Τι είναι ένας από τους δύο;

Η Nokia ξεκίνησε την τάση. το έχεις δοκιμάσει;

Το bothie είναι μια φωτογραφία ή ένα βίντεο που χρησιμοποιεί μια μορφή διαχωρισμένης οθόνης για να τραβήξει εικόνες ή να καταγράψει βίντεο μέσω της κάμερας που βλέπει προς τα εμπρός και προς τα πίσω της κινητής συσκευής ταυτόχρονα. Ο όρος "bothie" αναφέρεται στην ικανότητα χρήσης και των δύο φωτογραφικών μηχανών ταυτόχρονα.

Selfies εναντίον Bothies

Οι twoie εξελίχθηκαν από την τάση selfie , η οποία εξερράγη στη δημοτικότητα πριν από αρκετά χρόνια, καθώς οι κάμερες με μπροστινή όψη έγιναν ένα πρότυπο στοιχείο στις κινητές συσκευές. Ένα αυτοσχέδιο περιλαμβάνει τη χρήση μόνο της κάμερας προς τα εμπρός, συνήθως για να καταγράψει ή να καταγράψει το πρόσωπο του χρήστη της συσκευής, αλλά και το bothie το παίρνει περαιτέρω καταγράφοντας τόσο το πρόσωπο του χρήστη, όσο και την προσωπική του άποψη στο επίπεδο των ματιών.

Η καταγωγή του Bothie

Η καταγραφή φωτογραφιών ή η καταγραφή βίντεο μέσω των εμπρός και πίσω κάμερες μιας συσκευής δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά η Nokia έχει επεξεργαστεί τον όρο bothie με την εισαγωγή της υψηλής τεχνολογίας συσκευής Nokia 8 Android τον Αύγουστο του 2017 και της μεσαίας εμβέλειας Nokia 7 Android συσκευή τον Οκτώβριο του 2017.

Η Nokia κάνει και τα δύο δυνατά με αυτό που αποκαλεί "λειτουργία διπλής όρασης" όπου ενεργοποιούνται οι εμπρός και πίσω κάμερες και η οθόνη χωρίζεται σε δύο για να εμφανίζονται και οι δύο προβολές - είτε ως κορυφή προς τα κάτω εάν η συσκευή κρατιέται πλευρικά ή αριστερά, δεξιά εάν κρατιέται πλευρικά. Το Nokia 7 και το Nokia 8 έρχονται επίσης με ενσωματωμένο streaming bothie στο Facebook Live και στο YouTube Live, ώστε οι χρήστες να μπορούν να μιλούν στην κάμερα και να δείχνουν στους τηλεθεατές τους ακριβώς που βρίσκονται ή τι κάνουν.

Άλλες συσκευές που μπορούν να πάρουν και τους δύο

Δύο άλλοι γνωστοί κατασκευαστές συσκευών που έχουν το δικό τους χαρακτηριστικό τόσο ενσωματωμένο σε ορισμένα μοντέλα των συσκευών τους, περιλαμβάνουν τη Samsung και την LG. Η Samsung ονομάζει διπλή λήψη και η LG ονομάζει λειτουργία διπλής κάμερας.

Τα Samsung Galaxy S4 και Galaxy A5 έρχονται με λειτουργίες διπλής λήψης ενώ το LG G2 VS980 έχει λειτουργία διπλής κάμερας, αλλά δεν είναι εξοπλισμένα με όλες τις άλλες συσκευές Samsung και LG. Το ενσωματωμένο χαρακτηριστικό γνώρισμα της Nokia για το bothies είναι αποκλειστικά αποκλειστικά για τις συσκευές Nokia 7 και 8 μόνο αυτή τη στιγμή, οπότε εάν ελπίζετε να μεταβείτε στην τάση των δύο με διαφορετική συσκευή, δεν έχετε άλλη επιλογή από την αναβάθμιση της συσκευής σας ή κάνετε ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι θα κάνουν για να λύσουν ένα πρόβλημα - κατεβάστε μια εφαρμογή.

Εφαρμογές που σας επιτρέπουν να πάρετε τους δύο

Δεν χρειάζεστε απαραιτήτως μια συγκεκριμένη συσκευή με μια ενσωματωμένη λειτουργία διπλής κάμερας για να πάρετε και τα δύο χάρη στον υπέροχο κόσμο των εφαρμογών για κινητά. Εδώ είναι τρεις αξίζει τον έλεγχο:

Frontback για iOS και Android: Αυτή η δημοφιλής εφαρμογή έγινε ιική για το γεγονός ότι ήταν το πρώτο του είδους της το 2013. Χτισμένο γύρω από μια κοινωνική κοινότητα κάπως όπως το Instagram , μπορείτε να συνδυάσετε φωτογραφίες και βίντεο μικρού μήκους και από τις μπροστινές και τις πίσω κάμερές σας. Ενώ θα μπορείτε να βλέπετε ταυτόχρονα τις μπροστινές και οπίσθιες φωτογραφικές μηχανές σας στη διαχωρισμένη οθόνη της συσκευής σας, θα πρέπει να καταγράψετε ή να φωτογραφίσετε το καθένα ξεχωριστά, το ένα μετά το άλλο. Πρέπει να εγγραφείτε για λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την δωρεάν εφαρμογή.

phoTWO για iOS: Παρόμοια με το Frontback, το phoTWO σας κάνει να τραβάτε φωτογραφίες από τις εμπρός και πίσω κάμερες ξεχωριστά πριν τις συνδυάσετε. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε μόνο φωτογραφίες και όχι βίντεο. Η εφαρμογή τοποθετεί μια μικρή εκδοχή της φωτογραφίας από την μπροστινή σας κάμερα σε μια πλήρη οθόνη της φωτογραφίας που τραβήξατε από την πίσω κάμερα σε διάταξη σε σχήμα κολάζ, την οποία μπορείτε να μετακινήσετε και να προσαρμόσετε το μέγεθος χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας.

Frontback Camera for Android: Αυτή η εφαρμογή είναι νεότερη από τις δύο προαναφερθείσες, υποστηρίζοντας ότι λειτουργεί σαν μια διπλή κάμερα που σας επιτρέπει να τραβήξετε δύο φωτογραφίες από το μπροστινό και το πίσω μέρος πριν τις τοποθετήσετε σε μία φωτογραφία. Σε αντίθεση με το Frontback και το phoTWO, αυτό μπορεί να λάβει και τις δύο φωτογραφίες από κάθε κάμερα ταυτόχρονα.