Πόσο γρήγορη είναι η δικτύωση Wi-Fi 802.11g;

Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο γρήγορα είναι το δίκτυο Wi-Fi 802.11g ; Η "ταχύτητα" ενός δικτύου υπολογιστών αναφέρεται πιο συχνά από την άποψη του εύρους ζώνης . Το εύρος ζώνης δικτύου , σε μονάδες Kbps / Mbps / Gbps , αντιπροσωπεύει ένα τυπικό μέτρο επικοινωνιακής χωρητικότητας (ρυθμός δεδομένων) που διαφημίζεται σε όλο τον εξοπλισμό δικτύωσης υπολογιστών .

Τι είναι περίπου 108 Mbps 802.11g;

Ορισμένα προϊόντα ασύρματης οικιακής δικτύωσης βασισμένα σε 802.11g υποστηρίζουν εύρος ζώνης 108 Mbps. Οι λεγόμενοι δρομολογητές και προσαρμογείς δικτύου Xtreme G και Super G είναι παραδείγματα αυτών. Ωστόσο, τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούν αποκλειστικές (μη τυποποιημένες) επεκτάσεις του προτύπου 802.11g για την επίτευξη υψηλότερων επιδόσεων. Εάν ένα προϊόν 108 Mbps είναι συνδεδεμένο σε μια τυπική συσκευή 802.11g, η απόδοσή του θα πέσει πίσω στο κανονικό μέγιστο 54 Mbps.

Γιατί το δίκτυό μου 802.11g λειτουργεί λιγότερο από 54 Mbps;

Οι αριθμοί 54 Mbps ή 108 Mbps δεν αντιπροσωπεύουν πλήρως την πραγματική ταχύτητα που θα αντιμετωπίσει κάποιος σε ένα δίκτυο 802.11g. Πρώτον, τα 54 Mbps αντιπροσωπεύουν μόνο ένα θεωρητικό όριο. Περιλαμβάνει σημαντική επιβάρυνση από δεδομένα πρωτοκόλλου δικτύου που πρέπει να ανταλλάσσουν οι συνδέσεις Wi-Fi για σκοπούς ασφάλειας και αξιοπιστίας. Τα πραγματικά χρήσιμα δεδομένα που ανταλλάσσονται σε δίκτυα 802.11g θα συμβαίνουν πάντοτε με χαμηλότερους ρυθμούς από τα 54 Mbps .

Γιατί η ταχύτητα 802.11g μου συνεχίζει να αλλάζει;

Το 802.11g και άλλα πρωτόκολλα δικτύου Wi-Fi περιλαμβάνουν ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται κλιμάκωση δυναμικής ταχύτητας . Εάν το ασύρματο σήμα μεταξύ δύο συνδεδεμένων συσκευών Wi-Fi δεν είναι αρκετά ισχυρό, η σύνδεση δεν μπορεί να υποστηρίξει μέγιστη ταχύτητα 54 Mbps. Αντ 'αυτού, το πρωτόκολλο Wi-Fi μειώνει τη μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης σε μικρότερο αριθμό για να διατηρήσει τη σύνδεση.

Είναι αρκετά κοινό για τις συνδέσεις 802.11g να τρέχουν στα 36 Mbps, 24 Mbps, ή ακόμη χαμηλότερα. Όταν ρυθμίζονται δυναμικά, αυτές οι τιμές γίνονται οι νέες θεωρητικές μέγιστες ταχύτητες για τη συγκεκριμένη σύνδεση (οι οποίες είναι ακόμη χαμηλότερες στην πράξη εξαιτίας του γενικού πρωτοκόλλου του πρωτοκόλλου Wi-Fi που περιγράφεται παραπάνω).