Δέκα τρόποι να αποκρύψετε την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο

Θα θέλατε να είστε λίγο πιο ανώνυμος κατά την περιήγηση στο Web; Μπορείτε να έχετε τις παρακάτω απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποκρύψετε την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο.

Γιατί είναι σημαντικό? Περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ άλλοτε στην ιστορία πηγαίνουν σε απευθείας σύνδεση, και με αυτό, υπάρχουν όλο και περισσότερες ανησυχίες για την ασφάλεια. Είναι έξυπνο και έχει νόημα να χρειαστεί χρόνος για να μάθετε πιο προσεκτικές συνήθειες περιήγησης στο Web.

Ανώνυμος πλοήγηση στο Web

Να είστε αόρατοι στο διαδίκτυο με ανώνυμη πλοήγηση . Μάθετε σχετικά με την ανώνυμη πλοήγηση , τι ανώνυμο surfing, γιατί μπορεί να σας ενδιαφέρει να σερφάρετε ανώνυμα, πόσα στοιχεία μπορείτε εύκολα να μάθετε για εσάς μέσα από τις συνήθειες πλοήγησης στο Web, ανώνυμα proxy και υπηρεσίες και πολλά άλλα.

Απόκρυψη συνήθειες αναζήτησης

Δεν θέλετε να βλέπει κάποιος τι ψάχνετε; Οι μηχανές αναζήτησης (και άλλα άτομα που χρησιμοποιούν τον υπολογιστή σας) μπορούν και διατηρούν αρχεία αναζητήσεων - εδώ είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διατηρήσετε το ιστορικό αναζήτησης ιδιωτικό .

Αποφύγετε τις καταστάσεις ενοχλητικής συμπεριφοράς

Δεν θέλετε οι εταιρείες να γνωρίζουν τις πληροφορίες σας; Εάν είστε τόσο κουρασμένοι όσο είμαι από τους ιστότοπους που σας αναγκάζουν να περάσετε από την εγγραφή μόνο για να δείτε το περιεχόμενό τους, τότε το BugMeNot είναι για εσάς. Είναι εύκολο στη χρήση και κάνει τη ζωή πολύ πιο απλή, για να μην αναφέρουμε ότι είναι μια καλή φρουρά της ιδιωτικής σας ζωής στο διαδίκτυο και σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε σερφάρισμα ανώνυμα.

Χρησιμοποιήστε έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανεπιθύμητης αλληλογραφίας για την αντιμετώπιση καταχωρήσεων

Για πολλά χρόνια τώρα, κάθε φορά που θα πρέπει να δώσω απολύτως την ηλεκτρονική μου διεύθυνση ηλεκτρονικά, έχω χρησιμοποιήσει μια ψεύτικη, προσωρινή ή ανεπιθύμητη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν με πειράζει να γεμίζω με spam. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να εγγραφείτε σε διαγωνισμό και δεν θέλετε το "πραγματικό" e-mail σας να είναι spammed; καλά, θα έχετε μόνο μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για αυτόν τον διαγωνισμό και αυτόν τον διαγωνισμό μόνο.

Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείτε να πάρετε έναν ελεύθερο, ανώνυμο, ασφαλή λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Ιστό.

Χρησιμοποιήστε το RSS για να κρύψετε τα κομμάτια σας

Αντί να περιπλανηθείτε σε όλο τον ιστό για να επισκεφτείτε τους αγαπημένους σας ιστότοπους, μπορείτε να αποκρύψετε τα κομμάτια σας λίγο καλύτερα με την ανώνυμη δύναμη της τεχνολογίας RSS - θα εκπλαγείτε με το πόσο μπορείτε να κάνετε με το RSS.

Προστατεύστε τον εαυτό σας από τα επικίνδυνα κακόβουλα προγράμματα

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να παρακολουθείτε online είναι μέσω κακόβουλων εφαρμογών λογισμικού (κακόβουλο λογισμικό) που παρακολουθούν τι κάνει ο υπολογιστής σας. Μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά με δωρεάν εργαλεία αφαίρεσης spyware.

Πρακτική κοινής ασφάλειας ιστού

Πολλές από τις παγίδες που οι άνθρωποι θα πιάσουν στο διαδίκτυο θα μπορούσαν να αποφευχθούν με κάποια κοινή λογική ασφάλεια στο Web. Χρησιμοποιήστε τη λίστα ελέγχου Ασφαλούς Αναζήτησης για να αποφύγετε την παρακολούθησή σας στο διαδίκτυο.

Αναβαθμίστε τις Ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook και των κοινωνικών μέσων

Το Facebook, ο πιο δημοφιλής ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, έχει κάνει πολλές αλλαγές στην πολιτική απορρήτου του και οι περισσότερες από αυτές δεν είναι ευεργετικές για τον μέσο χρήστη. Είναι περίπλοκα, δύσκολα κατανοητά και ακόμη πιο δύσκολο να αλλάξουν και ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια σας στο διαδίκτυο. Μάθετε πώς να αλλάζετε τις ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια.

Διασφάλιση ιδιωτικού απορρήτου στο διαδίκτυο: Είστε υπεύθυνοι

Ποτέ μην υποτιμάτε την ισχύ που πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν διακυβεύεται η ασφάλεια σας στο διαδίκτυο. Για περισσότερες πληροφορίες, σας καλώ να διαβάσετε τα παρακάτω άρθρα:

Πώς να απαλλαγείτε από το λογισμικό υποκλοπής spyware : Υπάρχουν πολλά δωρεάν εργαλεία λογισμικού που μπορείτε να κάνετε λήψη για να βεβαιωθείτε ότι προστατεύεστε ενώ βρίσκεστε στο διαδίκτυο.

Ποτέ δεν πέφτει για μια φρίκη στο διαδίκτυο ξανά! : Όλοι έχουμε συναντήσει πράγματα που φαίνονται καλά για να είναι αληθινά στα ταξίδια surfing μας, σωστά; Πώς μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι αυτό που εξετάζετε είναι η πραγματική συμφωνία; Μάθετε πώς να ελέγξετε μια φάρσα και να κρατήσετε τον εαυτό σας από το να πέσει για μια φάρσα στο Web.

Τι είναι το Spoofing; : Spoofing είναι κάτι που ψάχνουν οι χρήστες στο Web για να προσέχουν. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την πλαστογράφηση στο γλωσσάρι του όρους αναζήτησης στο Web.

Προστασία απορρήτου και μηχανές αναζήτησης : Αναρωτηθήκατε ποτέ τι ακριβώς μοιάζει με μια πολιτική μηχανών αναζήτησης; Μάθετε πώς αυτές οι πολιτικές σας επηρεάζουν ως αναζητητή.