Έχει το Google Spy On Me; Εδώ είναι πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας

Πόσα στοιχεία έχει η Google για μένα;

Οι ζωές μας έχουν γίνει πιο ολοκληρωμένες σε απευθείας σύνδεση από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη εποχή στην ιστορία. Αλληλεπιδρούν μεταξύ μας μέσω των κοινωνικών μέσων , του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των φόρουμ . διεξάγουμε επιχειρήσεις μέσω πολύπλοκων καναλιών και καινοτομιών που βασίζονται σε δεδομένα. και η κουλτούρα που συναντάμε στο διαδίκτυο σχετίζεται ριζικά με αυτό που συναντάμε στην πραγματική ζωή.

Ως η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, η Google δημιούργησε μια εξαιρετικά δημοφιλής αναζήτηση - με πολλές περιφερειακές πλατφόρμες ( YouTube , Gmail , Google Maps κ.λπ.) που χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Οι υπηρεσίες αυτές είναι εύχρηστες, παρέχουν γρήγορα και συναφή αποτελέσματα και είναι οι κύριοι προορισμοί αναζήτησης για πολλούς σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, με αυτή την ευκολία χρήσης προκύπτουν ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής , ιδίως στον τομέα της αποθήκευσης δεδομένων, της παρακολούθησης αναζήτησης και της χρήσης προσωπικών πληροφοριών. Οι ζωτικές ανησυχίες σχετικά με το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, ειδικά όσον αφορά την Google και το ποσό των πληροφοριών που παρακολουθούν, αποθηκεύουν και τελικά χρησιμοποιούν, γίνονται όλο και πιο σημαντικές για πολλούς χρήστες.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε λεπτομέρειες για το είδος των πληροφοριών που παρακολουθεί η Google για εσάς, τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες και τι μπορείτε να κάνετε για την καλύτερη προστασία και προστασία των αναζητήσεών σας στο Google.

Η Google παρακολουθεί τι ψάχνω;

Ναι, η Google σίγουρα παρακολουθεί όλο το ιστορικό αναζήτησης. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποια από τις υπηρεσίες της Google και να χρησιμοποιήσετε την εξατομίκευση των υπηρεσιών που λαμβάνετε, πρέπει να είστε συνδεδεμένοι με έναν λογαριασμό Google για να συμβεί αυτό. Αφού συνδεθείτε, η Google αρχίζει να παρακολουθεί ενεργά

Όλα αυτά περιγράφονται λεπτομερώς στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών της Google, καθώς και στις πολιτικές απορρήτου της Google. Παρόλο που πρόκειται για πυκνά νομικά έγγραφα, είναι λογικό να τους δώσετε τουλάχιστον μια γρήγορη ματιά αν είστε καθόλου προβληματισμένοι για το πώς η Google παρακολουθεί και αποθηκεύει τις πληροφορίες σας.

Η Google παρακολουθεί το Ιστορικό αναζήτησης μου Ακόμα κι αν δεν είμαι συνδεδεμένος;

Κάθε φορά που συνδέεστε στο Διαδίκτυο, αφήνουμε ίχνη της ταυτότητάς μας μέσω διευθύνσεων IP, διευθύνσεων MAC και άλλων μοναδικών αναγνωριστικών. Επιπλέον, τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού , τοποθεσίες και εφαρμογές απαιτούν από τον χρήστη να επιλέξει τη χρήση των cookies - απλό λογισμικό που βασικά κάνει την εμπειρία περιήγησης στο Διαδίκτυο πιο ευχάριστη, εξατομικευμένη και αποτελεσματική.

Εάν δεν είστε συνδεδεμένοι στο Google, εξακολουθεί να υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία πληροφοριών που θέτετε στη διάθεση της Google απλά επειδή είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Που περιλαμβάνει:

Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για στοχοθετημένη τοποθέτηση διαφημίσεων και σχετικότητα αναζήτησης. Είναι επίσης διαθέσιμη σε άτομα που κατέχουν ιστότοπους που παρακολουθούν δεδομένα μέσω του εργαλείου στατιστικών στοιχείων Google, Google Analytics. δεν θα είναι αναγκαστικά σε θέση να ανιχνεύσουν και να δουν από ποια γειτονιά έχετε πρόσβαση στον ιστότοπό τους, αλλά άλλα στοιχεία ταυτοποίησης (συσκευή, πρόγραμμα περιήγησης, ώρα της ημέρας, κατά προσέγγιση geo, χρόνος στον ιστότοπο, ποιο περιεχόμενο έχει πρόσβαση) διαθέσιμος.

Ποια είναι τα παραδείγματα πληροφοριών που συλλέγει η Google;

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το τι συλλέγει το Google από τους χρήστες:

Γιατί η Google παρακολουθεί τόσο πολλές πληροφορίες και γιατί;

Προκειμένου η Google να παρουσιάσει τα εκπληκτικά λεπτομερή και συναφή αποτελέσματα που πολλοί εκατομμύρια άνθρωποι έχουν έρθει να επικαλεστούν, χρειάζονται ένα συγκεκριμένο όγκο δεδομένων για την επίτευξη στοχευμένων αποτελεσμάτων. Για παράδειγμα, εάν έχετε ιστορικό αναζήτησης βίντεο σχετικά με την εκπαίδευση ενός σκύλου και έχετε συνδεθεί στο Google (γνωστός και ως, που έχετε επιλέξει να μοιραστείτε τα δεδομένα σας με την Google), η Google συνάγει ότι θα θέλατε να δείτε στοχευμένα αποτελέσματα σχετικά με την εκπαίδευση σκύλων σε όλες τις υπηρεσίες Google που χρησιμοποιείτε: αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει το Gmail, το YouTube, την αναζήτηση στον ιστό, τις εικόνες κ.λπ. Πρωταρχικός σκοπός της Google στην παρακολούθηση και αποθήκευση τόσων πληροφοριών είναι να παρέχει πιο χρήσιμα αποτελέσματα στους χρήστες της, πράγμα. Ωστόσο, οι αυξανόμενες ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής έχουν παρακινήσει πολλούς ανθρώπους να παρακολουθούν προσεκτικά τα δεδομένα τους, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων που μοιράζονται ηλεκτρονικά.

Πώς να κρατήσετε το Google από την παρακολούθηση των δεδομένων σας

Υπάρχουν τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις που μπορούν να κάνουν οι χρήστες εάν ανησυχούν για την παρακολούθηση, αποθήκευση και αξιοποίηση των δεδομένων από την Google.

Απενεργοποιήστε τα πάντα : Μέχρι στιγμής ο απλούστερος τρόπος να απαγορευτεί η παρακολούθηση των δεδομένων σας από την Google είναι απλά να μην χρησιμοποιηθούν υπηρεσίες της Google - υπάρχουν εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης που δεν παρακολουθούν το ιστορικό αναζήτησης ή δεν συλλέγουν τα προσωπικά σας στοιχεία.

Μην συνδέεστε, αλλά αναγνωρίζετε ότι κάποια σχέση θα χαθεί : Τα άτομα που θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Google χωρίς να παρακολουθούνται, μπορούν να το κάνουν με απλά λόγια, αν δεν συνδεθούν στους λογαριασμούς τους στο Google. Αυτή η επιλογή είναι κάπως διχαλωτή: τα στοιχεία σας δεν θα παρακολουθούνται, αλλά η σχετικότητα αναζήτησης μπορεί να εμφανίσει μια παρακμή εξαιτίας αυτού.

Χρησιμοποιήστε την Google με προσοχή και κοινή λογική : Για χρήστες που επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Google, δεν θέλουν να παρακολουθούν τις πληροφορίες τους, αλλά θέλουν να επωφεληθούν από τα ανταγωνιστικά αποτελέσματα αναζήτησης, υπάρχουν τρόποι για να το κάνετε αυτό.

Συντριπτική; Εδώ είναι το σημείο εκκίνησης

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που μαθαίνετε για το πόσα στοιχεία στην πραγματικότητα παρακολουθεί, αποθηκεύει και χρησιμοποιεί η Google, ίσως να είστε λίγο συγκλονισμένοι ως προς το τι πρέπει να κάνετε πρώτα.

Η απλή λήψη του χρόνου για να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σχετικά με το τι κάνει μια από τις πιο δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης στον κόσμο με τα ηλεκτρονικά σας δεδομένα είναι ένα πολύτιμο πρώτο βήμα.

Αν ψάχνετε για ένα εικονικό "καθαρό σχιστόλιθο", το καλύτερο που θα κάνετε είναι απλά να καθαρίσετε το ιστορικό αναζήτησης Google εντελώς. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο επίτευξης αυτού του στόχου: Πώς να βρείτε, να διαχειριστείτε και να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης.

Στη συνέχεια, αποφασίστε πόσα στοιχεία σας εξυπηρετούν με την πρόσβαση της Google. Μήπως σας ενδιαφέρει αν όλες οι αναζητήσεις σας παρακολουθούνται, εφόσον λάβετε σχετικά αποτελέσματα; Είστε έτοιμοι να δώσετε στην Google πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες εάν λαμβάνετε πιο στοχοθετημένη πρόσβαση σε αυτό που ψάχνετε; Αποφασίστε σε ποιο επίπεδο πρόσβασης είστε άνετοι και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τις προτάσεις σε αυτό το άρθρο για να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις σας Google ανάλογα.

Πώς να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας και την ανωνυμία σας on-line

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της ιδιωτικής ζωής σας στο διαδίκτυο και για να σταματήσετε την παρακολούθηση των πληροφοριών σας, σας προσκαλούμε να διαβάσετε τα παρακάτω άρθρα:

Απόρρητο: Είναι τελικά μέχρι εσάς

Είτε ανησυχείτε είτε όχι για τις πληροφορίες που περιέχονται στις αναζητήσεις Google, το προφίλ σας και τους προσωπικούς πίνακες ελέγχου που χρησιμοποιούνται για να βελτιώσετε τη συνάφεια των ερωτημάτων σας στο διαδίκτυο, είναι πάντα καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι όλες οι πληροφορίες που μοιράζονται σε οποιαδήποτε υπηρεσία βρίσκονται εντός των ορίων της προσωπικής ιδιωτικής ζωής με την οποία είστε πιο άνετοι. Παρόλο που πρέπει να διατηρήσουμε τις πλατφόρμες και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε ως υπεύθυνες για ένα κοινό πρότυπο προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών, η ασφάλεια και η ασφάλεια των πληροφοριών μας στο διαδίκτυο τελικά εξαρτώνται από τον καθένα από εμάς.