Πώς να μετακινήσετε αρχεία, εικόνες και εφαρμογές σε μια κάρτα SD

Κάρτες SD Εκκαθάριση εσωτερικής αποθήκευσης Έτσι, η συσκευή σας Android εκτελεί καλύτερα

Ένα κοινό θέμα με τις υπολογιστικές συσκευές - υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, smartphones και δισκία - είναι ο τρόπος με τον οποίο τείνουν να αισθάνονται αργά με την πάροδο του χρόνου. Πάντα θα έχετε κορυφαία απόδοση όταν είναι ολοκαίνουργια εκτός του κουτιού, αλλά οι συσσωρευμένες εφαρμογές , αρχεία, φωτογραφίες και ενημερώσεις καταλήγουν να χρησιμοποιούν πόρους του συστήματος, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την πιο αργή λειτουργία.

Μετακίνηση αρχείων από συσκευή Android σε κάρτα SD

Με την κατάλληλη συντήρηση και το σωστό υλικό, μπορείτε να διατηρείτε τη βέλτιστη απόδοση στο smartphone ή το tablet Android σας, εφόσον υποστηρίζει νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος και έχει υποδοχή κάρτας microSD.

Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά σας επιτρέπουν να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης. Οι υψηλής ποιότητας κάρτες SD υψηλής χωρητικότητας , που κυμαίνονται από 4GB έως 512GB, δεν είναι δαπανηρές. Απλά ελέγξτε τη μέγιστη χωρητικότητα της κάρτας microSD που υποστηρίζει η συσκευή σας προτού αγοράσετε. Η αύξηση του διαθέσιμου χώρου αποθήκευσης μπορεί να επιτευχθεί με:

Παρόλο που δεν υπάρχει κανένας κανόνας σχετικά με το μέγεθος του εσωτερικού χώρου αποθήκευσης μιας κινητής συσκευής που πρέπει να διατηρείται δωρεάν, δεν μπορείτε να πάτε στραβά με το "περισσότερα είναι καλύτερα". Το άλλο πλεονέκτημα της αποθήκευσης αρχείων - ειδικά μουσικής, βίντεο και φωτογραφιών - σε εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο είναι η δυνατότητα εναλλαγής τους σε άλλο smartphone ή tablet. Αυτό είναι χρήσιμο για εκείνους τους χρόνους που θέλετε να αναβαθμίσετε αποτελεσματικά τη συσκευή σας, να μοιραστείτε δεδομένα με άλλη συσκευή ή να μεταφέρετε αρχεία σε μακροπρόθεσμη αποθήκευση ή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Μετακίνηση αρχείων σε κάρτα SD

Τα αρχεία τείνουν να είναι ένας τεράστιος ένοχος όταν πρόκειται για την ανάληψη χώρου αποθήκευσης σε smartphones και tablet Android. Υπάρχουν δύο βασικές μέθοδοι μετακίνησης αρχείων από εσωτερική αποθήκευση σε κάρτα microSD στο Android: γρήγορη και αποτελεσματική και οργανωμένη .

Η μέθοδος Γρήγορη & Αποτελεσματική χωρίζει όλους τους επιλεγμένους τύπους αρχείων σε ένα φάκελο προορισμού.

  1. Ανοίξτε το συρτάρι εφαρμογών (γνωστό και ως " Δίσκος εφαρμογών" ) πατώντας το κουμπί εκκίνησης για να εμφανιστεί η πλήρης λίστα εφαρμογών που είναι διαθέσιμες στη συσκευή σας Android.
  2. Μετακινηθείτε στις εφαρμογές και πατήστε για να ξεκινήσετε τη Διαχείριση αρχείων. Αυτό μπορεί να καλείται Explorer, Αρχεία, Εξερεύνηση αρχείων, Τα αρχεία μου ή κάτι παρόμοιο στη συσκευή σας. Εάν δεν έχετε, μπορείτε να κάνετε λήψη ενός από το Google Play store .
  3. Ελέγξτε τι παρουσιάζει ο Διαχειριστής αρχείων και πατήστε το εικονίδιο ή το φάκελο με τον τύπο αρχείου που θέλετε να μετακινήσετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να μετακινήσετε ήχο, έγγραφα, εικόνες ή βίντεο.
  4. Πατήστε το εικονίδιο Μενού που βρίσκεται συνήθως στην επάνω δεξιά γωνία για να εμφανιστεί μια αναπτυσσόμενη λίστα ενεργειών.
  5. Επιλέξτε Επιλογή όλων από την αναπτυσσόμενη λίστα ενεργειών ή επιλέξτε Επιλογή. Στη συνέχεια, θα δείτε τα κενά τετραγωνάκια που εμφανίζονται στα αριστερά των αρχείων και ένα μόνο κενό πλαίσιο ελέγχου στην κορυφή, συνήθως με την ένδειξη Επιλογή όλων ή 0 επιλεγμένων .
  6. Πατήστε το πλαίσιο ελέγχου στην κορυφή για να επιλέξετε Όλα.
  7. Πατήστε ξανά το εικονίδιο Μενού για να εμφανιστεί η αναπτυσσόμενη λίστα ενεργειών.
  8. Επιλέξτε Μετακίνηση.
  1. Πλοηγηθείτε στη συσκευή Android μέχρι να βρείτε τον επιθυμητό φάκελο προορισμού στην κάρτα SD. Εάν αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, πατήστε τη λειτουργία Δημιουργία φακέλου είτε με ένα κουμπί στο επάνω είτε το κάτω μέρος ή από το αναπτυσσόμενο μενού για να δημιουργήσετε και να ονομάσετε ένα φάκελο προορισμού.
  2. Αγγίξτε τον φάκελο προορισμού.
  3. Αγγίξτε την ενέργεια Μετακίνηση εδώ είτε με ένα κουμπί στο επάνω ή το κάτω μέρος ή από το αναπτυσσόμενο μενού. Ενδέχεται επίσης να δείτε μια ενέργεια Ακύρωση, μόνο σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη ή θέλετε να ξεκινήσετε ξανά.

Περιμένετε έως ότου η συσκευή σας ολοκληρώσει τη μετακίνηση των αρχείων. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα για τους άλλους τύπους αρχείων και, στη συνέχεια, ολοκληρώσατε.

Η μέθοδος που οργανώνεται σκόπιμα διατηρεί τα αρχεία και τους φακέλους σας ομαδοποιημένα όπως προβλέπεται. Για παράδειγμα, τα μουσικά κομμάτια για καλλιτέχνες και άλμπουμ βρίσκονται στις γνωστές τοποθεσίες τους.

  1. Ανοίξτε το συρτάρι εφαρμογής πατώντας το κουμπί Εκκίνησης για να εμφανίσετε την πλήρη λίστα των διαθέσιμων εφαρμογών στη συσκευή σας.
  2. Μετακινηθείτε στις εφαρμογές και πατήστε για να ξεκινήσετε τη Διαχείριση αρχείων. Αυτό μπορεί να καλείται Explorer, Αρχεία, Εξερεύνηση αρχείων, Τα αρχεία μου ή κάτι παρόμοιο. Εάν δεν έχετε, μπορείτε να κάνετε λήψη ενός από το Google Play store .
  3. Αγγίξτε το εικονίδιο ή το φάκελο για την Τοπική αποθήκευση. Αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως αποθήκευση συσκευών , εσωτερική μνήμη ή κάτι παρόμοιο.
  4. Πλοηγηθείτε στη συσκευή μέχρι να βρείτε τα αρχεία ή τους φακέλους που θέλετε να μετακινήσετε. Οι εικόνες κάμερας βρίσκονται στον φάκελο DCIM .
  5. Πατήστε το εικονίδιο μενού για να εμφανίσετε μια αναπτυσσόμενη λίστα ενεργειών.
  6. Επιλέξτε "Επιλογή" από την αναπτυσσόμενη λίστα ενεργειών. Πρέπει να δείτε κενά τετραγωνάκια στα αριστερά των αρχείων και των φακέλων καθώς και ένα κενό πλαίσιο ελέγχου στην κορυφή, συνήθως με την ένδειξη Επιλογή όλων ή 0 επιλεγμένο . Εάν δεν εμφανίζονται τα πλαίσια ελέγχου, πατήστε παρατεταμένα ένα από τα αρχεία ή τους φακέλους για να εμφανιστούν τα πλαίσια ελέγχου.
  7. Αγγίξτε τα κενά πλαίσια ελέγχου για να επιλέξετε τα μεμονωμένα αρχεία ή τους φακέλους που θέλετε να μετακινήσετε.
  1. Μπορείτε να αγγίξετε το πλαίσιο ελέγχου στην κορυφή για να επιλέξετε Όλα.
  2. Πατήστε ξανά το εικονίδιο Μενού για να εμφανιστεί η αναπτυσσόμενη λίστα ενεργειών.
  3. Επιλέξτε Μετακίνηση από την αναπτυσσόμενη λίστα ενεργειών.
  4. Πλοηγηθείτε στη συσκευή Android μέχρι να βρείτε τον επιθυμητό φάκελο προορισμού στην εξωτερική κάρτα SD. Αν δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, πατήστε την ενέργεια Δημιουργία φακέλου για να δημιουργήσετε και να ονομάσετε το φάκελο προορισμού.
  5. Αγγίξτε τον φάκελο προορισμού.
  6. Αγγίξτε την ενέργεια Μετακίνηση εδώ. Ενδέχεται επίσης να δείτε μια ενέργεια Ακύρωση σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη ή θέλετε να ξεκινήσετε ξανά.

Περιμένετε έως ότου η συσκευή σας ολοκληρώσει τη μετακίνηση των αρχείων και των φακέλων. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα μέχρι να μετακινήσετε όλα τα αρχεία και τους φακέλους που θέλετε από το εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας στην κάρτα SD.

Μετακινήστε εφαρμογές στην κάρτα SD

Η μέση εφαρμογή για κινητά δεν απαιτεί πολύ χώρο αποθήκευσης από μόνη της, αλλά μετά τη λήψη δεκάδων από αυτές, οι απαιτήσεις χώρου προστίθενται. Λάβετε υπόψη ότι πολλές δημοφιλείς εφαρμογές απαιτούν επιπλέον χώρο για αποθηκευμένα δεδομένα, τα οποία είναι επιπλέον του μεγέθους λήψης.

Το Android OS σας επιτρέπει να μετακινήσετε εφαρμογές από και προς την κάρτα SD. Όχι κάθε εφαρμογή μπορεί να αποθηκευτεί εξωτερικά, σας απασχολεί. προπληρωμένες, κρίσιμες εφαρμογές και εφαρμογές συστήματος. Δεν μπορείτε να τα μετακινήσετε τυχαία.

  1. Ανοίξτε το συρτάρι εφαρμογής πατώντας το κουμπί Εκκίνησης για να εμφανίσετε την πλήρη λίστα των διαθέσιμων εφαρμογών στη συσκευή σας.
  2. Μετακινηθείτε στις εφαρμογές και πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις, το οποίο μοιάζει με εργαλεία.
  3. Μετακινηθείτε στη λίστα ρυθμίσεων συστήματος και επιλέξτε Διαχείριση εφαρμογών για να δείτε μια αλφαβητική λίστα όλων των εφαρμογών στη συσκευή σας. Αυτή η ρύθμιση ενδέχεται να ονομάζεται Εφαρμογές, Εφαρμογές ή κάτι παρόμοιο στη συσκευή σας.
  4. Μετακινηθείτε στη λίστα με τις εφαρμογές και πατήστε εκείνο που θέλετε να μετακινήσετε. Παρουσιάζονται λεπτομέρειες και ενέργειες για την εφαρμογή.
  5. Πατήστε το κουμπί Μετακίνηση σε κάρτα SD. Αν το κουμπί Μετακίνηση σε κάρτα SD έχει γκρι χρώμα και δεν κάνει τίποτα όταν το πατάτε, η εφαρμογή δεν μπορεί να μετακινηθεί. Εάν το κουμπί φέρει την ετικέτα " Μετακίνηση σε αποθήκευση συσκευών" , η εφαρμογή βρίσκεται ήδη στην κάρτα SD.
  6. Πατήστε το κείμενο με τίτλο Αποθήκευση για μια λίστα ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της Αλλαγής . Αν δεν υπάρχει κουμπί αλλαγής, η εφαρμογή δεν μπορεί να μετακινηθεί.
  7. Πατήστε το κουμπί Αλλαγή για να δείτε τις επιλογές αποθήκευσης λίστας: Εσωτερική αποθήκευση και κάρτα SD.
  8. Πατήστε την κάρτα SD. Ακολουθήστε τις υποδείξεις που εμφανίζονται.

Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η μετακίνηση της εφαρμογής από τη συσκευή σας. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα μέχρι να μετακινήσετε όλες τις εφαρμογές που θέλετε από το εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας στην κάρτα SD.

Προεπιλεγμένη αποθήκευση κάμερας

Πιθανότατα να πάρετε πολλές φωτογραφίες στο smartphone σας, οπότε θα ήταν μια τέτοια ταλαιπωρία να μετακινείτε φωτογραφίες και βίντεο κάθε φορά. Λύση? Αλλάξτε την προεπιλεγμένη θέση αποθήκευσης της φωτογραφικής μηχανής. Κάντε αυτό μία φορά και όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχετε τραβήξει στη συσκευή σας αποθηκεύονται στο φάκελο DCIM της κάρτας SD. Οι περισσότερες εφαρμογές φωτογραφικής μηχανής, αλλά όχι όλες, προσφέρουν αυτήν την επιλογή. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να κάνετε λήψη μιας διαφορετικής εφαρμογής κάμερας , όπως Ανοίξτε τη φωτογραφική μηχανή, το Zoom FX της φωτογραφικής μηχανής ή τη φωτογραφική μηχανή VF-5 από το Google Play store.

  1. Ανοίξτε το συρτάρι εφαρμογής πατώντας το κουμπί Εκκίνησης για να εμφανίσετε την πλήρη λίστα των διαθέσιμων εφαρμογών στη συσκευή σας.
  2. Μετακινηθείτε στις εφαρμογές και πατήστε για να ξεκινήσει η κάμερα.
  3. Πατήστε το εικονίδιο Μενού Gear για πρόσβαση στις ρυθμίσεις της κάμερας. Μπορεί να χρειαστεί να πατήσετε ένα πρόσθετο εικονίδιο Μενού για να εμφανιστεί η πλήρης λίστα, ανάλογα με την εφαρμογή σας για κάμερες.
  4. Αγγίξτε την επιλογή για την Τοποθεσία αποθήκευσης.
  5. Αγγίξτε την επιλογή για την κάρτα μνήμης. Μπορεί να ονομαστεί Εξωτερική αποθήκευση, Κάρτα SD ή κάτι παρόμοιο, ανάλογα με τη συσκευή σας.

Τώρα μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες στο περιεχόμενο της καρδιάς σας, γνωρίζοντας ότι όλα αποθηκεύονται απευθείας στην κάρτα SD.

Μεταφορά αρχείων στη μακροπρόθεσμη αποθήκευση

Τελικά, η κάρτα SD θα γεμίσει και θα εξαντληθεί. Για να το διορθώσετε, μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία από την κάρτα SD σε φορητό υπολογιστή ή επιφάνεια εργασίας χρησιμοποιώντας μια συσκευή ανάγνωσης καρτών μνήμης . Από εκεί, μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο υψηλής χωρητικότητας και να μεταφορτώσετε σε μια ηλεκτρονική τοποθεσία αποθήκευσης, όπως Box, Dropbox ή Google Drive.