Πώς να φορτίσετε ένα iPod Shuffle

Το να γνωρίζετε πότε να φορτίσετε τη μπαταρία του iPod ή του iPhone είναι συνήθως αρκετά απλή. Ρίξτε μια ματιά στο ποσοστό της μπαταρίας στην οθόνη και εάν είναι χαμηλό, συνδέστε τη συσκευή. Εντούτοις, όταν πρόκειται για τη φόρτιση του iPod Shuffle - το οποίο δεν διαθέτει οθόνη - πώς γνωρίζετε πότε να το επαναφορτίσετε;

Η απάντηση εξαρτάται από το μοντέλο, αλλά οι επιλογές σας είναι είτε να ελέγξετε τη φωτεινή ένδειξη της μπαταρίας είτε, σε μοντέλα που την υποστηρίζουν, να σας μιλήσει το Shuffle.

Φόρτιση της 4ης γενιάς μπαταρίας iPod Shuffle

Η 4η γενιά iPod Shuffle προσφέρει δύο τρόπους για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τις μπαταρίες και τη φόρτιση. Έχει μια λυχνία μπαταρίας για να παρέχει πληροφορίες καθώς και VoiceOver, που επιτρέπει στο Shuffle να σας ενημερώσει για το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.

Όταν το Shuffle είναι συνδεδεμένο σε έναν υπολογιστή , μπορεί να δείτε ένα από τα τρία φώτα:

Όταν το Shuffle δεν είναι συνδεδεμένο σε υπολογιστή , μπορεί να δείτε ένα από τα τρία φώτα:

Αν δεν ανάψει η λυχνία, η μπαταρία είναι εντελώς στραγγισμένη.

Όταν το Shuffle δεν είναι συνδεδεμένο σε υπολογιστή, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το VoiceOver για να έχετε το Shuffle να σας πει το επίπεδο φόρτισης. Για να έχετε το VoiceOver να σας πει πόσο φορτισμένο είναι η μπαταρία σας:

  1. Βεβαιωθείτε ότι το Shuffle δεν είναι συνδεδεμένο σε υπολογιστή
  2. Συνδέστε τα ακουστικά στην Ανακάτεμα
  3. Πατήστε το κουμπί VoiceOver στο επάνω κέντρο της συσκευής δύο φορές για να ακούσετε το επίπεδο φόρτισης.

Φόρτιση της μπαταρίας iPod Shuffle 3ης γενιάς

Η λήψη πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση της μπαταρίας στην τρίτη γενιά Shuffle είναι παρόμοια με το μοντέλο της 4ης γενιάς, εκτός από το γεγονός ότι το φως της κατάστασης της μπαταρίας είναι ελαφρώς πιο λεπτομερής. Σε αυτό το μοντέλο, οι λυχνίες κατάστασης σημαίνουν τα εξής:

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το VoiceOver στο 3ο Γενικό Ανακάτεμα για να ακούσετε το επίπεδο μπαταρίας. Αποσυνδέστε το Shuffle από USB, τοποθετήστε τα ακουστικά και στη συνέχεια ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε γρήγορα το Shuffle για να ακούσετε το VoiceOver.

Το VoiceOver παίζει επίσης αυτόματα όταν η μπαταρία φορτίζεται με 10%. Τρεις αποχρώσεις παίζουν λίγο πριν πεθάνει η μπαταρία.

Φόρτιση της δεύτερης γενιάς μπαταρίας iPod Shuffle

Στη δεύτερη γενιά Shuffle , υπάρχουν τέσσερις ενδεικτικές λυχνίες μπαταρίας:

Εάν δείτε πράσινο φως ακολουθούμενο από δύο πορτοκαλί φώτα, το Shuffle σας ενημερώνει ότι πρέπει να αποκατασταθεί λόγω σφάλματος με το λογισμικό του.

Φόρτιση της μπαταρίας iPod Shuffle 1ης γενιάς

Το Shuffle πρώτης γενιάς είναι το μοναδικό μοντέλο με ένα κουμπί που πατάτε για να ελέγξετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το κουμπί κατάστασης μπαταρίας βρίσκεται μεταξύ του πλήκτρου απενεργοποίησης / τυχαίας αναπαραγωγής / επανάληψης και του λογότυπου της Apple. Όταν πατάτε αυτό το κουμπί, τα φώτα σημαίνουν: