Οι 10 καλύτερες εφαρμογές Chromebook για το 2018

Μια κοινή παρανόηση σχετικά με τα Chromebook είναι ότι είναι ουσιαστικά υπολογιστές με γυμνά κόκαλα, προσφέροντας ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και κάποιες άλλες βασικές λειτουργίες για μια σχετικά φθηνή τιμή. Παρόλο που οι φορητοί υπολογιστές που λειτουργούν με Chrome OS δεν προσφέρουν απαραιτήτως το ευρύ φάσμα λογισμικού που υπάρχει σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες, όπως MacOS και Windows, το σύνολο χαρακτηριστικών τους μπορεί να επεκταθεί σημαντικά μέσω της χρήσης εφαρμογών για Chromebook, πολλά από τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τρίτους προγραμματιστές και είναι διαθέσιμα δωρεάν χρέωση.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των εφαρμογών Chrome που υπάρχουν, μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να τα περιορίσετε. Πραγματοποιήσαμε την εργασία για εσάς, αναφέροντας τι θεωρούμε τις καλύτερες εφαρμογές Chromebook μαζί με αυτό που μας αρέσει (και δεν μου αρέσει) για το καθένα.

Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome

Ένα αγαπημένο από το Web Store, το Remote Desktop της Chrome σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε οποιοδήποτε άλλο υπολογιστή χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης της Google (με άδεια, φυσικά) ή το αντίστροφο. Η εφαρμογή έρχεται πολύ χρήσιμη για την παροχή υποστήριξης σε κάποιον συνάδελφο, φίλο ή συγγενή, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται ακριβώς στη γωνία ή στα μισά του κόσμου. Είναι επίσης χρήσιμο για την πρόσβαση στα δικά σας αρχεία από μια απομακρυσμένη τοποθεσία.

Τι μας αρέσει
Επιτρέπει την πλατφόρμα και ασφαλή πρόσβαση για χρήστες Chrome OS, Linux, macOS και Windows, εφόσον και οι δύο εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Η σταθερότητα σύνδεσης μπορεί να είναι ταραγμένη κατά καιρούς, ειδικά κατά τη διάρκεια μακρών συνεδριών. Περισσότερο "

DocuSign

Η προσθήκη του John Hancock σε συμβόλαιο ή σε άλλο τύπο εγγράφου σημαίνει ότι φυσικά το στυλό τοποθετείται σε χαρτί και στη συνέχεια είτε το παραδίδει στον παραλήπτη είτε το ρίχνει στο ταχυδρομείο. Με τα eSignatures που πλέον λειτουργούν ως νομικά δεσμευτικά στα περισσότερα σενάρια, μπορείτε να υπογράφετε και να υποβάλετε έγγραφα σε μόλις δευτερόλεπτα απευθείας από το Chromebook σας.

Ενσωματωμένη με το Google Drive και το Gmail, η εφαρμογή DocuSign σάς επιτρέπει να υπογράφετε έγγραφα PDF αμέσως από δεξιά μέσα από τη διεπαφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το σύνολο χαρακτηριστικών του DocuSign είναι ακόμη πιο ισχυρό όταν πρόκειται να διαμορφώσετε τα δικά σας έγγραφα για να υπογράψουν άλλοι, επιτρέποντάς σας να καθορίσετε τοποθεσίες που απαιτούν υπογραφή και να τις στείλετε απευθείας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του παραλήπτη. Σε μερικά κλικ, θα είναι σε θέση να εκτελέσουν ένα έγγραφο και να το στείλουν απευθείας σε εσάς - με την κατάσταση του πραγματικού χρόνου του DocuSign, που σας επιτρέπει να γνωρίζετε πότε είδαν και υπέγραψαν το τέλος τους.

Τι μας αρέσει
Το DocuSign παίρνει αυτό που αποτελούσε μια επίκαιρη και ενοχλητική διαδικασία και το καθιστά απλό, ακόμα και για τους μη τεχνικούς.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Υπάρχει μια χρέωση όταν αποστέλλονται περισσότερα από τρία έγγραφα που πρέπει να υπογραφούν. Περισσότερο "

Spotify

Το Spotify παρέχει πρόσβαση σε μια τεράστια μουσική βιβλιοθήκη που περιέχει εκατομμύρια τίτλους, με αναζήτηση ανά τραγούδι, όνομα άλμπουμ ή καλλιτέχνη, καθώς και ανά είδος. Η εφαρμογή μετατρέπει το Chromebook σας σε μια συλλογή από κτυπά που δεν μπορεί να ταιριάζει με το deejay, επιτρέποντάς σας να τραγουδήσετε στα αγαπημένα σας ενώ ανακαλύπτετε μουσική που δεν έχετε ακούσει ποτέ πριν.

Τι μας αρέσει
Η δυνατότητα δημιουργίας και αποθήκευσης λιστών αναπαραγωγής καθώς και η βελτιωμένη μηχανή αναζήτησης του Spotify.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Πολλοί χρήστες του Chromebook διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι οι διαφημίσεις εντός εφαρμογής έχουν προτεραιότητα έναντι της πραγματικής αναπαραγωγής μουσικής, προκαλώντας κακή εμπειρία χρήστη στις πιο αργές συνδέσεις. Περισσότερο "

Gmail εκτός σύνδεσης

Πρόκειται για μια φανταστική εφαρμογή, εάν θέλετε να καλύψετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε στιγμές που δεν έχετε διαθέσιμη σύνδεση στο Internet, όπως στο αεροπλάνο ή στο μετρό. Τα μηνύματά σας συγχρονίζονται με το Gmail εκτός σύνδεσης ενώ είναι συνδεδεμένα έτσι ώστε να είναι έτοιμα και να περιμένουν όταν δεν είστε πλέον συνδεδεμένοι. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε απαντήσεις, οι οποίες αποθηκεύονται από την εφαρμογή και αποστέλλονται την επόμενη φορά που το Chromebook σας έχει ενεργή σύνδεση.

Τι μας αρέσει
Εκτός από το προφανές, το εύκολο στη χρήση περιβάλλον εργασίας του Gmail Offline παρέχει μια πιο αδύνατη εμπειρία που καθιστά πολύ πιο ρεαλιστικό το φαινομενικό στόχο "Inbox Zero" .

Αυτό που δεν μας αρέσει
Τείνει να αποστραγγίζει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας με πολύ ταχύτερο ρυθμό από τις περισσότερες εφαρμογές. Περισσότερο "

All-in-One Messenger

Μια από τις πιο απογοητευτικές πτυχές της σύγχρονης ανταλλαγής μηνυμάτων είναι ότι μερικές φορές αισθάνεται ότι όλοι χρησιμοποιούν μια διαφορετική μέθοδο επικοινωνίας, καθιστώντας δύσκολη την αποφυγή της ακαταστασίας των πολλαπλών προγραμμάτων, αν θέλετε να είστε σε επαφή με όσους βρίσκονται στον κύκλο σας. Το All-in-One Messenger προχωρεί σε μεγάλο βαθμό στην επίλυση αυτού του προβλήματος, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση σε πάνω από δύο δεκάδες υπηρεσίες συνομιλίας και αγγελιοφόρων από μια κεντρική τοποθεσία, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών επιλογών όπως το WhatsApp και Skype καθώς και κάποιες λιγότερο γνωστές εναλλακτικές λύσεις. Η εγκατάσταση αυτής της εφαρμογής παρέχει τη δυνατότητα να προσεγγίσετε σχεδόν οποιονδήποτε από το Chromebook σας, ανεξάρτητα από την υπηρεσία που επιθυμείτε.

Τι μας αρέσει
Τα υποστηρίγματα της εφαρμογής αξιοποιούν πλήρως την τεχνολογία του Chromebook σας, με αποτέλεσμα την απρόσκοπτη και γρήγορη εμπειρία χρήστη σε νεότερα μοντέλα.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Εάν εκτελείτε ένα από τα προηγούμενα Chromebook, η χρήση μνήμης του All-in-One μπορεί να προκαλέσει αξιοσημείωτη επιβράδυνση στο σύστημά σας. Περισσότερο "

Dropbox

Πολλοί χρήστες του Chromebook τείνουν να κατέχουν και άλλες συσκευές, όπως smartphones ή tablet, ακόμα και επιπρόσθετους υπολογιστές με διαφορετικό λειτουργικό σύστημα, όπως Windows ή macOS. Αυτό σημαίνει ότι τα αρχεία τους είναι συνήθως παντού και είναι σημαντικό να υπάρχει ένας χώρος αποθήκευσης που υποστηρίζει όλες τις πλατφόρμες.

Εισαγάγετε την εφαρμογή Dropbox, η οποία παρέχει πρόσβαση σε ένα αποθετήριο με βάση το σύννεφο για όλες τις φωτογραφίες, τα βίντεό σας και όλους τους άλλους τύπους αρχείων, μέσω μιας διαισθητικής διεπαφής που ταιριάζει στο Chromebook σας. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση ή να αποθηκεύσετε οτιδήποτε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή και τον ελεύθερο λογαριασμό σας Dropbox, ο οποίος επιτρέπει σημαντικό χώρο αποθήκευσης πριν να χρεωθείτε.

Μιλώντας για ελεύθερο χώρο, αυτό είναι ένα άλλο θέμα που οι χρήστες του Chromebook συναντούν συχνά με μικρότερους σκληρούς δίσκους - μια κατάσταση που μπορεί επίσης να επιλυθεί με το Dropbox. Η εφαρμογή είναι επίσης χρήσιμη για την κοινή χρήση μεγαλύτερων αρχείων ή ομάδων μικρότερων αρχείων με άτομα εκτός από εσάς και σας επιτρέπει να μοιράζεστε μαζί σας επίσης.

Τι μας αρέσει
Αυτό το Dropbox προσφέρει μια κατάλληλη εναλλακτική λύση στο Google Drive και το ποσό του διαθέσιμου ελεύθερου χώρου είναι κάτι περισσότερο από λογικό.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Παρόλο που το Dropbox αποτελεί μια εξαιρετική υπηρεσία για τους χρήστες του Chromebook, η ίδια η εφαρμογή δεν είναι παρά μια ανακατεύθυνση στον ιστότοπο. Θα ήταν ωραίο αν υπήρχε ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον χρήστη, όπως και οι περισσότερες άλλες εφαρμογές Chromebook. Περισσότερο "

Κάμερα Webcam

Παρόλο που η εφαρμογή αυτή είναι διασκεδαστική, όπως δείχνει το σύνθημά της, το Webcam Toy είναι επίσης μια πολύ ισχυρή προσθήκη στην ενσωματωμένη κάμερα Chromebook σας. Προσθέστε ομάδες φωτογραφιών με λάμψη και επιλέξτε από περίπου εκατό εφέ που θα ισχύουν για αυτά. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε απευθείας με το Facebook ή το Twitter με ένα μόνο κλικ.

Τι μας αρέσει
Κάμερες Web Οι συντομεύσεις πληκτρολογίου παιχνιδιών επιτρέπουν γρήγορο και εύκολο έλεγχο όταν εργάζεστε με μεγάλο αριθμό εικόνων.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Δεν υπάρχει ενοποίηση με το Instagram. Περισσότερο "

Clipchamp

Κολλημένος με το θέμα της κάμερας web, το Clipchamp σάς βοηθά να καταγράφετε βίντεο HTML5 όπως μια επαγγελματική μετατροπή και συμπίεση on-the-fly όταν απαιτείται για γρήγορες και ασφαλείς μεταφορτώσεις στο Facebook, στο Vimeo και στο YouTube. Η εφαρμογή χρησιμεύει επίσης ως αυτόνομος μετατροπέας για βίντεο που δημιουργούνται από κάποιον άλλο από τον εαυτό σας και παρέχει ακόμη και διάφορες λειτουργίες επεξεργασίας.

Τι μας αρέσει
Υποστηρίζει πάνω από δώδεκα μορφές βίντεο συμπεριλαμβανομένων των MOV, AVI, MP4, DIVX, WMV, MPEG και M4V.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Ο τοπικός χρόνος επεξεργασίας με μεγαλύτερα αρχεία μπορεί να είναι πιο αργός από τον αναμενόμενο, επομένως θα πρέπει να ασκήσετε κάποια υπομονή. Περισσότερο "

Τσέπη

Ένα από τα ωραία χαρακτηριστικά για τα περισσότερα Chromebook είναι το σχετικά ελαφρύ σώμα τους, επιτρέποντας εύκολη μεταφορά ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε. Ένα άλλο θετικό είναι ότι το Chrome OS είναι ένα μινιμαλιστικό λειτουργικό σύστημα, με κύριο στόχο την περιήγηση στον ιστό.

Καθώς περιηγείστε και συναντάτε ένα άρθρο ή άλλο κομμάτι περιεχομένου που σας ενδιαφέρει, αλλά απλά δεν έχετε χρόνο να το διαβάσετε ή να το δείτε αυτήν τη στιγμή, η εφαρμογή Pocket σάς επιτρέπει να την αποθηκεύσετε αργότερα και να την έχετε πρόσβαση από οπουδήποτε - ακόμη χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Με αυτή την έννοια, είναι ο τέλειος σύντροφος του Chromebook.

Τι μας αρέσει
Η διάταξη είναι καθαρή και απλή, ενθαρρύνοντάς σας να αποσυνδέετε και να αποθηκεύετε όσο το δυνατόν περισσότερο περιεχόμενο για μελλοντική κατάποση.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Δεν έχει ενημερωθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ οι εφαρμογές της υπηρεσίας σε άλλες πλατφόρμες συνεχώς αναβαθμίζονται. Περισσότερο "

Αριθμομηχανή και μετατροπέα

Αυτή η εφαρμογή προσφέρει σημαντική αναβάθμιση στον προεπιλεγμένο υπολογισμό του Chromebook, καλύπτοντας τα βασικά αλλά και υποστηρίζοντας προηγμένες μετατροπές και λειτουργίες. Οι δημιουργοί του καυχάται ότι είναι η κορυφαία λύση αριθμομηχανής στο Web Store και δεν έχω βρει στοιχεία που να αντικρούουν την αξίωση.

Τι μας αρέσει
Λειτουργεί εκτός σύνδεσης και ακόμη και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στις προσαρμοσμένες λειτουργίες και στο προηγούμενο ιστορικό ενώ κάνετε κάτι τέτοιο.

Αυτό που δεν μας αρέσει
Είναι ένα τέντωμα για να το ονομάσετε μια εφαρμογή (ακόμα και αν το κάνουν οι προγραμματιστές) καθώς απλά συνδέεται με μια φιλοξενούμενη αριθμομηχανή. Περισσότερο "

Εφαρμογές Android

Google LLC

Και αν αυτά δεν αρκούν, πολλά μοντέλα Chromebook παρέχουν επίσης τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε εφαρμογές Android από το Google Play Store. Αυτό ανοίγει ένα θησαυρό των δυνατοτήτων όσον αφορά το πόσο μακριά μπορείτε να τεντώσετε τη λειτουργικότητα του Chromebook σας. Ανατρέξτε στον ιστότοπο Έργα του Chromium για να μάθετε αν το συγκεκριμένο σας Chromebook υποστηρίζει την εγκατάσταση της εφαρμογής Android.