Πώς να ενεργοποιήσετε την Προστασία Email Phishing στο Outlook

Εάν έχετε προετοιμάσει να αντιδράσετε στον ιστότοπο της τράπεζάς σας με την καταχώριση των στοιχείων και των διαπιστευτηρίων σας, ποιος καλύτερος τρόπος είναι να αποκτήσετε αυτά τα κρίσιμα δεδομένα από εσάς, από την εμφάνιση μιας σελίδας που φαίνεται και συμπεριφέρεται ακριβώς όπως η τράπεζά σας, αλλά στέλνει τα δεδομένα αλλού.

Το πρόβλημα, βέβαια, είναι να φτάσετε στη σελίδα. Ευτυχώς, υπάρχει email. Σε ένα νόμιμο e-mail που σας ενημερώνει για κάτι νόμιμα επείγον, σας παρουσιάζω έναν φαινομενικά νόμιμο και εντελώς συνηθισμένο σύνδεσμο με αυτό που νομίζετε ότι είναι ο ιστότοπος της τράπεζάς σας, αλλά στην πραγματικότητα είναι δικό μου αντίγραφο.

Επειδή έχουν γίνει τόσο καλά, αυτά τα αποκαλούμενα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν αν κοιτάξετε μόνο επιφανειακά - πράγμα που φυσικά δεν το κάνετε . Αλλά ακόμα και αν κρατάτε τα μάτια σας ανοιχτά, κάποια πρόσθετη προστασία δεν θα βλάψει.

Το Outlook, από το 2003 SP2 και μετά, περιέχει κάποια προστασία από τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος". Εάν είναι ενεργοποιημένη, οι συνδέσεις σε αναγνωρισμένες απόπειρες ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) δεν λειτουργούν. Ακόμα κι αν το μισό-μεθυσμένο και μισο-κοιμάται απρόσεκτα και απερίσκεπτα κλικ, δεν μπορείτε.

Ενεργοποιήστε την προστασία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ηλεκτρονικού "ψαρέματος" στο Outlook

Για να ενεργοποιήσετε την προστασία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου phishing ενσωματωμένη στο Outlook: