Μάθετε περισσότερα για το Adobe InDesign Σταγονόμετρο και τα Εργαλεία μέτρησης

Από προεπιλογή, το InDesign θα σας δείξει το εργαλείο σταγονόμετρου στην παλέτα εργαλείων. Ωστόσο, θα δείτε αυτό το εργαλείο ως άλλο εργαλείο που είναι κρυμμένο στο flyout του - Το εργαλείο μέτρησης.

Ειδικά αν έχετε χρησιμοποιήσει το Photoshop , γνωρίζετε ότι με το εργαλείο Eyedropper Tool μπορείτε να δοκιμάσετε και να αντιγράψετε τα χρώματα έτσι ώστε να μπορείτε να τα εφαρμόσετε σε διάφορα αντικείμενα.

Στο InDesign το Eyedropper Tool κάνει πολύ περισσότερα από αυτό: μπορεί να αντιγράψει χαρακτηριστικά χαρακτήρων, εγκεφαλικά επεισόδια, γεμίσματα κλπ. Κάντε διπλό κλικ στο εργαλείο σταγονόμετρου για να δείτε μια λίστα με τα πράγματα που μπορεί να αντιγράψει το σταγονόμετρο.

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ προγράμμα Photoshop ή άλλα προγράμματα δημοσίευσης στην επιφάνεια εργασίας, ίσως να μην είστε καθόλου εξοικειωμένοι με το σταγονόμετρο. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.

01 από 03

Το εργαλείο σταγονόμετρου - Αντιγραφή χρωμάτων

Το εργαλείο σταγονόμετρου διαθέτει ένα μενού δίπλα από το μενού για πρόσβαση στο εργαλείο μέτρησης. Εικόνα από τον J. Bear
  1. Ρυθμίστε τα χρώματα σας σε προεπιλογή (πατήστε D).
  2. Σχεδιάστε δύο ορθογώνια και εφαρμόστε ένα χρώμα για γεμίσματα και διαδρομές σε ένα ορθογώνιο.
  3. Πηγαίνετε στην παλέτα ελέγχου και κάντε το χτύπημα 4pt παχύ.
  4. Αφήστε το άλλο κουτί ανέπαφο.
  5. Κάντε κλικ στο εργαλείο σταγονόμετρου. Ο δρομέας του ποντικιού σας θα αλλάξει σε ένα κενό σταγονόμετρο.
  6. Κάντε κλικ στο ορθογώνιο στο οποίο εφαρμόσατε τα χρώματα και τα εγκεφαλικά χαρακτηριστικά στο βήμα 2 Το εικονίδιο του σταγονόμετρου θα μετατραπεί σε φορτωμένο σταγονόμετρο.
  7. Κάντε κλικ στο ορθογώνιο χωρίς χρώμα. Θα πρέπει τώρα να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά του άλλου ορθογωνίου.

02 του 03

Το εργαλείο σταγονόμετρου - Αντιγραφή χαρακτηριστικών χαρακτήρων

Όπως ανέφερα προηγουμένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο σταγονόμετρου για να αντιγράψετε επίσης χαρακτηριστικά χαρακτήρων. Υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνετε αυτό.
  1. Αντιγραφή χαρακτηριστικών χαρακτήρων στο ίδιο έγγραφο ή σε έγγραφα του InDesign.
    Με αυτήν τη μέθοδο μπορείτε να αντιγράψετε τα χαρακτηριστικά από ένα έγγραφο του InDesign και να τα εφαρμόσετε σε κείμενο σε άλλο έγγραφο του InDesign. Λειτουργεί επίσης στο ίδιο έγγραφο.
    1. Με το επιλεγμένο σταγονόμετρο, κάντε κλικ σε κείμενο στο τρέχον έγγραφο ή σε άλλο έγγραφο του InDesign για να αντιγράψετε τα χαρακτηριστικά του. Το εικονίδιο του Πνεστακιού σας θα αλλάξει σε ένα πλήρες σταγονόμετρο.
    2. Με το πλήρες σταγονόμετρο, επιλέξτε τη λέξη, τις λέξεις ή την πρόταση, κλπ. Στην οποία θέλετε να εφαρμόσετε τα χαρακτηριστικά που μόλις αντιγράψατε.
    3. Το κείμενο στο βήμα 3 παίρνει τα χαρακτηριστικά του κειμένου στο οποίο κάνατε κλικ στο βήμα 1.
  2. Αντιγραφή χαρακτηριστικών χαρακτήρων μόνο στο ίδιο έγγραφο
    Με αυτήν τη μέθοδο μπορείτε να αντιγράψετε μόνο τα χαρακτηριστικά χαρακτήρων από το έγγραφο InDesign στο οποίο εργάζεστε αυτήν τη στιγμή.
    1. Με το εργαλείο τύπου επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να αλλάξετε .
    2. Επιλέξτε το εργαλείο σταγονόμετρου
    3. Κάντε κλικ στο κείμενο στο οποίο θέλετε να αντιγράψετε τα χαρακτηριστικά από (όχι το επιλεγμένο κείμενο). Το σταγονόμετρο θα φορτωθεί.
    4. Το κείμενο που επιλέξατε στο βήμα 1 θα αναλάβει τις ιδιότητες του κειμένου στο οποίο κάνατε κλικ με το σταγονόμετρο στο βήμα 3.

03 του 03

Το εργαλείο μέτρησης

Το εργαλείο σταγονόμετρου διαθέτει ένα μενού δίπλα από το μενού για πρόσβαση στο εργαλείο μέτρησης. Εικόνα από τον J. Bear

Το εργαλείο μέτρησης σας επιτρέπει να μετρήσετε την απόσταση μεταξύ δύο σημείων στην περιοχή εργασίας σας και πολλά άλλα. Ο πιο απλός τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε είναι να το σύρετε σε όλη την περιοχή που θέλετε να μετρήσετε. Μόλις το σύρετε, εάν η παλέτα πληροφοριών σας δεν ήταν ήδη ανοικτή, θα ανοίξει αυτόματα και θα σας δείξει την απόσταση των δύο σημείων που μετρήσατε.

Μπορείτε επίσης να μετρήσετε τις γωνίες κάνοντας τα εξής:

  1. Για να μετρήσετε μια γωνία από τον άξονα x, σύρετε το εργαλείο.
  2. Για να μετρήσετε μια προσαρμοσμένη γωνία, σύρετε για να δημιουργήσετε την πρώτη γραμμή της γωνίας. Στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ ή πατήστε Alt (Windows) ή Option (Mac OS) ενώ κάνετε κλικ στο σημείο έναρξης ή στο τέλος της γραμμής μέτρησης και σύρετε για να δημιουργήσετε τη δεύτερη γραμμή της γωνίας

    Με τη μέτρηση μιας γωνίας όπως στο σημείο 2, θα μπορείτε επίσης να δείτε στην παλέτα πληροφοριών το μήκος της πρώτης γραμμής (D1) και της δεύτερης γραμμής (D2) που εντοπίσατε με το εργαλείο μέτρησης.