Τι πρέπει να γνωρίζει ο καθένας για τις ροές RSS

Ίσως έχετε δει κουμπιά κειμένου ή εικόνας σε διάφορους ιστότοπους που σας προσκαλούν να "εγγραφείτε μέσω RSS". Λοιπόν, τι σημαίνει αυτό ακριβώς; Τι είναι το RSS, τι είναι οι ροές RSS και πώς τους δίνετε να δουλεύουν για σας;

Σύντομη για πραγματικά απλή συνένωση ή πλούσια συλλογή ιστοτόπων, η RSS έφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Αντί να ελέγχετε κάθε μέρα κάποιον συγκεκριμένο ιστότοπο για να δείτε εάν έχει ενημερωθεί, οι ροές RSS δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να εγγραφούν απλά στην τροφοδοσία RSS, όπως και να εγγραφείτε σε εφημερίδα και στη συνέχεια να διαβάσετε τις ενημερώσεις από τον ιστότοπο που παραδίδονται μέσω RSS feeds, σε αυτό που ονομάζεται "reader feed".

Οι ροές RSS ωφελούν όσοι κατέχουν ή δημοσιεύουν έναν ιστότοπο καθώς οι κάτοχοι ιστότοπων μπορούν να αποκτήσουν το ενημερωμένο περιεχόμενο τους συνδρομητές πολύ πιο γρήγορα, υποβάλλοντας ροές δεδομένων σε διάφορους καταλόγους XML και RSS.

Πώς λειτουργεί η ροή RSS;

Οι τροφοδοσίες RSS είναι απλά αρχεία κειμένου που μόλις υποβληθούν σε καταλόγους ροών δεδομένων, θα επιτρέψουν στους συνδρομητές να δουν περιεχόμενο μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετά την ενημέρωσή τους.

Αυτό το περιεχόμενο μπορεί να συγκεντρωθεί για να το δει κανείς ακόμα πιο εύκολα χρησιμοποιώντας έναν αναγνώστη τροφοδοσίας. Ένας αναγνώστης τροφοδοσίας ή ένας συσσωρευτής τροφοδοσίας είναι απλά ένας πολύ απλός τρόπος για να δείτε όλες τις τροφοδοσίες σας ταυτόχρονα μέσω μιας διασύνδεσης.

Πώς να Εγγραφείτε σε RSS Feeds

Ίσως υπάρχουν περίπου δέκα τοποθεσίες που σας αρέσει να επισκέπτεστε καθημερινά. Μπορείτε να κατευθυνθείτε προς την αγαπημένη σας τοποθεσία, ελπίζοντας ότι έχει κάτι νέο για εσάς από την τελευταία φορά που επισκεφθήκατε, αλλά όχι - απλά θα πρέπει να επιστρέψετε αργότερα, ξανά και ξανά, μέχρι τη στιγμή που ο συγκεκριμένος ιστότοπος αποφασίζει να βάλει κάτι νέο. Μιλήστε για απογοητευτικό και χρονοβόρο! Λοιπόν, υπάρχει μια καλύτερη λύση: Τροφοδοσίες RSS. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εγγραφείτε στη ροή RSS ενός ιστοτόπου, και εδώ είναι.

  1. Αρχικά, βρείτε έναν ιστότοπο στον οποίο θα θέλατε να ενημερώνεστε όταν δημοσιεύουν νέο περιεχόμενο.
  2. Ένα πορτοκαλί εικονίδιο τροφοδοσίας είναι λίγο πολύ να γίνει το πρότυπο για συνδρομή ζωοτροφών. Αν συμβεί σε αυτό το σύμβολο στον ιστότοπο στον οποίο θέλετε να εγγραφείτε, κάντε κλικ σε αυτό και θα εγγραφείτε στη ροή RSS του συγκεκριμένου ιστότοπου. τότε θα αρχίσει να εμφανίζεται στον αναγνώστη τροφοδοσίας της επιλογής σας (ένας αναγνώστης τροφοδοσίας είναι απλά ένας συσσωρευτής τροφοδοσιών RSS , καθιστά εύκολο να τα διαβάσετε όλα σε ένα μέρος).
  3. Εγγραφείτε σε αυτή τη ροή. Πολλές τοποθεσίες σήμερα θα σας δώσουν μια ποικιλία επιλογών για να σας πάρουν εγγραφεί μέσω RSS στο δικτυακό τους τόπο. Θα δείτε είτε γραπτά (για παράδειγμα, "εγγραφείτε σε αυτόν τον ιστότοπο") είτε θα δείτε μια λίστα εικονιδίων που περιλαμβάνουν το εικονίδιο RSS. Κάνοντας κλικ σε οποιονδήποτε από αυτούς τους συνδέσμους, θα μπορέσετε να εγγραφείτε στο περιεχόμενο της συγκεκριμένης ροής.
  4. Εγγραφείτε μέσω ενός κουμπιού ανάγνωσης τροφοδοσίας. Οι περισσότεροι αναγνώστες τροφοδοσίας σας έδωσαν τη δυνατότητα να κάνετε εγγραφή με ένα κλικ: βρείτε έναν ιστότοπο που σας ενδιαφέρει, παρατηρείτε ότι ο αναγνωριστής τροφοδοσίας που έχετε επιλέξει έχει εμφανίσει ένα εικονίδιο και κάνετε κλικ σε αυτό το εικονίδιο. Η διαδικασία διαφέρει από τον αναγνώστη στον αναγνώστη, αλλά συνολικά, η διαδικασία είναι η ίδια και αρκετά απλή - απλά κάντε κλικ και είστε συνδρομητής.
  1. Μόλις εγγραφείτε στη ροή ενός ιστότοπου, μπορείτε να προβάλετε το ενημερωμένο περιεχόμενο στον αναγνώστη τροφοδοσίας , ο οποίος είναι βασικά ένας τρόπος για να συγκεντρώσετε όλες τις ροές δεδομένων σας σε ένα εύχρηστο μέρος. Είναι εξαιρετικά βολικό και μόλις συνειδητοποιήσετε πόσο χρόνο εξοικονομείτε, θα αναρωτηθείτε πώς έχετε πάρει ποτέ μαζί χωρίς RSS feeds.

Τι είναι ένας Αναγνώστης Feed;

Όλοι οι αναγνώστες τροφοδοσίας δημιουργούνται σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. σας δίνουν τη δυνατότητα να σαρώσετε γρήγορα τους τίτλους και / ή τις πλήρεις ιστορίες με μια ματιά, από μια ποικιλία διαφορετικών παρόχων, όλα σε ένα μέρος.

Υπάρχουν διάφοροι αναγνώστες τροφοδοσίας που είναι διαθέσιμοι δωρεάν για τον Ιστό που ανήκουν σε πέντε ξεχωριστές κατηγορίες, ανάλογα με τον τρόπο που θέλετε να διαβάσετε τις ροές δεδομένων σας. Εδώ είναι:

Αναγνώστες τροφοδοσίας με βάση το διαδίκτυο

Αν θέλετε να διαβάσετε όλες τις ροές δεδομένων από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, θέλετε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης ροών που βασίζεται στο Web (αυτές είναι οι πιο εύχρηστες και εύκολες στη ρύθμιση). Ένα παράδειγμα διαδικτυακών συσκευών ανάγνωσης τροφοδοσίας είναι η Feedly.

Αναγνώστες τροφοδοσίας επιφάνειας εργασίας

Εάν θέλετε να διαβάσετε όλες τις ροές δεδομένων σας ξεχωριστά από το πρόγραμμα περιήγησής σας και να έχετε εγκατεστημένο κάτι στο σύστημα σας, θέλετε έναν αναγνώστη τροφοδοσίας επιφάνειας εργασίας. Αυτά συνήθως έρχονται με πιο ισχυρά χαρακτηριστικά από τους διαδικτυακούς αναγνώστες τροφοδοσίας, αλλά είναι σίγουρα για το πιο τεχνολογικά προηγμένο πλήθος.

Ενσωματωμένα προγράμματα ανάγνωσης ροών του προγράμματος περιήγησης

Υπάρχουν μερικοί φυλλομετρητές που κυκλοφορούν στην αγορά με έτοιμους αναγνώστες τροφών. υπάρχουν επίσης ένας τόνος επεκτάσεων και plug-ins που παρέχουν αυτή τη λειτουργία για εσάς. Παραδείγματα ενσωματωμένων προγραμμάτων ανάγνωσης ροών του προγράμματος περιήγησης θα είναι οι ζωντανοί σελιδοδείκτες του Firefox, το Opera και ο Internet Explorer. Αυτά είναι τα τρία πιο εύχρηστα προγράμματα περιήγησης για ψημένα σε τροφές.

Αναγνώστες τροφοδοσίας με βάση το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Αν θέλετε όλες οι ροές σας να σας παραδίδονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα θέλετε να δείτε έναν αναγνώστη τροφοδοσίας με βάση το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Τα παραδείγματα των προγραμμάτων ανάγνωσης ροών που βασίζονται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι το Mozilla Thunderbird και το Google Alerts. Μπορείτε να ρυθμίσετε το ρυθμό των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνετε με κάθε έναν από αυτούς τους αναγνώστες τροφοδοσίας με βάση το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Αναγνώστες κινητής τροφοδοσίας

Όλο και περισσότεροι, οι άνθρωποι παίρνουν το περιεχόμενό τους αναζήτησης στο Web, καθώς είναι έξω και γύρω από μια ποικιλία κινητών συσκευών. Εάν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, ίσως θελήσετε να ελέγξετε έναν από αυτούς τους αναγνώστες τροφοδοσίας / υπηρεσίες πρόσβασης ειδικά για κινητές συσκευές: αυτές περιλαμβάνουν την προαναφερθείσα Feedly, καθώς και το Flipboard ή το Twitter .

Τι μπορείτε να κάνετε με τις ροές RSS;

Μόλις φτάσετε μέχρι την ταχύτητα στο RSS, θα συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ροές RSS για να σας βοηθήσουμε στην αναζήτηση στο Web και την καθημερινή σας ζωή, όπως:

RSS - Απλό, αλλά εκπληκτικά βολικό

Οι τροφοδοσίες RSS είναι βασικά απλά αρχεία κειμένου, τα οποία μόλις υποβληθούν σε καταλόγους ροών δεδομένων, θα επιτρέψουν στους συνδρομητές να δουν περιεχόμενο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ενημέρωσή του (μερικές φορές λιγότερο από 30 λεπτά ή λιγότερο, όλο και γρηγορότερα). Η χρήση του RSS στις συνήθειες περιήγησης στο διαδίκτυο μπορεί να απλοποιήσει και να απλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο αποκτάτε το περιεχόμενό σας.