Απαιτήσεις Hi-Speed ​​USB 2.0

Το USB αντιπροσωπεύει το Universal Serial Bus , ένα βιομηχανικό πρότυπο για επικοινωνίες σειριακών δεδομένων υψηλής ταχύτητας μεταξύ υπολογιστών και περιφερειακών συσκευών. USB 2.0 μια δημοφιλής έκδοση του USB που αναπτύχθηκε για να βελτιώσει την απόδοση και την αξιοπιστία των παλαιότερων εκδόσεων του προτύπου που ονομάζεται USB 1.0 και USB 1.1 (μαζί συχνά αναφέρεται ως USB 1.x ) Το USB 2.0 είναι επίσης γνωστό ως USB Hi-Speed .

Πόσο γρήγορα είναι το USB 2.0;

Το USB 2.0 υποστηρίζει ένα θεωρητικό μέγιστο ρυθμό μετάδοσης 480 megabit ανά δευτερόλεπτο ( Mbps ). Το USB 2.0 τυπικά εκτελεί δέκα φορές ή και περισσότερο την ταχύτητα του USB 1.x για τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ συσκευών.

Τι απαιτείται για να κάνετε συνδέσεις USB 2.0;

Για να συνδέσετε μια συσκευή USB 2.0 με μια άλλη συσκευή συμβατή με USB, συνδέστε οποιοδήποτε καλώδιο USB σε μια θύρα USB σε κάθε συσκευή. Εάν η άλλη συνδεδεμένη συσκευή υποστηρίζει μόνο παλαιότερες εκδόσεις USB, η σύνδεση θα εκτελείται με τον πιο αργό ρυθμό της άλλης συσκευής. Ακόμη και αν και οι δύο συσκευές είναι USB 2.0, η σύνδεση θα εκτελείται με ταχύτητες USB 1.0 ή USB 1.1, αν το καλώδιο που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση τους υποστηρίζει μόνο τις παλαιότερες εκδόσεις του προτύπου.

Πώς είναι ετικέτα ο εξοπλισμός USB 2.0;

Τα προϊόντα USB 2.0, συμπεριλαμβανομένων των καλωδίων και των διανομέων, διαθέτουν συνήθως ένα λογότυπο "Certified Hi-Speed ​​USB" στη συσκευασία τους. Η τεκμηρίωση του προϊόντος πρέπει επίσης να αναφέρεται ως "USB 2.0". Τα λειτουργικά συστήματα υπολογιστών μπορούν επίσης να εμφανίζουν τις συμβολοσειρές ονόματος και έκδοσης προϊόντων USB μέσω των οθονών ελέγχου συσκευών τους.

Υπάρχουν καλύτερες εκδόσεις του USB;

Η επόμενη γενιά της τεχνολογίας Universal Serial Bus είναι USB 3.0, ονομάζεται επίσης SuperSpeed ​​USB Με το σχεδιασμό, οι συσκευές USB 2.0, τα καλώδια και οι διανομέας είναι λειτουργικά συμβατοί με εξοπλισμό USB 3.0.