Panasonic Lumix FZ40 Αναθεώρηση

Η αναθεώρηση του Panasonic Lumix FZ40 μου βρίσκει μία από τις καλύτερες κάμερες σταθερών φακών που διατίθενται στην αγορά. Το FZ40 διαθέτει φακό οπτικού ζουμ 24X και ένα μεγάλο μείγμα χειροκίνητων και αυτόματων λειτουργιών ελέγχου.

Οι μεγάλες φωτογραφικές μηχανές φακών ζουμ έχουν κάποια εγγενή προβλήματα, ειδικά με το κούνημα της μηχανής, αλλά το FZ40 διαθέτει πολλά άλλα εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου κάμερες σταθερών φακών.

Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά μια φωτογραφική μηχανή DSLR ή DIL εναλλάξιμων φακών, αλλά θέλετε το βλέμμα και την αίσθηση αυτού του τύπου κάμερας, το Lumix FZ40 θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή.

Όπως έμαθα με την αναθεώρηση του Panasonic DMC-FZ40, απλά φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα τρίποδο με αυτήν την κάμερα.

Συγκρίνετε Τιμές από την Amazon

Σημείωση: Το Lumix DMC-FX40 είναι μια κάπως μεγαλύτερης φωτογραφικής μηχανής. Αν θέλετε πιο μοντέρνο μεγάλο ζουμ, σταθερή κάμερα φακού, σκεφτείτε το Nikon Coolpix P900 , το Nikon Coolpix S9700 ή το Canon PowerShot G3 X.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Ποιότητα εικόνας

Όπως συμβαίνει με όλες τις μεγάλες κάμερες ζουμ, η επίτευξη υψηλής ποιότητας εικόνας μπορεί να είναι λίγο δύσκολη με το FZ40, κυρίως λόγω των προβλημάτων του κούνημα της μηχανής. Αν δεν έχετε τρίποδο, κατά τη διάρκεια της αναθεώρησης του Panasonic FZ40 έχω διαπιστώσει ότι θα έχετε σποραδικά αποτελέσματα. Χωρίς τρίποδο, κάποιες φωτογραφίες θα καταλήξουν σε θολή, αν χρησιμοποιείτε το FZ40 σε χαμηλό φωτισμό ή με το οπτικό ζουμ 24X πλήρως εκτεταμένο.

Όταν η κάμερα είναι σταθερή, η ποιότητα εικόνας είναι πολύ καλή με το FZ40, τουλάχιστον σε σύγκριση με άλλες μεγάλες κάμερες ζουμ. Η ποιότητα της εικόνας δεν θα είναι τόσο καλή όσο ένας προηγμένος φωτογράφος θα θέλει ή τόσο καλό όσο θα δείτε με μια φωτογραφική μηχανή DSLR, αλλά είναι καλό για μια φωτογραφική μηχανή αρχάριων.

Η εστίαση της φωτογραφικής μηχανής είναι πολύ καλή, είτε σε λειτουργία μακροεντολής είτε ακόμα και με την πλήρη μεγέθυνση της μεγέθυνσης. Η ευκρίνεια του FZ40 ήταν μια έκπληξη για μένα, καθώς οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με κάμερες σταθερών φακών μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο μαλακές. Ένα ζήτημα που παρατήρησα: Περιστασιακά, η φωτογραφική μηχανή θα εστιάσει σε λάθος θέμα όταν το ζουμ έχει επεκταθεί πλήρως.

Εκτέλεση

Οι συνολικοί χρόνοι απόκρισης του FZ40 είναι αρκετά καλοί, αν και θα παρατηρήσετε κάποια υστέρηση του κλείστρου με το zoom εκτεταμένο, κάτι που είναι ένα κοινό πρόβλημα με τις σταθερές κάμερες φακού. Ο χρόνος εκκίνησης για αυτή τη φωτογραφική μηχανή είναι πολύ σύντομος και σπάνια θα χάσετε μια αυθόρμητη φωτογραφία που θα περιμένει το FZ40 να είναι έτοιμο.

Ο φακός ζουμ 24X κινείται ομαλά, γεγονός που καθιστά εύκολη την εγγραφή φωτογραφιών σε οποιαδήποτε μεγέθυνση.

Η Panasonic περιλάμβανε μια οθόνη LCD 3,0 ιντσών με το FZ40, το οποίο λειτουργεί καλά και είναι αρκετά εύκολο να το δει κανείς τις περισσότερες φορές. Εάν έχετε λίγη λάμψη όταν χρησιμοποιείτε το FZ40 σε εξωτερικούς χώρους, μπορείτε πάντα να μεταβείτε στον προσοφθάλμιο φακό του ηλεκτρονικού εικονοσκοπίου .

Η μονάδα flash με το Lumix FZ40 λειτουργεί πολύ καλά και είναι κεντραρισμένη πάνω στον φακό. Το κύριο πρόβλημα που μπορεί να παρατηρήσετε είναι ότι κατά την λήψη φωτογραφιών κοντά στο φλας, το περίβλημα του φακού μπορεί να εμποδίσει κάποια λάμπα από το φλας, αφήνοντάς σας με μεγάλη σκιά στη φωτογραφία.

Σχέδιο

Για εκείνους που χρησιμοποιούνται σε μικρές κάμερες και φωτογραφικές μηχανές λήψης , η χρήση του FZ40 θα προκαλέσει διαφορετική νοοτροπία. Το FZ40 είναι μια μεγάλη φωτογραφική μηχανή και ο φακός επεκτείνει άλλα δύο ίντσες πέρα ​​από το σώμα της φωτογραφικής μηχανής όταν χρησιμοποιείτε την πλήρη μεγέθυνση 24X. Το FZ40 είναι σχεδόν το μέγεθος μιας μικρής φωτογραφικής μηχανής DSLR .

Κοιτάζοντας το Lumix FZ40, θα περίμενε κανείς να φέρει αρκετό βάρος, αλλά δεν νιώθει βαριά όταν το χρησιμοποιείτε. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσετε αυτή τη φωτογραφική μηχανή με το ένα χέρι λόγω του μικρού βάρους της. Λόγω των προβλημάτων που προκαλούν τα κουνήματα της φωτογραφικής μηχανής, δεν θα συνιστούσα τη χρήση του FZ40 με το ένα χέρι όταν φωτογραφίζετε σε μεγάλη μεγέθυνση ή σε χαμηλό φωτισμό, αλλά είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι μπορούμε να επιτύχουμε αξιοπρεπή αποτελέσματα με μια μεγάλη κάμερα ζουμ όταν φωτογραφίζουμε με το χέρι.

Τέλος, το FZ40 διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή χειροκίνητων λειτουργιών ελέγχου για μια κάμερα των $ 400 και λειτουργεί πολύ καλά είτε με πλήρως αυτόματο είτε με χειροκίνητο τρόπο λειτουργίας. Ο επιλογέας τρόπου λειτουργίας στην κορυφή της κάμερας θα σας υπενθυμίσει ένα μοντέλο DSLR. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά εφέ ή να φωτογραφίζετε από 17 διαφορετικές λειτουργίες σκηνών. Το FZ40 προσφέρει και μια λειτουργία βίντεο AVCHD Lite, η οποία είναι ωραία.

Συγκρίνετε Τιμές από την Amazon