Κοινά προβλήματα κινητού δικτύου και πώς να τα αποφύγετε

Λάβετε μέτρα για να αποφύγετε τα πιο κοινά προβλήματα κινητού δικτύου

Οι κινητές συσκευές και τα ασύρματα δίκτυα κάνουν εκπληκτικά πράγματα για να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη, αλλά οι στάσεις αλλάζουν γρήγορα όταν ανακύπτουν τεχνικά ζητήματα. Τα ευρυζωνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας υφίστανται το δίκαιο μερίδιο των προβλημάτων τους, αλλά υπάρχουν βήματα που μπορείτε να λάβετε για να αντιμετωπίσετε τα πιο κοινά είδη ζητημάτων.

Δεν είναι δυνατή η λήψη ενός σήματος 4G (ή οποιουδήποτε)

Χρησιμοποιώντας μια σύνδεση LTE υψηλής ταχύτητας γίνεται εθιστικό με την πάροδο του χρόνου. Όταν η συσκευή ξαφνικά επανέρχεται από 4G σε 3G εξαιτίας πύργου κυττάρων ή άλλων προβλημάτων δικτύου, η πτώση απόδοσης είναι σημαντική και οι αργές ταχύτητες που ικανοποιήσαμε πριν από αρκετά χρόνια δεν είναι πλέον αποδεκτές. Μια αργή σύνδεση δεδομένων είναι συχνά εξίσου άσχημα που δεν έχει καθόλου σήμα.

Ορισμένοι ασύρματοι παροχείς προσφέρουν πολύ καλύτερη κάλυψη 4G σε σχέση με άλλες, ανάλογα με την τοποθεσία. Διαφορετικά μοντέλα τηλεφώνων συλλέγουν σήματα κυττάρων καλύτερα από άλλα. Οι πάροχοι έρευνας στην περιοχή του σπιτιού σας προσεκτικά πριν αγοράσετε μια κινητή συσκευή και εγγραφείτε για ασύρματες υπηρεσίες. Διατηρήστε τις συσκευές σας αναβαθμισμένες με ενημερώσεις λογισμικού και υλικολογισμικού , καθώς οι δυσλειτουργίες τους μπορούν επίσης να επηρεάσουν την αξιοπιστία του δικτύου.

Ένα γρήγορο τέχνασμα; Απενεργοποιήστε τα δεδομένα στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και ενεργοποιήστε τα ξανά. Συχνά, αυτό αναγκάζει το τηλέφωνό σας να εξετάσει εκ νέου τα διαθέσιμα σήματα και μπορεί να επανασυνδεθεί με το γρηγορότερο σήμα 4G.

Δεν είναι δυνατή η σύνδεση της συσκευής

Το Tethering είναι η δυνατότητα των κινητών τηλεφώνων να διαμορφώνονται ως hot-spots Wi-Fi . Ενώ τα περισσότερα σύγχρονα smartphones υποστηρίζουν τη σύνδεση, οι πάροχοι διαδικτύου μπλοκάρουν μερικές φορές τη χρήση τους ή χρεώνουν τους πελάτες επιπλέον χρεώσεις.

Αν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε τη σύνδεση, ελέγξτε πρώτα ότι το τηλέφωνο και ο πάροχος υπηρεσιών σας τα υποστηρίζουν. Αν το κάνουν και η ρύθμιση του tethering δεν λειτουργεί, κάντε επανεκκίνηση του τηλεφώνου και προσπαθήστε ξανά.

Χρησιμοποιώντας πάρα πολλά δεδομένα

Οι περισσότεροι άνθρωποι εγγράφονται σε κινητά σχέδια δεδομένων που περιορίζουν πόσο κυτταρικό εύρος ζώνης δικτύου μπορούν να χρησιμοποιούν ανά ημέρα ή μήνα. Οι σύγχρονες εφαρμογές, ιδιαίτερα εκείνες που υποστηρίζουν τη ροή βίντεο, μπορούν να καταναλώσουν μια κατανομή ενός μήνα σε λίγες ώρες. Ο σύνδεσμος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ένα παρόμοιο πρόβλημα καθώς πολλές ενεργές συσκευές μοιράζονται μια σύνδεση δικτύου.

Ρυθμίστε τους συναγερμούς παρακολούθησης στις συσκευές σας για να σας ειδοποιήσει όταν η χρήση του δικτύου υπερβαίνει τα επιλεγμένα όρια. Ορισμένες εφαρμογές τρίτων προσφέρουν δυνατότητες παρακολούθησης της χρήσης δεδομένων για συσκευές που δεν έχουν ενσωματωμένο. Επιπλέον, αλλάξτε τη συσκευή σας από μια σύνδεση κινητής τηλεφωνίας σε Wi-Fi , όπου είναι δυνατόν, για να μειώσετε την εμπιστοσύνη σας στα κυψελοειδή δεδομένα.

Αποσύνδεση Wi-Fi

Οι κινητές συσκευές με Wi-Fi χάνουν τη σύνδεσή τους με ασύρματα σημεία πρόσβασης όταν μεταφέρονται εκτός της εμβέλειας του σήματος. Όταν απομακρύνεται το Wi-Fi, οι εφαρμογές επανέρχονται μερικές φορές αυτόματα για να χρησιμοποιήσουν μια κυψελοειδή σύνδεση εάν είναι διαθέσιμες και μερικές φορές σταματήσουν να λειτουργούν εντελώς, ανάλογα με τις ρυθμίσεις της συσκευής σας.

Παρόλο που δεν είναι δυνατό να αποτρέψετε όλες τις αποσυνδέσεις, φροντίστε να τοποθετήσετε προσεκτικά τον εαυτό σας και η συσκευή είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός αξιόπιστου σήματος Wi-Fi. Αποφύγετε την υπερβολική χρήση δεδομένων περιορίζοντας τις εφαρμογές να τρέχουν μόνο μέσω συνδέσεων Wi-Fi, κάτι που μπορείτε να κάνετε στις ρυθμίσεις των περισσότερων κινητών συσκευών.