Είναι ασφαλές να προσθέσετε μια βοηθητική μπαταρία;

Πότε και πώς να προσθέσετε επιπλέον χωρητικότητα μπαταρίας αυτοκινήτου

Κάθε αυτοκίνητο και φορτηγό, είτε λειτουργεί με αέριο, ντίζελ, είτε με εναλλακτικό καύσιμο, διαθέτει μπαταρία. Η μπαταρία είναι αυτό που επιτρέπει την εκκίνηση του κινητήρα και παρέχει ισχύ σε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα του οχήματος κάθε φορά που ο κινητήρας δεν λειτουργεί. Ένα διαφορετικό στοιχείο, ο εναλλάκτης, είναι υπεύθυνο για την παροχή χυμού όταν ο κινητήρας λειτουργεί.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια μπαταρία δεν αρκεί. Τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για παράδειγμα, έχουν μια μπαταρία υψηλής τάσης που τροφοδοτεί τον κινητήρα και μια βοηθητική μπαταρία 12 volt για να λειτουργήσει άλλα ηλεκτρονικά όπως το ραδιόφωνο. Άλλα οχήματα, όπως τα φορτηγά τροχόσπιτων και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, συνήθως διαθέτουν και βοηθητικές μπαταρίες για να λειτουργούν τα πάντα, από τα εσωτερικά φώτα μέχρι τα ψυγεία.

Εάν νομίζετε ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε κάποια πρόσθετη χωρητικότητα μπαταρίας στο αυτοκίνητό σας, εάν θα χρησιμοποιείτε ένα ισχυρό ηχοσύστημα αυτοκινήτου ή οτιδήποτε άλλο, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια βοηθητική μπαταρία σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο ή φορτηγό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι υπάρχουν ορισμένα προβλήματα που δεν μπορείτε να επιλύσετε εγκαθιστώντας μια βοηθητική μπαταρία.

Ποιος χρειάζεται μια βοηθητική μπαταρία;

Ορισμένες από τις περιπτώσεις όπου βοηθητική μπαταρία μπορεί να βοηθήσει περιλαμβάνουν:

Μην εγκαταστήσετε μια βοηθητική μπαταρία για να καλύψετε μια ασθενή πρωτεύουσα μπαταρία

Μια περίπτωση κατά την οποία η εγκατάσταση μιας βοηθητικής μπαταρίας δεν βοηθάει είναι εάν η μπαταρία που έχετε ήδη δεν κρατάει φορτίο. Αυτό σημαίνει ότι εάν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα όπου το αυτοκίνητό σας δεν θα ξεκινήσει το πρωί, η προσθήκη μιας δεύτερης μπαταρίας δεν θα διορθώσει το πρόβλημα.

Ενώ μια μπαταρία που δεν κατέχει φόρτιση είναι μια σαφής ένδειξη ότι ήρθε η ώρα για αντικατάσταση, σημαίνει επίσης ότι υπάρχει κάποιο είδος που πρέπει να αντιμετωπιστεί πριν ανησυχείτε για την εγκατάσταση μιας βοηθητικής μπαταρίας.

Σε ειδικές περιπτώσεις, όπως περιπτώσεις όπου εκτελείτε πολλά ηλεκτρονικά όταν το αυτοκίνητό σας είναι απενεργοποιημένο και στη συνέχεια διαπιστώσετε ότι ο κινητήρας δεν θα ξεκινήσει, τότε η εγκατάσταση μιας μπαταρίας υψηλής χωρητικότητας ή μιας δεύτερης μπαταρίας μπορεί να είναι το τέλος του. Αν όχι, τότε είναι καλύτερο να ελέγξετε για παρασιτική αποστράγγιση και να το διορθώσετε πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο.

Τι να κάνετε όταν μια μπαταρία παραμένει νεκρή

Πριν αντικαταστήσετε την μπαταρία σας, πόσο μάλλον πρέπει να εγκαταστήσετε μια βοηθητική μπαταρία, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει παρασιτική αποστράγγιση στο σύστημα.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με ένα δοκιμαστικό φως, αλλά ένα καλό αμπερόμετρο θα σας δώσει πιο ακριβή αποτελέσματα. είναι αρκετά απλή, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ορισμένα εξαρτήματα θα τείνουν να αντλούν ένα μικρό ποσό ρεύματος, το οποίο είναι φυσιολογικό.

Μπορείτε επίσης να τρέξετε σε καταστάσεις όπου φαίνεται ότι υπάρχει μια αποχέτευση, αλλά είναι απλώς ένα ρελέ που δεν μπορεί να ενεργοποιήσει και να κλείσει.

Εάν υπάρχει μια αποστράγγιση, τότε θα θέλετε να το διορθώσετε πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο. Αυτό μπορεί να είναι το τέλος του προβλήματός σας εκεί, αν και η μπαταρία σας μπορεί να είναι ήδη τοστ από όλες αυτές τις στιγμές που πήγε νεκρή και χρειάζεστε ένα άλμα.

Αν το πρόβλημα συμβαίνει αρκετό καιρό, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η διάρκεια ζωής του εναλλάκτη σας έχει μειωθεί εξαιτίας του πρόσθετου φορτίου που έχει τοποθετήσει η μπαταρία σας.

Πώς να προσθέσετε ασφαλή μια βοηθητική μπαταρία

Συνδέστε μια βοηθητική μπαταρία παράλληλα με την υπάρχουσα μπαταρία και προσθέστε έναν απομονωτή αν θέλετε να είστε απολύτως ασφαλείς. Τζέρεμι Λουκκόνεν

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να εγκαταστήσετε μια βοηθητική μπαταρία, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να εγκατασταθεί παράλληλα με την υπάρχουσα μπαταρία. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι και οι δύο αρνητικοί ακροδέκτες της μπαταρίας πρέπει να συνδεθούν με τη γείωση και οι θετικοί ακροδέκτες μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους με μια ασφάλεια σε σειρά ή με έναν απομονωτή μπαταρίας για να αποφευχθεί η αποστράγγιση της μπαταρίας .

Είναι επίσης σημαντικό να βρείτε μια ασφαλή θέση για την βοηθητική μπαταρία. Ορισμένα οχήματα έχουν χώρο στο χώρο του κινητήρα. Εάν το όχημά σας δεν το κάνει, ίσως θελήσετε να εγκαταστήσετε ένα κουτί μπαταρίας στον κορμό ή σε κάποια άλλη ασφαλή θέση.

Προσθήκη βοηθητικής μπαταρίας για ήχο υψηλής απόδοσης

Αν έχετε ένα σύστημα ήχου υψηλής απόδοσης που εισάγετε σε διαγωνισμούς ή απλά θέλετε να το χρησιμοποιήσετε όταν το αυτοκίνητό σας δεν λειτουργεί, τότε ίσως θέλετε να προσθέσετε μια δεύτερη μπαταρία. Αυτό είναι απολύτως ασφαλές, αν και είναι σημαντικό να ακολουθήσετε καλές πρακτικές καλωδίωσης και εγκατάστασης.

Η δεύτερη μπαταρία πρέπει να είναι ενσύρματη παράλληλα με την αρχική μπαταρία και οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες του διαγωνισμού ήχου αυτοκινήτου θα σας προτείνουν να αγοράζετε "αντιστοιχισμένες" μπαταρίες αντί να καλείτε μια μπαταρία υψηλής απόδοσης σε μια διαμόρφωση που περιλαμβάνει μια υπάρχουσα μπαταρία που είναι ήδη παλιά και κουρασμένη.

Τα καλώδια της μπαταρίας πρέπει να είναι ο παχύτερος μετρητής που μπορείτε λογικά να χρησιμοποιήσετε και πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί εάν τοποθετήσετε τη δεύτερη μπαταρία μέσα στο θάλαμο επιβατών του οχήματός σας.

Καθώς οι μπαταρίες μπορούν να εκραγούν, η μπαταρία πρέπει είτε να τοποθετηθεί στο χώρο του κινητήρα, στον κορμό είτε μέσα σε μια σταθερή μπαταρία ή ηχείο, αν πρέπει να βρίσκεται μέσα στο θάλαμο επιβατών. Φυσικά, συνήθως θα θέλετε να το εντοπίσετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στον ενισχυτή σας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα είστε καλύτερα με μία μπαταρία υψηλής χωρητικότητας από δύο μπαταρίες χαμηλότερης χωρητικότητας συνδεδεμένες εν σειρά.

Μπορεί επίσης να είστε καλύτεροι με ένα ενισχυτικό κάλυμμα που βρίσκεται κοντά στον ενισχυτή σας. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη μείωση του φωτισμού των προβολέων όταν η μουσική σας έχει γυρίσει , τότε ένας πυκνωτής θα κάνει συνήθως το τέχνασμα.

Ωστόσο, περισσότερη εφεδρική χωρητικότητα στη μπαταρία σας (ή στις μπαταρίες) είναι αυτό που συνήθως ψάχνετε εάν εισέρχεστε στο σύστημά σας σε διαγωνισμούς.

Προσθήκη δεύτερης μπαταρίας για κατασκήνωση ή οροφή

Ο άλλος κύριος λόγος για να προσθέσετε μια δεύτερη μπαταρία είναι αν περνάτε πολύ χρόνο στο πίσω μέρος ή στο στεγνό κάμπινγκ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συνήθως θέλετε να εγκαταστήσετε μία ή περισσότερες μπαταρίες βαθιάς κυκλοφορίας για την τροφοδοσία ενός μετατροπέα .

Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες μπαταρίες αυτοκινήτου, οι μπαταρίες βαθιάς κυκλοφορίας έχουν σχεδιαστεί για να πέφτουν σε κατάσταση "βαθιάς εκφόρτισης" χωρίς να καταστραφούν. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ηλεκτρονικές συσκευές σας ό, τι θέλετε χωρίς κανένα φόβο να καταστρέψετε την μπαταρία σας.

Αν προσθέσετε μια δεύτερη μπαταρία είτε για κάμπινγκ είτε για στέγη, η μπαταρία πρέπει να είναι ενσύρματη παράλληλα με την αρχική μπαταρία. Εντούτοις, μπορεί να θέλετε να εγκαταστήσετε έναν ή περισσότερους διακόπτες που θα σας επιτρέψουν να απομονώσετε τις μπαταρίες ανάλογα με το εάν οδηγείτε ή σταθμεύετε.

Όταν σταθμεύετε, θα θελήσετε να το ρυθμίσετε ώστε να τραβήξετε μόνο την ισχύ από τη μπαταρία βαθιάς κυκλοφορίας και όταν ο κινητήρας λειτουργεί, θα πρέπει να έχετε την επιλογή να απομονώσετε τη μπαταρία βαθιάς κυκλοφορίας από το σύστημα φόρτισης.

Τα οχήματα αναψυχής είναι όλα ενσύρματα όπως αυτά με μπαταρίες "σπίτι" και "σασί", αλλά μπορείτε να ρυθμίσετε τον ίδιο τύπο συστήματος μόνοι σας εάν ξέρετε τι κάνετε.