Μπορείτε να αντικαταστήσετε έναν αναπτήρα τσιγάρων με USB;

Εάν είστε απολύτως βέβαιοι ότι ποτέ δεν θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον αναπτήρα ως αναπτήρα ή ακόμη και ως υποδοχή 12 βολτ και στη συνέχεια ναι, μπορείτε να το αποκόψετε και να τον αντικαταστήσετε με ένα άλλο εξάρτημα, όπως ένα αφιερωμένο Θύρα USB. Αυτό μπορεί να είναι ακόμη και το καλύτερο δυνατό σενάριο για την ιδιαίτερη κατάστασή σας, αλλά αξίζει ακόμα να εξετάσετε πρώτα τις επιλογές σας. Δεδομένου ότι οι αναπτήρες τσιγάρων αυτοκινήτων είναι επίσης οικιακές 12 βολτ πρίζες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τροφοδοσία οτιδήποτε από ένα κινητό τηλέφωνο σε μια αντλία ελαστικών, ίσως να παραιτείστε περισσότερο από ό, τι κερδίζετε.

Αναπτήρες τσιγάρων και υποδοχές 12 Volt

Ενώ είναι αλήθεια ότι οι υποδοχές αξεσουάρ που βρέθηκαν σε όλα σχεδόν τα σύγχρονα αυτοκίνητα και τα φορτηγά ξεκίνησαν ως αναπτήρες τσιγάρων , χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για άλλους σκοπούς. Στην πραγματικότητα, ορισμένα αυτοκίνητα μεταφέρονται χωρίς το τμήμα αναπτήρα, και περιλαμβάνουν αντ 'αυτού κάποιο είδος βύσματος ασφαλείας. Άλλα οχήματα περιλαμβάνουν μία υποδοχή αναπτήρα τσιγάρων και στη συνέχεια αρκετές υποδοχές αξεσουάρ 12V που δεν δέχονται ούτε αναπτήρες τσιγάρων.

Η τάση να χαλαρώσετε τον αναπτήρα σας, δεδομένου ότι δεν καπνίζετε και δεν επιτρέπετε το κάπνισμα στο αυτοκίνητό σας, είναι σίγουρα κατανοητό. Αλλά πρώτα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μια υποδοχή αναπτήρα τσιγάρων μπορεί να τροφοδοτήσει πολλούς διαφορετικούς τύπους συσκευών, πράγμα που είναι λειτουργικότητας που θα χάσετε εάν την αντικαταστήσετε με κάτι σαν το USB.

Για παράδειγμα, ένα τυπικό κύκλωμα αναπτήρα τσιγάρων είναι ικανό να παρέχει επαρκή ισχύ για την τροφοδοσία συσκευών, όπως τηλέφωνα και ταμπλέτες, μέσω φορτιστή USB. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να συνδέσετε μια συσκευή υψηλότερης έντασης, όπως μια αντλία ελαστικών 12V, πολλά από τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να αντλούν αρκετά μικρή ένταση ώστε να μην φυσούν μια ασφάλεια αναπτήρα τσιγάρων. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε έναν αναστροφέα αναπτήρα τσιγάρων και να τροφοδοτήσετε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, αρκεί να μην τραβήξετε υπερβολική ένταση. Άλλα αξεσουάρ, όπως ιονιστές αέρα και καθαριστές αυτοκινήτου, μπορούν επίσης να συνδεθούν στον αναπτήρα. Οι συσκευές που αντλούν περισσότερα από 10 ή 15Α θα απαιτούν τυπικά έναν σκληρό ενσύρματο μετατροπέα .

Αντικατάσταση αναπτήρα τσιγάρων με USB

Ο ευκολότερος τρόπος για να αντικαταστήσετε έναν αναπτήρα με USB είναι να ρίξετε ακριβώς το ελαφρύτερο τμήμα και να συνδέσετε έναν προσαρμογέα USB 12V με χαμηλό προφίλ. Μερικοί φορτιστές USB 12V είναι μεγάλοι και ογκώδης, αλλά υπάρχουν αρκετές επιλογές που ταιριάζουν περισσότερο ή λιγότερο με την παύλα και έρχονται σε διάφορα χρώματα για να ταιριάζουν καλύτερα με την επένδυση. Αυτή η επιλογή θα αφήσει τον αναπτήρα τσιγάρων στη θέση του ως υποδοχή αξεσουάρ 12V, μόνο σε περίπτωση που θέλετε ποτέ να συνδέσετε μια αντλία ελαστικών ή οτιδήποτε άλλο δεν μπορεί να τροφοδοτηθεί με USB. Ολοκληρώθηκε σωστά, θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα μια καθαρή εγκατάσταση που δίνει την εντύπωση ότι έχετε αποσυνδέσει τον αναπτήρα σας υπέρ μιας θύρας USB.

Η άλλη επιλογή είναι να αφαιρέσετε την υποδοχή του αναπτήρα και να εγκαταστήσετε μια θύρα USB στη θέση του. Αυτή είναι και μια απόλυτα βιώσιμη επιλογή και υπάρχει ένας τόνος εναλλακτικών λύσεων μετά την αγορά. Μερικοί παρέχουν δύο θύρες USB στον ίδιο χώρο που καταλαμβάνει ο παλιός αναπτήρας, ενώ άλλοι περιλαμβάνουν άλλες λειτουργίες.

Αντικατάσταση μιας υποδοχής αναπτήρα με μια θύρα USB 12V είναι μια σχετικά απλή λειτουργία, αλλά μπορεί να έχετε προβλήματα με την τοποθέτηση και το φινίρισμα. Παρόλο που υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες άμεσες αντικαταστάσεις, μπορεί να χρειαστεί να κόψετε λίγο την παύλα σας ή να κάνετε κάποια τελειωτική εργασία για να κάνετε τα πάντα καθαρά όταν τελειώσετε.

Η καλωδίωση μιας θύρας USB 12V στη θέση μιας υποδοχής αναπτήρα είναι ένα απλό θέμα, μόλις βρεθεί μία που θα χωρέσει στο αυτοκίνητό σας. Η υποδοχή του αναπτήρα θα έχει θετικές και αρνητικές απαγωγές, οι οποίες θα πρέπει να αποσυνδεθείτε από την πρίζα και να συνδεθείτε ξανά στη θύρα USB. Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο συνδέεται η υποδοχή και τα τερματικά που είναι ενσωματωμένα στη θύρα USB, μπορεί να υπάρξει κάποια κοπή και συγκόλληση καλωδίων και ακροδεκτών.

Περιορισμοί αντικατάστασης αναπτήρα με USB

Αν αποφασίσετε να αφαιρέσετε τον αναπτήρα και το καλώδιο σας σε ένα νέο εξάρτημα όπως φορτιστή USB, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το νέο εξάρτημα θα έχει τους ίδιους περιορισμούς με την αρχική πρίζα. Επειδή κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξετε να χρησιμοποιείτε τα υπάρχοντα καλώδια τροφοδοσίας και γείωσης, το νέο εξάρτημα USB δεν θα μπορεί να τραβάει περισσότερο από την αρχική πρίζα του αναπτήρα χωρίς να φυσάει μια ασφάλεια.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσετε ότι ενώ μπορείτε να αντικαταστήσετε έναν αναπτήρα με USB, δεν μπορείτε απλά να συνδέσετε μια θύρα USB στα υπάρχοντα καλώδια τροφοδοσίας του αναπτήρα και να την καλέσετε καλά. Το USB έχει σχεδιαστεί για να παρέχει 5V DC, ενώ το ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος σας προσφέρει κάπου στην περιοχή των 12V - 14V. Τα εξαρτήματα που έχουν σχεδιαστεί για να αντικαταστήσουν έναν αναπτήρα τσιγάρου με μία ή περισσότερες θύρες USB περιλαμβάνουν εσωτερικά κυκλώματα που τους επιτρέπουν να παρέχουν τη σωστή τάση στο τηλέφωνό σας και σε άλλα ηλεκτρονικά.

Διερεύνηση άλλων επιλογών USB αναπτήρα τσιγάρων

Η άμεση αντικατάσταση ενός αναπτήρα με ένα εξάρτημα θύρας USB με σκληρό καλώδιο είναι μια εξαιρετική επιλογή αν ψάχνετε για μια πραγματικά καθαρή εμφάνιση τύπου ΚΑΕ χωρίς βρώμικα καλώδια. Ωστόσο, αφήνοντας τη θήκη του αναπτήρα τσιγάρων στη θέση του και τοποθετώντας έναν φορτιστή USB με επίπεδη βάση ανοίγει πολλές άλλες επιλογές στο δρόμο.

Τα περισσότερα αδιάβροχα εξαρτήματα USB 12V που έχουν σχεδιαστεί για να αντικαταστήσουν μια υποδοχή αναπτήρα τσιγάρων παρέχουν μόνο μία θύρα USB ή δύο το πολύ. Ομοίως, οι περισσότεροι φορτιστές USB χαμηλού προφίλ που θα βρείτε παρέχουν μόνο μία θύρα USB. Αυτό είναι καλό αν είστε το μόνο στο αυτοκίνητο, αλλά εάν θέλετε ποτέ να δώσετε δύναμη σε έναν ή περισσότερους επιβάτες, θα μπορούσε να καταλήξει σε προβλήματα.

Αφήνοντας την υποδοχή στη θέση της και χρησιμοποιώντας έναν φορτιστή USB χαμηλού προφίλ για καθαρό βλέμμα, αφήνετε ανοιχτή την επιλογή να τραβήξετε το φορτιστή χαμηλού προφίλ και να συνδέσετε μια πολλαπλή πρίζα αν η κατάσταση το ζητήσει ποτέ. Ορισμένες συσκευές πολλαπλής βρύσης με αναπνευστήρες τσιγάρων παρέχουν τέσσερις ή περισσότερες υποδοχές εξαρτημάτων 12V, εκτός από τις θύρες USB, οι οποίες μπορούν να ωθήσουν προς τα πάνω τις δυνατότητες της κεραίας του αναπτήρα, παρέχοντας παράλληλα ενέργεια σε όλους τους επιβάτες σας ταυτόχρονα. Αυτές οι συσκευές δεν φαίνονται τόσο καθαρές όσο ένας φορτιστής χαμηλού προφίλ ή ένα σκληρό καλώδιο USB, αλλά μπορείτε πάντα να τα απομακρύνετε κάτω από το κάθισμα ή στο ντουλαπάκι όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Μια άλλη επιλογή είναι να αντικαταστήσετε τον αναπτήρα με μια συσκευή διέλευσης που αγκιστρώνει στη μονάδα κεφαλής . Αυτός ο τύπος συσκευής δεν συνδέεται με την προϋπάρχουσα καλωδίωση από έναν αναπτήρα τσιγάρων, οπότε θα πρέπει να ασφαλιστεί και να κολληθεί με ασφάλεια για να αποφευχθεί η βραχυκύκλωσή του.

Αντίθετα, αυτός ο τύπος συσκευής θα περιλαμβάνει μια θύρα USB και μια θύρα Aux 3.5mm μπροστά και τα καλώδια στο πίσω μέρος που μπορείτε να συνδέσετε στη μονάδα κεφαλής σας, υπό τον όρο ότι η μονάδα κεφαλής διαθέτει βοηθητικές εισόδους και σύνδεση USB στο πίσω μέρος. Αυτό παρέχει ουσιαστικά μια βοηθητική είσοδο και μια σύνδεση USB που βρίσκεται σε βολική θέση στην παύλα ή στην κεντρική κονσόλα σας, χωρίς να χρειάζεται να κόψετε επιπλέον τρύπες.

Αναπτήρες τσιγάρων σε σχέση με την ισχύ USB

Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο αποφασίζετε να πάτε με την υποδοχή του αναπτήρα τσιγάρων, είτε εργάζεστε γύρω από αυτό είτε αντικαθιστάτε πλήρως, θα έχετε σίγουρα πολλή χρήση από USB στο δρόμο . Οι περισσότερες φορητές συσκευές σήμερα μπορούν να τροφοδοτηθούν με USB και επίσης βρίσκονται όλο και περισσότερο στις μονάδες κεφαλής ως τρόπος μεταφοράς δεδομένων από τηλέφωνα και συσκευές αναπαραγωγής MP3.

Εάν αφήσετε την υποδοχή του αναπτήρα τσιγάρου στη θέση του, ενδέχεται να έχετε περισσότερες επιλογές σήμερα, αλλά το USB πιθανώς έχει περισσότερα πόδια σε βάθος χρόνου. Με το κάπνισμα έξω από τη μόδα, τα τασάκια έχουν εξαφανιστεί από τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά από το 1994 και οι υποδοχές των αναπτήρων τσιγάρων θα μπορούσαν πολύ καλά να είναι το επόμενο στο τεμάχιο τεμαχισμού.