Τι είναι η Feedly;

Όλοι οι αναγνώστες τροφοδοσίας δημιουργούνται σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Συγκεντρώνουν το περιεχόμενο, επιτρέποντάς σας να σαρώσετε γρήγορα τους τίτλους ή / και τις πλήρεις ιστορίες με μια ματιά, από μια ποικιλία διαφορετικών παρόχων, όλα σε ένα μέρος. Η δυνατότητα απορρόφησης, καθαρισμού και χρήσης του εύκαμπτου σωλήνα πυρόσβεσης των πληροφοριών για τις ζωοτροφές είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα της αγοράς, διότι όλο το περιεχόμενο που χρειάζεστε είναι σε ένα σημείο, εύκολα ανιχνεύσιμο και εντοπισμένο.

Δεν χρειάζεται να συνεχίσετε τον έλεγχο σε κάποιον συγκεκριμένο ιστότοπο για να δείτε αν έχει ενημερωθεί - μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να εγγραφείτε στην τροφοδοσία RSS (σύντομα για το Really Simple Syndication ή το Rich Site Summary, οι ροές RSS απλοποιούν τον τρόπο αναζήτησης περιεχόμενο για να διαβάσετε στο διαδίκτυο), σαν να εγγραφείτε σε μια εφημερίδα και στη συνέχεια να διαβάσετε τις ενημερώσεις από τον ιστότοπο, που παρέχονται μέσω τροφοδοσιών RSS, σε αυτό που ονομάζεται "αναγνώστη τροφοδοσίας".

Τι συνέβη με τον Αναγνώστη Google;

Ίσως έχετε ακούσει για το Google Reader. Αυτός ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς αναγνώστες τροφοδοσίας και διακόπηκε την 1η Ιουλίου 2013.

Η Feedly έχει προωθηθεί ως μια καλή αντικατάσταση για το Google Reader και προσφέρει έναν εύκολο τρόπο για την εισαγωγή όλων των ροών σας από το Google Reader σε Feedly σε ένα βήμα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και ένας διαδραστικός οδηγός σας οδηγεί κατευθείαν σε αυτό. Θα υποθέσουμε για τους σκοπούς αυτού του άρθρου ότι δεν έχετε Google Reader και είστε νέοι για να τροφοδοτήσετε τους αναγνώστες εντελώς.

Πως να ξεκινήσεις

Η εκκίνηση ενός λογαριασμού στο Feedly είναι εύκολη - απλώς εγγραφείτε με μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και είστε έτοιμοι. Αν μόλις εγγραφείτε σε τροφοδοσίες, δημιουργήστε ένα λογαριασμό. Στη συνέχεια, ξεκινήστε να εγγραφείτε. Στο πλάι, θα δείτε ένα εικονίδιο μεγεθυντικού φακού. Κάντε κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, προσθέστε ένα ιστολόγιο αντιγράφοντας και επικολλώντας τη διεύθυνση URL ή απλά πληκτρολογώντας το όνομα του ίδιου του ιστολογίου, για παράδειγμα, το "TechCrunch". Η Feedly σας δίνει επίσης κατηγορίες που μπορείτε να επιλέξετε να εξερευνήσετε. κάντε κλικ σε οποιαδήποτε από αυτές τις κατηγορίες και εμφανίζονται τα blogs που μπορείτε να εγγραφείτε αμέσως. Οι ενημερώσεις από αυτούς τους ιστότοπους θα εμφανιστούν στην οθόνη Feedly σας.

Αρχική οθόνη

Η Feedly θα σας δείξει τώρα μια εξατομικευμένη αρχική οθόνη με όλες τις τροφοδοσίες σας. Αν κάνετε κύλιση προς τα κάτω, θα εμφανιστούν ακόμα περισσότερα blog που έχετε εγγραφεί. Αυτές είναι όλες οι ροές δεδομένων σας, που εμφανίζονται από τα πιο πρόσφατα στην κορυφή. Μπορείτε να οργανώσετε τις ροές δεδομένων σας ανά θέμα, βοηθώντας σας να διαβάσετε ανάλογα με αυτό που χρειάζεστε γρήγορα. Μπορείτε να διαβάσετε όλες τις συνδρομές ιστολογίου σας κάνοντας κλικ στο όνομα του φακέλου σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να αλλάξετε κάθε φάκελο που βρίσκεται στην αριστερή πλαϊνή γραμμή και θα δείτε όλες τις συνδρομές σας να αναφέρονται ξεχωριστά. Στη συνέχεια, μπορείτε να διαβάσετε μόνο ένα blog κάθε φορά.

Οργάνωση

Ο τρόπος οργάνωσης των κατηγοριών σας στη γραμμή πλοήγησης της επιφάνειας εργασίας Feedly ορίζει τη σειρά με την οποία εμφανίζονται οι κατηγορίες στην σημερινή ενότητα. Επομένως, αν θέλετε να αναδιατάξετε τα πράγματα για να αντικατοπτρίσετε τα ενδιαφέροντά σας, μεταβείτε στη σελίδα feedly σας, σύρετε και αποθέστε για να ανακαλέσετε και μετά να φορτώσετε ξανά. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε την Feedly κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο "Οργανώστε" στην επάνω αριστερή γωνία. εδώ μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε κατηγορίες σε οποιαδήποτε σειρά θέλετε, καθώς και να επεξεργαστείτε ονόματα κατηγοριών, να διαγράψετε κατηγορίες ή να επεξεργαστείτε και να διαγράψετε μεμονωμένες ροές δεδομένων.

Κοινωνικές επιλογές

Εάν κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε μεμονωμένο ιστολόγιο, έχετε πολλές επιλογές: μπορείτε να το κρατήσετε ως μη αναγνωσμένο για άλλη ημέρα, να δείτε ολόκληρο το άρθρο στο Feedly Reader, να το μοιραστείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να το μοιραστείτε μέσω πλήθους δικτύων κοινωνικής δικτύωσης από δεξιά Feedly.

Κινητό

Η Feedly διαθέτει επίσης μια εφαρμογή για κινητά ώστε να μπορείτε να διαβάσετε το περιεχόμενό σας οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε. Οι ροές και οι συνήθειες ανάγνωσης συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές, οπότε αν διαβάσετε κάτι στην επιφάνεια εργασίας σας, θα σημειωθεί ως αναγνωσμένη και στην εφαρμογή σας για κινητά.