το Grindr όταν ταξιδεύουν για να κάνουν φίλους σε πόλεις ή χώρες όπου δεν γνωρίζουν κανέναν.

Είναι ασφαλές το Grindr;

Ο Grinder, όπως τα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα και εφαρμογές , είναι εξίσου ασφαλής με τους χρήστες του. Ενώ πολλοί χρησιμοποιούν το μηχάνημα χωρίς συμβάν, υπήρξαν αρκετές αναφορές επικίνδυνων ενηλίκων που απευθύνονταν σε εφήβους χρήστες καθώς και μερικές περιπτώσεις εφήβων που το χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη εγκλημάτων εναντίον άλλων.

Η πιο ανησυχητική πτυχή του Grindr είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξαφανίσει τους ομοφυλόφιλους και τους ανθρώπους που μπορεί να είναι ακόμα στο ντουλάπι. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκφοβισμό στο σχολείο από συμμαθητές και καθηγητές ή ακόμα και σωματική επίθεση.

Λόγω της γραφικής φύσης των συνομιλιών και των μέσων που μοιράζονται στο Grindr, οι ανήλικοι χρήστες θα μπορούσαν επίσης να αναπτύξουν ανθυγιεινές απόψεις για τις σχέσεις και την εικόνα του σώματος. Όπως και άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, είναι γνωστό ότι συμβαίνει και ο εκφοβισμός στο Grindr.

Εναλλακτικές λύσεις Grindr για ομοφυλόφιλους εφήβους

Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για το Grindr για τους ομοφυλόφιλους εφήβους είναι τα κοινωνικά δίκτυα που πιθανώς ήδη χρησιμοποιούν. Facebook και Twitter . Και οι δύο έχουν ένα πολύ μεγάλο εύρος χρηστών γκέι νεότητας και κάνουν αρκετά εύκολη τη σύνδεση με άλλους χρήστες σε πολύ πιο ανοιχτό και διαφανή χαρακτήρα από το ιδιωτικό σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων της Grindr.

Το Facebook έχει μια ποικιλία δημόσιων και ιδιωτικών ομάδων για ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους εφήβους με βάση τη χώρα, την πόλη και τα ενδιαφέροντα. Το Twitter, από την άλλη πλευρά, καθιστά πολύ εύκολο να βρείτε όμοιους ανθρώπους που να ακολουθούν απλά μέσα από τη λειτουργία αναζήτησης της υπηρεσίας.

Ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα που έχει το Twitter και το Facebook πάνω από το Grindr για εφήβους είναι ότι επιτρέπουν στους νεότερους χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με θετικά πρότυπα ομοφυλοφιλικών και αμφιφυλόφιλων ρόλων, όπως οι πολιτικοί LGBT, οι συντάκτες και οι συγγραφείς. Αυτό μπορεί να τους προσφέρει μια πολύ πιο υγιεινή εμπειρία που μπορεί να τους προετοιμάσει για τη χρήση του Grindr και άλλων παρόμοιων εφαρμογών όταν είναι μεγαλύτερα και πιο προετοιμασμένα για τη χρονολόγηση ως ενήλικας.

Αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί να απαιτήσει μια πιο εμπεριστατωμένη συζήτηση με το παιδί σας. Όταν πρόκειται για ευαίσθητες πληροφορίες όπως αυτό, δεν πρέπει να είναι η μόνη πηγή πληροφοριών σας.