Οδηγός αξιολόγησης και χρήσης καρτών SD

Ασφαλείς ψηφιακές κάρτες ή κάρτες SD είναι μικρές κάρτες των 24 mm έως 32 mm που συγκρατούν σειρές μαρκών σε καρφίτσες. Συνδέονται σε συμβατές υποδοχές SD στις συσκευές ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης και κρατούν τη μνήμη flash που διατηρείται ακόμα και όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. Οι κάρτες SD μπορούν να διατηρούν πρόσθετη μνήμη που κυμαίνεται από 64 έως 128 gigabytes, αλλά η συσκευή σας ενδέχεται να περιορίζεται στην εργασία με κάρτες 32GB ή 64GB.

Οι κάρτες SD για συσκευές GPS έρχονται συχνά φορτωμένες με συμπληρωματικούς χάρτες ή διαγράμματα για την ενίσχυση της λεπτομέρειας χάρτη και την παροχή συμπληρωματικών πληροφοριών ταξιδιού. Οι κάρτες SD μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για αποθήκευση μέσων και χρησιμοποιούνται συχνά με smartphones .

Πώς λειτουργούν οι κάρτες SD

Οι κάρτες SD απαιτούν μια ειδική θύρα στην ηλεκτρονική σας συσκευή. Πολλοί υπολογιστές κατασκευάζονται με αυτές τις υποδοχές, αλλά μπορείτε να συνδέσετε έναν αναγνώστη σε πολλές συσκευές που δεν είναι εξοπλισμένες με ένα. Οι ακίδες της κάρτας ταιριάζουν με τη θύρα και συνδέονται με αυτήν. Όταν τοποθετείτε την κάρτα, η συσκευή σας αρχίζει αποτελεσματικά να επικοινωνεί μαζί της μέσω του μικροελεγκτή της κάρτας. Η ηλεκτρονική συσκευή σαρώνει αυτόματα την κάρτα SD σας και εισάγει δεδομένα από αυτήν ή μπορείτε να μεταφέρετε μη αυτόματα αρχεία, εικόνες και εφαρμογές στην κάρτα.

Αντοχή

Οι κάρτες SD είναι εξαιρετικά δύσκολες. Μια κάρτα δεν είναι πιθανό να σπάσει ή να υποστεί εσωτερική ζημιά εάν την ρίξετε επειδή είναι ένα συμπαγές κομμάτι χωρίς κινούμενα μέρη. Η Samsung ισχυρίζεται ότι η κάρτα microSD της μπορεί να αντέξει το βάρος σύνθλιψης 1,6 μετρικών τόνων χωρίς να υποστεί βλάβη και ότι ακόμη και ένας σαρωτής μαγνητικής τομογραφίας δεν θα διαγράψει τα δεδομένα της κάρτας. Οι κάρτες SD λέγεται ότι είναι αδιαπέραστες από ζημιές στο νερό επίσης.

Κάρτες MiniSD και MicroSD

Εκτός από την κάρτα SD τυπικού μεγέθους, θα βρείτε δύο άλλα μεγέθη καρτών SD που διατίθενται στην αγορά κατάλληλα για χρήση με ηλεκτρονικές συσκευές: κάρτες MiniSD και κάρτες MicroSD.

Η κάρτα MiniSD είναι μικρότερη από τις τυπικές κάρτες SD. Μετρούν μόνο 21 mm έως 20 mm. Είναι το λιγότερο κοινό από τα τρία μεγέθη καρτών SD. Ήταν αρχικά σχεδιασμένο για κινητά τηλέφωνα, αλλά με την εφεύρεση της κάρτας microSD, χάθηκε το μερίδιο αγοράς.

Μια κάρτα microSD εκτελεί τις ίδιες λειτουργίες με μια κάρτα πλήρους μεγέθους ή MiniSD, αλλά είναι πολύ μικρότερη - μόλις 15 mm έως 11 mm. Είναι σχεδιασμένο για μικρές φορητές συσκευές GPS, smartphones και συσκευές αναπαραγωγής MP3. Οι ψηφιακές κάμερες, οι συσκευές εγγραφής και τα συστήματα παιχνιδιών απαιτούν συνήθως κάρτες SD πλήρους μεγέθους.

Η ηλεκτρονική συσκευή σας πιθανόν να φιλοξενήσει μόνο ένα από αυτά τα τρία μεγέθη, επομένως πρέπει να γνωρίζετε το σωστό μέγεθος πριν αγοράσετε μια κάρτα. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα MiniSD ή MicroSD με μια συσκευή που χρησιμοποιεί κάρτες SD τυπικού μεγέθους, μπορείτε να αγοράσετε έναν προσαρμογέα που σας επιτρέπει να συνδέσετε τις μικρότερες κάρτες στην τυπική υποδοχή SD.