Μάθετε πώς να συνδέσετε μια κάμερα σε έναν υπολογιστή

01 από 10

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε την κάμερά σας: Συνδέστε μια κάμερα σε έναν υπολογιστή

lechatnoir / Getty Images

Όταν αγοράζετε μια νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τη σωστή διαδικασία αρχικής ρύθμισης. Με τα περισσότερα μοντέλα σημείων και βλαστών, δεν είναι υπερβολικά δύσκολο να μάθετε σωστά τη φωτογραφική σας μηχανή, αλλά μπορεί να είναι λίγο δύσκολο αν δεν το έχετε κάνει ποτέ πριν.

Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να συνδέσετε σωστά μια φωτογραφική μηχανή σε έναν υπολογιστή και να κάνετε λήψη των φωτογραφιών σας. Ακολουθώντας τα σωστά βήματα κάθε φορά, μπορείτε να αποφύγετε προβλήματα αργότερα.

Λάβετε υπόψη ότι κάθε μοντέλο ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής είναι λίγο διαφορετικό. Αυτό το άρθρο δεν θα ακολουθήσει ακριβώς κάθε βήμα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε με τη συγκεκριμένη μάρκα και το μοντέλο της ψηφιακής κάμερας. Αυτό το άρθρο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει γενικές οδηγίες κατά την εργασία με τη νέα σας κάμερα. Για ακριβείς οδηγίες, ανατρέξτε στον οδηγό χρήσης ή στον οδηγό γρήγορης εκκίνησης της νέας ψηφιακής σας φωτογραφικής μηχανής.

02 από 10

Συνδέστε μια κάμερα σε έναν υπολογιστή: Συλλέξτε όλα τα απαραίτητα στοιχεία

Συλλέξτε όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για τη λήψη φωτογραφιών στον υπολογιστή σας.

Για να κάνετε λήψη φωτογραφιών σε έναν υπολογιστή, πρέπει πραγματικά να χρειαστείτε μόνο ένα καλώδιο USB, έναν υπολογιστή με υποδοχή USB και την κάμερα.

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο οποιοδήποτε καλώδιο USB για να κάνετε λήψη των φωτογραφιών σας. Οι περισσότερες φωτογραφικές μηχανές σημείου και βολής χρησιμοποιούν υποδοχές mini-USB και μόνο ορισμένα καλώδια USB θα περιέχουν τη σωστή υποδοχή για τη φωτογραφική σας μηχανή.

Ο κατασκευαστής της φωτογραφικής μηχανής θα πρέπει να έχει συμπεριλάβει το σωστό καλώδιο USB στη συσκευασία της φωτογραφικής μηχανής. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το σωστό καλώδιο, ίσως χρειαστεί να πάρετε τη φωτογραφική μηχανή σας σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών ή σε κατάστημα προμηθειών γραφείου και να αγοράσετε ένα καλώδιο που διαθέτει τη σωστή διασύνδεση USB μεγέθους.

03 από 10

Σύνδεση κάμερας σε υπολογιστή: Βρείτε την υποδοχή USB της κάμερας

Η εύρεση της υποδοχής USB της φωτογραφικής σας μηχανής μπορεί να είναι λίγο δύσκολη μερικές φορές.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να βρείτε την υποδοχή USB στη φωτογραφική μηχανή σας. Αυτό το βήμα μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, επειδή οι κατασκευαστές κάμερας κρύβουν μερικές φορές την υποδοχή πίσω από ένα πάνελ ή μια πόρτα και προσπαθούν συνήθως να κάνουν το πάνελ ή την πόρτα να μοιάζει με το συνολικό σχέδιο της κάμερας.

Με κάποιες κάμερες , όπως αυτή, ο πίνακας θα έχει ένα λογότυπο USB πάνω του. Μπορείτε επίσης να δείτε το λογότυπο USB δίπλα στον πίνακα. Ορισμένοι κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών τοποθετούν την υποδοχή USB στο ίδιο διαμέρισμα με την μπαταρία και την κάρτα μνήμης.

Κοιτάξτε στις πλευρές της κάμερας και στο κάτω μέρος της κάμερας για την υποδοχή USB. Αν δεν μπορείτε να βρείτε την υποδοχή USB, συμβουλευτείτε τον οδηγό χρήσης της φωτογραφικής σας μηχανής.

04 από 10

Σύνδεση κάμερας σε υπολογιστή: Συνδέστε το καλώδιο USB στην κάμερα

Συνδέστε προσεκτικά το καλώδιο USB στην κάμερα. δεν πρέπει να απαιτεί μεγάλη δύναμη.

Όταν συνδέετε το καλώδιο USB στη φωτογραφική μηχανή σας, μην χρησιμοποιείτε πολλή δύναμη. Η υποδοχή USB πρέπει να μετακινείται εύκολα στην υποδοχή USB της φωτογραφικής μηχανής αρκετά εύκολα, χωρίς να απαιτείται μεγάλη δύναμη.

Για να αποφύγετε προβλήματα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ευθυγραμμίσει σωστά τη θύρα USB με την υποδοχή USB. Εάν προσπαθήσετε να τοποθετήσετε την υποδοχή USB "ανάποδα", δεν θα εισέλθει σωστά στην υποδοχή. Μπορεί να ταιριάζει με πολλή δύναμη πίσω από αυτό, αλλά αν πιέσετε το βύσμα στην υποδοχή ανάποδα, πιθανόν να προκαλέσετε βλάβη στο καλώδιο USB και στην κάμερα.

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι ο πίνακας ή η πόρτα που κρύβει και προστατεύει την υποδοχή USB είναι εντελώς εκτός δρόμου. Αν ο πίνακας είναι πολύ κοντά, θα μπορούσατε να πιέσετε τον πίνακα μεταξύ του καλωδίου και της υποδοχής και ο σύνδεσμος δεν θα εισαχθεί πλήρως, αφήνοντας το καλώδιο USB αδύνατο να λειτουργήσει.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το καλώδιο USB στην υποδοχή USB, αντί μιας άλλης υποδοχής, όπως μια υποδοχή HDMI . Συχνά, ο κατασκευαστής της κάμερας θα περιλαμβάνει τόσο υποδοχή USB όσο και υποδοχή HDMI πίσω από τον ίδιο πίνακα ή την ίδια πόρτα.

05 από 10

Σύνδεση κάμερας σε υπολογιστή: Συνδέστε το καλώδιο USB στον υπολογιστή

Τοποθετήστε το άλλο άκρο του καλωδίου USB σε μια τυπική υποδοχή USB στον υπολογιστή σας.

Στη συνέχεια, συνδέστε το αντίθετο άκρο του καλωδίου USB στον υπολογιστή. Το άλλο άκρο του καλωδίου USB θα πρέπει να έχει μια τυπική υποδοχή USB, η οποία θα πρέπει να ταιριάζει σε μια τυπική υποδοχή USB.

Και πάλι, δεν πρέπει να χρειάζεστε πολλή δύναμη για να κάνετε τη σύνδεση. Φροντίστε να τοποθετήσετε τη θύρα USB με το λογότυπο USB στραμμένη προς τα πάνω ή τελικά να προσπαθήσετε να τοποθετήσετε την υποδοχή ανάποδα και δεν θα λειτουργήσει.

06 από 10

Σύνδεση κάμερας σε υπολογιστή: Ενεργοποιήστε την κάμερα

Μια ψηφιακή κάμερα συνδεδεμένη σε ένα φορητό υπολογιστή. Άλλισον Μάικλ Ορενστάιν / Getty Images

Με το καλώδιο USB που είναι συνδεδεμένο και στις δύο συσκευές, βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής είναι ενεργοποιημένος. Στη συνέχεια ενεργοποιήστε την κάμερα. Με κάποιες κάμερες, θα χρειαστεί επίσης να πατήσετε το κουμπί "αναπαραγωγή φωτογραφιών" (το οποίο συνήθως φέρει το εικονίδιο "αναπαραγωγή" όπως θα δείτε σε ένα DVD player).

Αν τα πάντα είναι σωστά συνδεδεμένα, η κάμερα μπορεί να σας δώσει ένα μήνυμα "σύνδεσης" στην οθόνη LCD , όπως φαίνεται εδώ, ή ένα παρόμοιο είδος μηνύματος ή εικονιδίου. Ορισμένες κάμερες δεν δίνουν καμία ένδειξη, όμως.

07 από 10

Σύνδεση κάμερας σε υπολογιστή: Αναγνωρίζεται η κάμερα

Όταν ο υπολογιστής αναγνωρίζει την κάμερα, θα πρέπει να δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο παρόμοιο με αυτό.

Εάν η σύνδεση υπολογιστή / κάμερας είναι επιτυχής, θα πρέπει να δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο στην οθόνη του υπολογιστή, παρόμοιο με αυτόν. Το αναδυόμενο παράθυρο θα σας δώσει μερικές επιλογές για τη λήψη των φωτογραφιών. Απλά επιλέξτε ένα και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

08 από 10

Σύνδεση κάμερας σε υπολογιστή: Εγκαταστήστε το λογισμικό

Benoist Sébire / GettyImages

Με τους περισσότερους νεότερους υπολογιστές, ο υπολογιστής πρέπει να αναγνωρίζει αυτόματα και να βρει την κάμερα μετά τη σύνδεσή της, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε πρόσθετο λογισμικό.

Εάν ο υπολογιστής σας δεν μπορεί να αναγνωρίσει τη φωτογραφική μηχανή σας, ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε το λογισμικό της φωτογραφικής μηχανής. Τοποθετήστε το CD που συνοδεύει την κάμερά σας στον υπολογιστή και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για την εγκατάσταση του λογισμικού.

09 από 10

Σύνδεση κάμερας σε υπολογιστή: Κατεβάστε τις φωτογραφίες σας

Μόλις πραγματοποιηθεί η λήψη, θα πρέπει να δείτε γραμμές προόδου στην οθόνη του υπολογιστή.

Μόλις πείτε στον υπολογιστή πώς θέλετε να κάνετε λήψη των φωτογραφιών, θα πρέπει να είστε σε θέση να πείτε στον υπολογιστή τον τόπο αποθήκευσης των φωτογραφιών. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "λήψη" ή "αποθήκευση" και θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία λήψης.

Με τους περισσότερους υπολογιστές, θα πρέπει να βλέπετε γραμμές προόδου που θα σας ενημερώνουν για το πόσο γρήγορα γίνεται η λήψη. Μπορείτε επίσης να δείτε μικρά παράθυρα προεπισκόπησης που σας δείχνουν τι μοιάζει με κάθε φωτογραφία.

10 από 10

Σύνδεση κάμερας σε υπολογιστή: Ολοκλήρωση της οργάνωσης των φωτογραφιών

JGI / Tom Grill / Getty Images

Μόλις ληφθούν όλες οι φωτογραφίες στον υπολογιστή, ο υπολογιστής μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να διαγράψετε τις φωτογραφίες από την κάρτα μνήμης της φωτογραφικής μηχανής ή να τις προβάλετε. Θα σας συνιστούσα να μην διαγράψετε τις φωτογραφίες από την κάρτα μνήμης μέχρι να έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας των πρόσφατα φορτωμένων φωτογραφιών.

Κοιτάξτε τις φωτογραφίες - ενώ είναι ακόμα φρέσκο ​​στο μυαλό σας όπου τις πυροβόλησες και τι προσπαθείτε να ολοκληρώσετε με τις φωτογραφίες - και διαγράψτε τυχόν φτωχές. Η λήψη λίγο επιπλέον χρόνου τώρα θα σας εξοικονομήσει χρόνο μακροπρόθεσμα.

Τις περισσότερες φορές, η φωτογραφική μηχανή δίνει αυτόματα, γενικά ονόματα στις φωτογραφίες, όπως "10 Σεπτεμβρίου 423". Είναι πάντα μια καλή ιδέα να δώσετε στις φωτογραφίες ένα όνομα που θα είναι ευκολότερο για εσάς να αναγνωρίσετε καθώς τις αναζητάτε αργότερα.

Τέλος, αν απλά δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε τη σύνδεση μεταξύ της κάμερας και του υπολογιστή - ακόμα και αφού έχετε συμβουλευτεί τον οδηγό χρήσης της φωτογραφικής μηχανής για οδηγίες σχετικά με τη φωτογραφική μηχανή σας - έχετε την επιλογή να τραβήξετε την κάρτα μνήμης σε ένα κέντρο επεξεργασίας φωτογραφιών, η οποία θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιγράψει τις φωτογραφίες σε ένα CD. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε λήψη των φωτογραφιών από το CD στον υπολογιστή σας.