Πώς να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στο τηλέφωνο Android ή στο tablet σας

Τι πρέπει να κάνετε όταν λάβετε την ενοχλητική προειδοποίηση "ανεπαρκής αποθήκευση"

Είναι πολύ εύκολο να ξεμείνετε από το χώρο στο τηλέφωνο ή το tablet Android, ακόμα και όταν νομίζετε ότι ξεκινήσατε με πολύ ελεύθερο χώρο. Οι εφαρμογές, οι φωτογραφίες, τα βίντεο και τα μυστηριώδη δεδομένα "Διάφορα" μπορούν να ανοίξουν όλο το χώρο αποθήκευσης στη συσκευή σας, εμποδίζοντας σας να εγκαταστήσετε περισσότερες εφαρμογές ή να τραβήξετε περισσότερες φωτογραφίες. Εδώ είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε εύκολα να δηλώσετε τη συσκευή σας και να ανακτήσετε το χώρο σας. ~ 24 Μαρτίου 2015

Τι παίρνει όλο το χώρο σας;

Εάν έχετε ξυπνήσει μια μέρα για να βρεί το τηλέφωνό σας να παραπονιέται ότι εξαντλείτε το διάστημα και δεν έχετε ιδέα γιατί, δεν είστε μόνοι. (Αν σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα, συμβαίνει και στους χρήστες του iPhone .) Με την πάροδο του χρόνου, ο χώρος στο σκληρό δίσκο σιγά σιγά αλλά σίγουρα δεν καταναλώνεται μόνο από τις εφαρμογές που εγκαθιστάτε (και ίσως ξεχάσατε), αλλά από τα αποθηκευμένα δεδομένα αυτά αποθήκευση εφαρμογών στο τηλέφωνό σας.Για να δείτε πώς εξαντλείται το αποθηκευτικό σας χώρο, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και στην επιλογή Αποθήκευση στη συσκευή σας. Από εκεί, θα μπορείτε να δείτε πόσα διαθέσιμος χώρος έχει απομείνει στο εσωτερικό, ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης.

Στρατηγική # 1: Εκκαθάριση δεδομένων προσωρινής αποθήκευσης εφαρμογών

Ο πιο γρήγορος και ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσετε κάποιο χώρο είναι να καθαρίσετε όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα των εφαρμογών σας. Πριν από το Android 4.2, χρειάστηκε να περάσετε από κάθε εφαρμογή ξεχωριστά για να διαγράψετε προσωρινά αποθηκευμένα δεδομένα, αλλά τώρα μπορείτε να διαγράψετε αποθηκευμένα δεδομένα για όλες τις εφαρμογές απλά μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις, πατώντας τα δεδομένα προσωρινής αποθήκευσης και πιέζοντας OK. Με αυτόν τον τρόπο θα διαγραφούν οι αποθηκευμένες προτιμήσεις και το ιστορικό, όπως οι τοποθεσίες που αναζητήσατε πρόσφατα στην εφαρμογή Χάρτες Google, αλλά δεν μπορεί μόνο να ελευθερώσει χώρο, αλλά και να ενισχύσει την απόδοση των εφαρμογών σας. (Τα αποθηκευμένα δεδομένα μου ήταν 3,77 GB, οπότε είμαι χαρούμενος να το ανακτήσω.)

Στρατηγική # 2: Διαγραφή φωτογραφιών και βίντεο

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο τείνουν να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού χώρου στα τηλέφωνα και τα tablet μας, λόγω των μεγάλων μεγεθών αρχείων αυτών των μέσων. (Στο τηλέφωνο, οι φωτογραφίες και τα βίντεό μου καλύπτουν περίπου το 45% του συνολικού χώρου αποθήκευσης.) Εξαιτίας αυτού, είναι λογικό να αντιμετωπιστούν και αυτά τα μεγάλα αρχεία. Αν δημιουργείτε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών σας στο τηλέφωνό σας στο Dropbox, στο Google+ ή σε άλλες υπηρεσίες cloud, μπορείτε να τα διαγράψετε από τη συσκευή σας. Ωστόσο, θα ήθελα επίσης να συνδέσω πρώτα τη συσκευή σας με τον υπολογιστή σας για να αποθηκεύσετε ένα άλλο αντίγραφο αυτών των πολύτιμων αρχείων για ένα δεύτερο αντίγραφο ασφαλείας για κάθε περίπτωση. (Δεν μπορείτε να έχετε πολλά αντίγραφα ασφαλείας.)

Στρατηγική # 3: Μετακινήστε εφαρμογές στην κάρτα SD σας

Πολλές αλλά όχι όλες οι συσκευές Android έχουν επίσης αφαιρούμενες κάρτες micro SD για να επεκτείνουν το εσωτερικό χώρο αποθήκευσης του τηλεφώνου σας Android ή του tablet σας. Ορισμένες εφαρμογές μπορούν να μετακινηθούν ή να εγκατασταθούν στην κάρτα SD αντί για το εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Εφαρμογές και επιλέξτε μια εφαρμογή για να μετακινηθείτε στην κάρτα SD. Αναζητήστε το κουμπί "Μετακίνηση σε κάρτα SD". Εάν δεν το βλέπετε, η συσκευή σας ή αυτή η εφαρμογή ενδέχεται να μην υποστηρίζει αυτήν την επιλογή καθόλου. Το ITworld διαθέτει μερικές προηγμένες μεθόδους για τη μετακίνηση εφαρμογών στην κάρτα SD, οι οποίες μπορεί να λειτουργούν ή όχι για εσάς και είναι λίγο πιο τεχνικές, ώστε να προχωρήσετε με δική σας ευθύνη.

Στρατηγική # 4: Διαγραφή ορισμένων εφαρμογών

Είναι πιθανό ότι έχετε εγκαταστήσει εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Αυτά απλά καταλαμβάνουν χώρο χωρίς λόγο, οπότε μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Εφαρμογές και μεταβείτε στη λίστα για να δείτε ποια μπορείτε να απεγκαταστήσετε (μπορείτε να ταξινομήσετε τη λίστα κατά μέγεθος από το επάνω μενού).

Βοηθητικά προγράμματα όπως το Clean Master μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε γρήγορα τα σκουπίδια του τηλεφώνου ή του tablet σας, αλλά επειδή τρέχουν στο παρασκήνιο, το τηλέφωνό σας μπορεί επίσης να χτυπήσει μια απόδοση.

Δεν χρειάζεται πολύ για να καθαρίσετε το τηλέφωνό σας ή το tablet σας, όμως, και να κάνετε χώρο για πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να αποθηκεύσετε εκεί.