Πώς να σταματήσετε και να απενεργοποιήσετε την κατανομή της οικογένειας

Η Κοινή χρήση οικογένειας επιτρέπει στα μέλη της οικογένειας να μοιράζονται τις αγορές τους στο iTunes και το App Store που απολαμβάνουν το ένα το άλλο. Είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο αν έχετε ένα νοικοκυριό γεμάτο χρήστες iPhone. Ακόμα καλύτερα, πρέπει μόνο να πληρώσετε για τα πάντα μια φορά!

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη ρύθμιση και τη χρήση της κοινής χρήσης οικογένειας, ελέγξτε:

Ωστόσο, ίσως να μην θέλετε να χρησιμοποιήσετε την Οικογενειακή Συμμετοχή για πάντα. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να αποφασίσετε ότι θέλετε να απενεργοποιήσετε πλήρως την Κοινή χρήση των Οικογενειών. Το μόνο άτομο που μπορεί να απενεργοποιήσει την Κοινή χρήση οικογένειας είναι ο Διοργανωτής, το όνομα που χρησιμοποιείται για το άτομο που αρχικά ορίζει κοινή χρήση για την οικογένειά σας. Εάν δεν είστε ο Διοργανωτής, δεν θα μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία. θα πρέπει να ζητήσετε από τον Οργανωτή να το κάνει αυτό.

Πώς να απενεργοποιήσετε την κατανομή της οικογένειας

Αν είστε ο Οργανωτής και θέλετε να απενεργοποιήσετε την Κοινή χρήση οικογένειας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις
  2. Αγγίξτε το όνομά σας και τη φωτογραφία στο επάνω μέρος της οθόνης
  3. Αγγίξτε την Κοινή χρήση οικογένειας
  4. Πατήστε το όνομά σας
  5. Πατήστε το κουμπί Διακοπή κοινής οικογένειας .

Με αυτό, η Κοινή χρήση οικογένειας είναι απενεργοποιημένη. Κανείς στην οικογένειά σας δεν θα μπορέσει να μοιραστεί το περιεχόμενό του μέχρι να ενεργοποιήσετε ξανά τη λειτουργία (ή να εισέλθει ένας νέος οργανωτής και να δημιουργήσει ένα νέο Family Share).

Τι συμβαίνει με κοινόχρηστο περιεχόμενο;

Εάν η οικογένειά σας κάποτε χρησιμοποιούσε Family Sharing και τώρα απενεργοποίησε τη λειτουργία, τι συμβαίνει με τα αντικείμενα που η οικογένειά σας μοιράζεται μεταξύ τους; Η απάντηση έχει δύο μέρη, ανάλογα με το πού προέρχεται το περιεχόμενο από την αρχική.

Οτιδήποτε αγοράζεται στο iTunes Store ή στο App Store προστατεύεται από τη Διαχείριση ψηφιακών δικαιωμάτων (DRM) . Το DRM περιορίζει τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιείτε και να μοιράζεστε το περιεχόμενό σας (γενικά για να αποτρέψετε την εξουσιοδοτημένη αντιγραφή ή πειρατεία). Αυτό σημαίνει ότι τίποτα που γίνεται κοινόχρηστο μέσω της κοινής χρήσης οικογένειας σταματά να λειτουργεί. Αυτό περιλαμβάνει περιεχόμενο που έχει πάρει κάποιος άλλος από εσάς και οτιδήποτε έχεις από αυτούς.

Παρόλο που το περιεχόμενο αυτό δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί, δεν διαγράφεται. Στην πραγματικότητα, το σύνολο του περιεχομένου που έχετε από την κοινή χρήση εμφανίζεται στη συσκευή σας. Απλά πρέπει να το αγοράσετε ξανά χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό της Apple σας.

Αν έχετε πραγματοποιήσει αγορές εντός εφαρμογής σε εφαρμογές στις οποίες δεν έχετε πλέον πρόσβαση, δεν έχετε χάσει αυτές τις αγορές. Απλώς κατεβάστε ή αγοράστε ξανά την εφαρμογή και μπορείτε να επαναφέρετε αυτές τις αγορές εντός εφαρμογής χωρίς πρόσθετο κόστος.

Όταν δεν μπορείτε να σταματήσετε την κατανομή της οικογένειας

Η διακοπή της κοινής χρήσης της οικογένειας είναι συνήθως απλή. Ωστόσο, υπάρχει ένα σενάριο στο οποίο δεν μπορείτε απλά να το απενεργοποιήσετε: εάν έχετε ένα παιδί κάτω των 13 ετών ως μέλος της ομάδας Κοινόχρηστης Οικογένειας. Η Apple δεν σας επιτρέπει να καταργήσετε ένα παιδί που είναι μικρό από μια ομάδα κοινής χρήσης οικογένειας με τον ίδιο τρόπο που θα καταργήσετε άλλους χρήστες .

Εάν είστε κολλημένοι σε αυτήν την κατάσταση, υπάρχει μια διέξοδος (εκτός από την αναμονή για το δέκατο τρίτο γενέθλια του παιδιού, δηλαδή). Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς να καταργήσετε ένα παιδί κάτω από το 13 από την Κοινή χρήση οικογένειας . Μόλις το κάνετε αυτό, θα πρέπει να μπορείτε να απενεργοποιήσετε την Κοινή χρήση οικογένειας.