Το σωστό μετασχηματιστή αυτοκινήτου μπορεί να χυμό Up Electronics σας στο δρόμο

Ενέργεια αυτοκινήτου για όλες τις συσκευές και τα gadget σας

Ανάλογα με το χρόνο που ξοδεύετε στο αυτοκίνητό σας καθημερινά, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ηλεκτρονικών συσκευών που ίσως θέλετε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο δρόμο. Οι συσκευές ψυχαγωγίας, όπως συσκευές αναπαραγωγής CD και MP3 , μονάδες πλοήγησης GPS και ακόμη και συσκευές αναπαραγωγής DVD, μπορούν να απομακρύνονται από 12 βολτ, αλλά η εύρεση του σωστού προσαρμογέα τροφοδοσίας αυτοκινήτου είναι μόνο ένας από τους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε να συνδέεστε.

Πρώτον, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα βασικά του ηλεκτρικού συστήματος του αυτοκινήτου σας. Για παράδειγμα, το ηλεκτρικό σύστημα στο αυτοκίνητό σας, στις περισσότερες περιπτώσεις, παρέχει 12V DC, το οποίο είναι αρκετά διαφορετικό από την ισχύ εναλλασσόμενου ρεύματος που χρησιμοποιείτε στο σπίτι.

Με αυτό κατά νου, είναι επίσης σημαντικό να καταλάβετε ότι έχετε δύο κύριες επιλογές για την τροφοδοσία συσκευών σε ένα αυτοκίνητο: μπορείτε να αγοράσετε μια έξοδο εξαρτημάτων 12V ή αναπτήρα ή να εγκαταστήσετε έναν μετατροπέα ισχύος .

Μέσα σε αυτούς τους περιορισμούς, οι βασικές μέθοδοι χρήσης της ισχύς του αυτοκινήτου 12 volt για τη λειτουργία των ηλεκτρονικών σας συσκευών στο δρόμο περιλαμβάνουν:

Χρησιμοποιώντας έξοδο 12V DC για ηλεκτρονική τροφοδοσία

Ο ευκολότερος τρόπος για την τροφοδοσία μιας ηλεκτρονικής συσκευής στο αυτοκίνητό σας είναι μέσω της υποδοχής αναπτήρα ή μιας εξειδικευμένης πρίζας 12V, οι οποίοι είναι οι δύο τύποι υποδοχών 12V που μπορείτε να βρείτε σε κάθε σύγχρονο αυτοκίνητο και φορτηγό.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτές οι πρίζες ξεκίνησαν ως αναπτήρες τσιγάρων, οι οποίες δούλευαν με την εφαρμογή ρεύματος σε μια μεταλλική λωρίδα. Αυτή η ροή ρεύματος θα προκαλούσε την περιτυλιγμένη μεταλλική ταινία να γίνει κόκκινη ζεστή ζεστό, στην πραγματικότητα, για να ανάψει ένα τσιγάρο στην επαφή.

Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για να φανταστεί κανείς το μυαλό των εφευρέσεων να βρει άλλη χρήση για τις υποδοχές αναπτήρα τσιγάρων , οι οποίες τώρα είναι επίσης γνωστές ως εξόδους εξαρτημάτων 12V. Δεδομένου ότι οι πρίζες εφαρμόζουν την τάση μπαταρίας στην κεντρική επαφή και τη γείωση στον κύλινδρο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ANSI / SAE J563, οι συσκευές 12V μπορούν να τροφοδοτούνται από ένα φις που κάνει ηλεκτρική επαφή με αυτά τα δύο σημεία.

Τα πρότυπα είναι λίγο διαφορετικά από το ένα μέρος του κόσμου στο άλλο και οι προδιαγραφές για μια υποδοχή αναπτήρα και μια πρίζα εξαρτήματος 12V δεν είναι ακριβώς οι ίδιες αλλά τα βύσματα και οι προσαρμογείς 12V είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν μέσα σε ένα εύρος ανοχών.

Φυσικά, το γεγονός ότι οι πρίζες αυτές προέρχονται από αναπτήρες τσιγάρων και οι αντίστοιχες ανοχές, υποδηλώνουν ότι υπάρχουν πολλά πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση τους ως πρίζες.

Σήμερα, μερικά αυτοκίνητα διαθέτουν ένα πλαστικό βύσμα ή μια έξοδο USB στην έξοδο ταμπέλας αντί του παραδοσιακού αναπτήρα και κάποιες πρίζες είναι ακόμη και φυσικά ανίκανοι να δεχθούν αναπτήρες τσιγάρων, συχνά επειδή είναι πολύ στενοί σε διάμετρο ή πολύ ρηχές.

Πλαστικά βύσματα είναι επίσης διαθέσιμα μέσω του aftermarket για τους ιδιοκτήτες παλαιότερων οχημάτων που προτιμούν να μην έχουν αναπτήρα τσιγάρων στο αυτοκίνητό τους.

Ενεργοποίηση συσκευών με φυσικά βύσματα 12V DC

Ενώ ένας αναπτήρας τσιγάρων ή μια έξοδος εξαρτημάτων 12V είναι ο ευκολότερος τρόπος για την τροφοδοσία μιας ηλεκτρονικής συσκευής σε ένα αυτοκίνητο, η κατάσταση απλοποιείται σε μεγάλο βαθμό εάν η εν λόγω συσκευή διαθέτει ένα βύσμα 12V συνεχούς ρεύματος. Αυτές οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε αυτοκίνητα, έτσι δεν χρειάζεται καν να ανησυχείτε για την κατανάλωση ενέργειας ή την εμφύσηση των ασφαλειών.

Συσκευές που μερικές φορές διαθέτουν ενσύρματες βύσματα 12V DC περιλαμβάνουν:

Ενεργοποίηση συσκευών με προσαρμογείς ισχύος 12V DC

Συσκευές που δεν διαθέτουν στερεά βύσματα DC έχουν μερικές φορές προσαρμογείς 12V DC ή είναι συμβατοί με προσαρμογείς που μπορείτε να αγοράσετε ξεχωριστά. Οι μονάδες πλοήγησης GPS, τα κινητά τηλέφωνα, τα tablet και ακόμη και οι φορητοί υπολογιστές εμπίπτουν συχνά σε αυτήν την κατηγορία. Και ενώ πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με την ένταση που τραβάτε με αυτές τις συσκευές, εξακολουθεί να είναι μια σχετικά απλή λύση plug-and-play.

Συσκευές που είναι συχνά συμβατές με ιδιόκτητους προσαρμογείς 12V DC περιλαμβάνουν:

Ενεργοποίηση συσκευών με προσαρμογείς USB 12V

Στο παρελθόν, οι προσαρμογείς 12V DC χρησιμοποιούσαν μια ποικιλία ασυμβίβαστων βυσμάτων εκτός από μια ευρεία γκάμα εξόδων τάσης και έντασης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη βιομηχανία κυψελοειδών τηλεφώνων, όπου δύο τηλέφωνα από τον ίδιο κατασκευαστή συχνά απαιτούσαν ριζικά διαφορετικούς προσαρμογείς DC.

Τα τελευταία χρόνια, πολλές συσκευές, όπως τα τηλέφωνα και τα tablet, έχουν κινηθεί προς χρήση του προτύπου USB αντί των ιδιόκτητων συνδέσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες σύγχρονες συσκευές μπορούν να χρησιμοποιήσουν γενικούς προσαρμογείς USB 12V για τροφοδοσία.

Οι κοινές συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιούν προσαρμογείς USB 12V περιλαμβάνουν:

Ενεργοποίηση συσκευών με μετατροπείς ισχύος αυτοκινήτου 12V

Παρόλο που οι μετατροπείς ισχύος αυτοκινήτου είναι πιο περίπλοκοι από ότι οι 12V προσαρμογείς και τα βύσματα, είναι επίσης πολύ πιο ευέλικτα. Δεδομένου ότι αυτές οι συσκευές μετατρέπουν την ισχύ 12V DC σε εναλλασσόμενο ρεύμα και παρέχουν ότι η ηλεκτρική ενέργεια μέσω ενός τυπικού βύσματος τοίχου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να λειτουργούν σχεδόν οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή μακριά από την ισχύ του αυτοκινήτου.

Είτε θέλετε να συνδέσετε μια κατσαρόλα, στεγνώστε τα μαλλιά σας, ή ακόμα και ένα φούρνο μικροκυμάτων ένα burrito στο αυτοκίνητό σας, μπορείτε να το κάνετε με ένα μετατροπέα ισχύος αυτοκινήτου .

Φυσικά, υπάρχουν ορισμένοι εγγενείς περιορισμοί όταν εργάζεστε με μετατροπείς αυτοκινήτων. Πρώτα απ 'όλα, οι πιο απλές αυτές που συνδέονται σε έναν αναπτήρα τσιγάρων ή μια έξοδο εξαρτημάτων 12V είναι σοβαρά περιορισμένες στη χρησιμότητά τους.

Δεδομένου ότι οι αναπτήρες τσιγάρων είναι συνήθως ενσύρματοι με ασφάλειες 10Α, δεν μπορείτε να τροφοδοτήσετε μια συσκευή μέσω ενός μετατροπέα plug-in που αντλεί περισσότερους από 10 ενισχυτές. Ακόμα και αν συνδέσετε έναν μετατροπέα απευθείας στη μπαταρία, είστε περιορισμένοι από τη μέγιστη απόδοση του εναλλάκτη σας.

Αν θέλετε να εκτελέσετε μια συσκευή από την ισχύ του αυτοκινήτου και δεν περιλαμβάνεται σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες, τότε ο μετατροπέας ισχύος αυτοκινήτου θα είναι το καλύτερο σας στοίχημα. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να εξετάσετε πόση δύναμη χρειάζεστε και την ποσότητα ισχύος που μπορεί να βγάλει το ηλεκτρικό σας σύστημα.

Αν και η ισχύς για τα ηλεκτρονικά σας προέρχεται από τον εναλλάκτη όποτε λειτουργεί το αυτοκίνητό σας, η μπαταρία είναι η πηγή κάθε φορά που ο κινητήρας είναι απενεργοποιημένος. Έτσι, εάν θέλετε να τρέξετε τις συσκευές σας όταν δεν οδηγείτε, τότε ίσως θελήσετε να εγκαταστήσετε μια δεύτερη μπαταρία . Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι χρήσιμο να προσθέσετε ένα διακόπτη αποκοπής στην κύρια μπαταρία για να αποτρέψετε τις ηλεκτρονικές συσκευές σας από το να αποστραγγίζουν σε τίποτα ενώ είστε σταθμευμένοι.