Οι φορτιστές φορτιστών ηλιακών μπαταριών αυτοκινήτων λειτουργούν;

Οι φορτιστές ηλιακών συσσωρευτών λειτουργούν, αρκεί να μην περιμένετε να είναι κάτι που δεν είναι. Σε αντίθεση με τους συνηθισμένους φορτιστές μπαταριών που συχνά έχουν πολλαπλές ρυθμίσεις έντασης, οι ηλιακοί φορτιστές μπαταριών συνήθως εκπέμπουν ένα πολύ μικρό ποσό ρεύματος που είναι πιο χρήσιμο για τη διατήρηση μιας φόρτισης από τη φόρτιση μιας νεκράς μπαταρίας . Και έχετε δίκιο να είστε λίγο ύποπτος για κάθε φορτιστή που έρχεται μόνο με προσαρμογέα τσιγάρου φωτισμού, πολλοί φορτιστές ηλιακής μπαταρίας έρχονται επίσης με κλιπ αλιγάτορα.

Πώς λειτουργούν οι φορτιστές ηλιακής μπαταρίας

Οι φορτιστές ηλιακών μπαταριών λειτουργούν μετατρέποντας την ενέργεια από τον ήλιο σε ηλεκτρικό ρεύμα που μπορεί να αποθηκεύσει η μπαταρία σας. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα φωτοβολταϊκό ηλιακό πάνελ, το οποίο είναι η ίδια βασική τεχνολογία που ίσως έχετε δει χρησιμοποιημένη σε οικιακές και εμπορικές ρυθμίσεις για την παροχή ενέργειας εκτός δικτύου ή δικτύου. Στην πραγματικότητα, τα ηλιακά συστήματα οικιακής χρήσης συχνά χρησιμοποιούν μπαταρίες μολύβδου οξέος για να αποθηκεύουν ισχύ για χρήση τη νύχτα ή τις μέρες μερικές φορές.

Πριν αρχίσετε να ενθουσιάζετε, τα ηλιακά πάνελ που χρησιμοποιούνται στους ηλιακούς φορτιστές μπαταριών δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτά που χρησιμοποιούνται σε οικιακά και εμπορικά συστήματα ηλιακής ενέργειας. Ενώ η τεχνολογία είναι η ίδια, τα ηλιακά πάνελ που χρησιμοποιούνται στους φορτιστές ηλιακών συσσωρευτών είναι συνήθως ικανά να βάζουν μεταξύ περίπου 500 και 1.500 mA. Και ενώ μπορείτε τεχνικά να συνδέσετε πολλαπλούς φορτιστές μαζί, το να κάνετε αυτό είναι επικίνδυνο εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Οι φορτιστές ηλιακών συσσωρευτών δεν είναι συνήθως εξοπλισμένοι με ρυθμιστές, πράγμα που σημαίνει ότι αν συνδέσετε ένα φορτίο, θα προσφέρει ευτυχώς ό, τι είναι σε θέση να παράσχει αν είναι πραγματικά μια καλή ιδέα ή όχι.

Μπορούν οι ηλιακοί φορτιστές μπαταριών να φορτίζουν τις μπαταρίες αυτοκινήτου;

Το ποσό της έντασης που τοποθετεί ένας φορτιστής ηλιακής μπαταρίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ποιότητα κατασκευής, η ηλιακή ακτινοβολία και το γεωγραφικό πλάτος. Ωστόσο, συνήθως βγαίνουν κάπου στη γειτονιά των 500 έως 1.500 mA. Μπορείτε να βρείτε ηλιακούς φορτιστές που βγάζουν περισσότερα, και τα πάνελ που έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε οχήματα αναψυχής είναι συχνά ικανά να βγάλουν πολύ περισσότερα, αλλά ένας λογικός τιμολογιακός ηλιακός φορτιστής για μπαταρίες αυτοκινήτων θα βρίσκεται σε αυτό το εύρος.

Εάν είστε εξοικειωμένοι με τους φορτιστές , θα είναι εύκολα προφανές ότι οι φορτιστές ηλιακής μπαταρίας είναι πράγματι ικανοί να φορτίζουν τις μπαταρίες αυτοκινήτων. Δεδομένου ότι αυτή είναι η γενική εμβέλεια στην οποία λειτουργούν συνήθως οι φορτιστές που λειτουργούν, δεν πρέπει θεωρητικά να υπάρχει πρόβλημα με τη φόρτιση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου με έναν ηλιακό φορτιστή.

Ένα ζήτημα είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους φορτιστές δεν περιλαμβάνουν ρυθμιστή τάσης ή τρόπους για να τροποποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη φόρτιση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μην μπορείτε να το ρυθμίσετε και να το ξεχάσετε όπως μπορείτε με έναν φορτιστή περιτριγυριστής που περιλαμβάνει ενσωματωμένο παρακολούθηση πλωτών οχημάτων.

Το άλλο ζήτημα είναι ότι όταν φορτίζετε μια εντελώς νεκρή μπαταρία, ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε είναι να δώσετε μεγαλύτερη ένταση κατά την εκκίνηση και στη συνέχεια να το ρίξετε κάτω καθώς φορτίζει η μπαταρία. Οι φορτιστές υψηλής ποιότητας μπορούν να το κάνουν αυτομάτως και οι άλλοι φορτιστές περιλαμβάνουν χειροκίνητα χειριστήρια που σας επιτρέπουν να ορίσετε μια τιμή "πορείας" για να ξεκινήσετε και μια τελική τιμή για να τελειώσει.

Με τους περισσότερους ηλιακούς φορτιστές, αυτό που παίρνετε είναι αυτό που παίρνετε, και αν αυτό είναι 500 mA ή λιγότερο σε μια συννεφιασμένη μέρα σε βόρειο γεωγραφικό πλάτος, τότε είναι αυτό που είναι. Αν αυτό επαρκεί για τις ανάγκες σας, τότε δεν υπάρχει λόγος να μην παραλάβετε έναν ηλιακό φορτιστή μπαταρίας. Αλλά αν θέλετε περισσότερη ευελιξία, τότε θα θέλετε να κοιτάξετε αλλού.