Αναθεώρηση βιντεοκάμερας DXG A80V

Μια έξυπνη επιλογή HD

Το A80V της DXG είναι μια βιντεοκάμερα χαμηλού κόστους υψηλής ευκρίνειας ικανή να εγγράψει βίντεο 1920 x 1080p σε κάρτες μνήμης SDHC. Το μοντέλο των $ 299 διαθέτει: αισθητήρα CMOS 10-megapixel, 1 / 2,3-ιντσών , φακό 5x οπτικού ζουμ και οθόνη αφής 3 ιντσών.

Δείγματα βίντεο που λαμβάνονται με το A80V μπορούν να βρεθούν εδώ.

DXG A80V με μια ματιά:

Η καλή: Φθηνή, αξιοπρεπή ποιότητα εικόνας HD, ελαφριά οθόνη αφής.

Το κακό: Μαζικά, περιορισμένη οπτική

Εγγραφή βίντεο 1080P σε προϋπολογισμό

Το DXG A80V είναι μία από τις λιγότερο ακριβές παραδοσιακές βιντεοκάμερες που προσφέρουν ανάλυση βίντεο HD 1920 x 1080p. Και σε αντίθεση με τις ακόμα πιο φτηνές βιντεοκάμερες τσέπης που διαθέτουν εγγραφή 1080p, το A80V έχει περισσότερες δυνατότητες (αν και πολύ λιγότερο από τις αντίστοιχες βιντεοκάμερες βασικής ευκρίνειας).

Η ποιότητα του βίντεο A80V σε 1080p είναι οπωσδήποτε ισοδύναμη με κάποιες πιο ακριβές βιντεοκάμερες HD (όπως το Sanyo FH1 $ 499) αλλά δεν πρέπει να περιμένετε να εκτελέσει καθώς και τα υψηλότερα μοντέλα AVCHD από την Sony, Panasonic και άλλα. Τούτου λεχθέντος, τα χρώματα αναπαραχθούν με ακρίβεια και τραγανή. Η κάμερα ήταν σταθερή και σε εσωτερικούς χώρους, καθώς ο ψηφιακός θόρυβος μειώνει το βίντεο σε χαμηλότερο φωτισμό από ό, τι θα βρείτε στα μοντέλα FH1 και χαμηλότερου κόστους, όπως το Flip UltraHD της Pure Digital . Ένα άλλο ωραίο επίδομα: προσφέρει ένα ενσωματωμένο φως βίντεο.

Το A80V διαθέτει αρκετούς άλλους τρόπους εγγραφής πέραν των 1080p / 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps). Θα βρείτε επίσης ένα 1080i / 60fps για λήψη γρήγορα κινούμενων θεμάτων. (Δείτε μια σύγκριση μεταξύ 1080p / 30fps και 1080i / 60fps - είναι μέτρια, αλλά παρόλα αυτά η κίνηση είναι πιο έντονη στο ταχύτερο ρυθμό καρέ). Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την ανάλυση σε 720p σε 30fps ή 60fps.

Υπάρχει επίσης μια επιλογή διπλής εγγραφής, η οποία καταγράφει δύο εκδόσεις του ίδιου βίντεο: ένα σε υψηλή ευκρίνεια (1080P) και το άλλο σε WVGA. Η σκέψη εδώ, υποθέτω, είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο βίντεο χαμηλότερης ανάλυσης για ευκολότερη μεταφόρτωση στο Web. Προσωπικά το βρήκα ξένο - γιατί να φράξετε την κάρτα μνήμης σας με ένα επιπλέον αρχείο όταν το YouTube και άλλοι ιστότοποι υποστηρίζουν μεταφορτώσεις HD;

Υψηλή ανάλυση αντήχησης

Το A80V μπορεί να τραβήξει στιγμιότυπα 10-megapixel ακόμα φωτογραφίες με ένα φλας για να βοηθήσει στη φωτογραφία χαμηλού φωτισμού. Η ίδια η φωτογραφική μηχανή δεν είναι εξαιρετικά ευαίσθητη. Θα χρειαστεί να περιμένετε ένα δευτερόλεπτο ή δύο φορές από όταν πατάτε το κλείστρο, αλλά οι φωτογραφίες που παρήγαγαν ήταν λειτουργικές.

Περιορισμένη μεγέθυνση

Το A80V προσφέρει φακό με οπτικό ζουμ 5x . Αυτό δεν είναι πολύ οπτικό γροθιά σε μια βιντεοκάμερα $ 300 και μια μακριά κραυγή από το φακό 70x μπορείτε να βρείτε, για παράδειγμα, μια τυποποιημένη Panasonic ορισμό . Πάνω από αυτό, χρησιμοποιεί ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας, η οποία δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο η οπτική σταθεροποίηση στη συγκράτηση του κούνημα της κάμερας.

Η βιντεοκάμερα προσφέρει μια επιλογή χειροκίνητης εστίασης (η οποία λειτουργεί με το μοχλ ζουμ). Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα να ορίσετε ένα σημείο εστίασης χρησιμοποιώντας την LCD οθόνη αφής. Ενώ η συνολική απόδοση της οθόνης αφής ήταν καλή (βλ. Παρακάτω), το βρήκα κάπως υποτονικό όταν ήρθε σε αυτό το χαρακτηριστικό αφής. Θα χρειαστεί να βγάλετε τη βιντεοκάμερα λίγα δευτερόλεπτα για να μετακινήσετε το κουτί εστίασης και να κλειδώσετε τον προορισμό του.

Μειωμένο σύνολο στοιχείων

Για να συσκευάσετε μια βιντεοκάμερα 1080p σε μια τιμή $ 299, θα πρέπει να περιμένετε κάποια συμβιβασμούς. Εκτός από τον φακό, το άλλο εμπόριο που θα κάνετε είναι με το σύνολο χαρακτηριστικών. Θα έχετε περισσότερες επιλογές απ 'όσο θα κάνατε με μια βιντεοκάμερα τσέπης, αλλά δεν θα απολαύσετε το ίδιο εύρος λειτουργιών με παρόμοιες τιμές βιντεοκάμερας κανονικής ευκρίνειας (για παράδειγμα, δεν υπάρχουν λειτουργίες σκηνών ή χειριστήρια κλείστρου και διαφράγματος).

Τούτου λεχθέντος, δεν είναι εντελώς γυμνά-οστά: μπορείτε να ρυθμίσετε την ισορροπία λευκού και την έκθεση, καθώς και να επιλέξετε να φιλμ σε σέπια ή ασπρόμαυρο.

Αισθητή οθόνη αφής

Το DXG συσκευάστηκε το A80V με μια οθόνη αφής 3 ιντσών. Αυτή είναι μια μεγαλύτερη οθόνη από ό, τι θα βρείτε σε πιο ακριβά μοντέλα (με ή χωρίς λειτουργία αφής) και εκτός από την έντονη εστιακή εστίαση, η συνολική απόδοση της οθόνης αφής είναι πολύ ευαίσθητη. Όλες οι λειτουργίες που θα χρειαστείτε για να αποκτήσετε πρόσβαση εμφανίζονται σαν ωραία μεγάλα εικονίδια στην οθόνη.

Όταν πρόκειται για εξωτερικούς, φυσικούς ελέγχους, θα βρείτε έναν επιλογέα μικρής λειτουργίας στο πίσω μέρος της βιντεοκάμερας για εναλλαγή μεταξύ λειτουργίας βίντεο και φωτογραφίας. Υπάρχει επίσης ένα μικρό joystick εναλλαγής στο πίσω μέρος για ρύθμιση της ισορροπίας λευκού και της έκθεσης. Ένα μικρό κουμπί κλείστρου και μοχλός ζουμ κάθονται στην κορυφή της βιντεοκάμερας, ενώ πίσω από την οθόνη LCD υπάρχουν κομψά χειριστήρια για τα πλήκτρα φλας, φωτισμού βίντεο, τροφοδοσίας και οθόνης. Συνολικά, τα χειριστήρια είναι καλά τοποθετημένα, καθιστώντας το A80V αρκετά εύκολο στη λειτουργία.

Δεδομένου ότι είναι μια βιντεοκάμερα flash, το A80V είναι ελαφρύ σε βάρος 10 ουγγιών (χωρίς μπαταρία). Φέρνει ζωή αρκετά γρήγορα και μπορεί να τροφοδοτηθεί πάνω και κάτω ανοίγοντας την οθόνη LCD ή μέσω κουμπιού πίσω από την οθόνη. Είναι λίγο πιο ογκώδες από άλλες βιντεοκάμερες flash σε λίγο πάνω από 5 ίντσες, αλλά δεν είναι πολύ ενοχλητικό.

Η κατώτατη γραμμή: Το DXG A80V είναι μια καλή Αγορά Προϋπολογισμού

Στα $ 299, το DXG A80V έχει πολύ λίγους ανταγωνιστές που μπορούν να προσφέρουν την ίδια ανάλυση βίντεο 1920 x 1080p. Μπορείτε να περάσετε περίπου $ 70 λιγότερο για μια βιντεοκάμερα τσέπης 1080p, αλλά θα χάσετε σε πολλά από τα χαρακτηριστικά που μπορεί να προσφέρει το A80V. Θα μπορούσατε να περάσετε το ίδιο ποσό για μια βέλτιστη βιντεοκάμερα με καλύτερο ζουμ, αλλά θα προσφέρει μόνο ανάλυση τυπικής ευκρίνειας. ¶Έτσι υπάρχει το συμβιβασμό σας.

Η ίδια η βιντεοκάμερα λειτουργεί καλά για ένα μοντέλο προϋπολογισμού. Παρόλο που δεν μπορεί να προσφέρει ποιότητα βίντεο σε μοντέλα υψηλότερης κατηγορίας από άλλους κατασκευαστές, παρέχει ένα σταθερό, αν και περιορισμένο χαρακτηριστικό, σε ένα προσιτό σημείο τιμών.