Τέσσερα πρέπει να έχουν επεκτάσεις Chrome

01 του 06

Βρείτε τις επεκτάσεις στο Chrome Web Store

Αποτύπωση οθόνης

Το εκτεταμένο πρόγραμμα περιήγησης Chrome είναι πολύ πιο ισχυρό από ότι κάποιοι αναγνωρίζουν. Μπορείτε να προσαρμόσετε την εμπειρία περιήγησης ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική, πιο παραγωγική και πιο διασκεδαστική. Το Chrome Web Store προσφέρει στοιχεία που τροποποιούν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome τόσο για τους περιστασιακούς χρήστες στο διαδίκτυο όσο και για τους χρήστες του Chromebook.

Το Chrome Web Stor διαιρεί τις προσφορές τους σε τέσσερις βασικές κατηγορίες.

Παρακολουθήστε τον τύπο λήψης κατά την περιήγηση αντικειμένων στο Chrome Web Store. Αυτή τη στιγμή εστιάζουμε στις Επεκτάσεις.

02 του 06

AdBlock Extension

AdBlock. Αποτύπωση οθόνης

Το AdBlock είναι η πιο δημοφιλής επέκταση του Chrome για σωστό λόγο. Αν έπρεπε να επιλέξω μόνο μία επέκταση για το πρόγραμμα περιήγησής μου, θα επέλεγα το AdBlock. Λοιπόν, Εντάξει, ίσως θα ήταν στην πραγματικότητα Grammarly, αλλά AdBlock θα είναι εκεί ακριβώς.

Το AdBlock μπλοκάρει πολλές ενοχλητικές και ανεπιθύμητες διαφημίσεις στον ιστό που μπορούν να γεμίσουν την εμπειρία περιήγησης στο Web. Δεν λειτουργεί για όλες τις διαφημίσεις, επομένως θα δείτε ακόμα μερικές (οι διαφημίσεις είναι οι τρόποι με τους οποίους οι περισσότεροι ιστότοποι μπορούν να αντέξουν). Ορισμένοι ιστότοποι εντοπίζουν το AdBlocker και αρνούνται να προβάλλουν περιεχόμενο, εκτός αν το απενεργοποιήσετε, αλλά αυτό είναι σχετικά σπάνιο.

Το AdBlock προσφέρεται ως επέκταση, εφαρμογή και θέμα. Χρησιμοποιήστε την επέκταση. Είναι το επίσημο προϊόν. Το θέμα υπάρχει ως επιλογή για τους οπαδούς του AdBlock, αλλά δεν αποκλείει διαφημίσεις.

03 του 06

Google Cast

Google Cast. Αποτύπωση οθόνης

Εάν διαθέτετε ένα Chromecast, η επέκταση Google Cast είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Ναι, μπορείτε να "εκπέμπετε" εκπομπές από το τηλέφωνό σας, αλλά όχι όλα τα μέσα ροής έχουν βελτιστοποιηθεί για ροή στην τηλεόρασή σας. (Ορισμένες υπηρεσίες θέλουν να χρεώσουν επιπλέον για την εμπειρία ή να σας αποθαρρύνουν ενεργά από την παρακολούθηση σε οποιαδήποτε συσκευή που δεν είναι υπολογιστής.)

Επιπλέον, ίσως θελήσετε να μοιραστείτε πράγματα που δεν είναι streaming video. Ίσως έχετε τραβήξει μια παρουσίαση ή μια αστεία ιστοσελίδα που θέλετε να επιδείξετε. Μπορείτε να τα ρίξετε και αυτά.

Εισαγάγετε την επέκταση του Chromecast.

  1. Χτυπήστε το κουμπί Google Cast στο πρόγραμμα περιήγησής σας.
  2. Επιλέξτε μια συσκευή για να μεταδώσετε (αν έχετε περισσότερες από μία).
  3. Εάν μεταφέρετε βίντεο συνεχούς ροής, μεγιστοποιήστε την προβολή βίντεο σε αυτήν την καρτέλα. (Μπορεί να φαίνονται μικρότερα όταν το κάνετε αυτό, αυτό είναι φυσιολογικό, μεγιστοποιείτε την οθόνη για την τηλεόρασή σας, όχι τον υπολογιστή σας.)
  4. Συνεχίστε να κάνετε σερφάρισμα σε άλλες καρτέλες αν θέλετε. Απλά κρατήστε την καρτέλα της ενεργού κασέτας ανοιχτή στον υπολογιστή σας.

04 του 06

Γραμματικά

Γραμματικά. Αποτύπωση οθόνης

Εάν γράφετε οτιδήποτε σε οποιονδήποτε (Facebook, το blog σας, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κ.λπ.) θα πρέπει να εξετάσετε την επέκταση Γραμματικής. Γραμματικά είναι ένας αυτόματος διορθωτής. Αυτό σημαίνει ότι ελέγχει το γράψιμό σας για κάθε είδους πιθανά σφάλματα από θέματα ορθογραφίας, ακατάλληλου ρήματος ρήματος, παθητικής φωνής ή υπερβολικά χρησιμοποιούμενων λέξεων.

Γραμματικά έρχεται ως μια δωρεάν έκδοση και μια premium συνδρομή υπηρεσία με πρόσθετα χαρακτηριστικά διορθωτικά. Χρησιμοποιώ την έκδοση premium από τη στιγμή που γράφω επαγγελματικά, αλλά η δωρεάν έκδοση είναι εντάξει για τους περισσότερους χρήστες.

Μια προειδοποίηση είναι ότι η Γραμματική είναι ασύμβατη με κάποιες ιστοσελίδες. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά την επέκταση όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα. Έχω διαπιστώσει ότι αυτό είναι μόνο μια περιστασιακή ενόχληση.

05 του 06

LastPass

LastPass. Αποτύπωση οθόνης

Το LastPass είναι μια θήκη διαχείρισης κωδικών πρόσβασης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης ή να δημιουργήσετε νέους τυχαίους κωδικούς πρόσβασης. Οι κωδικοί πρόσβασης που παράγονται τυχαία είναι πολύ πιο ασφαλείς, δεδομένου ότι είναι πιο πιθανό να είναι μοναδικοί (οι λέξεις, ακόμη και με αντικαταστάσεις συνηθισμένου χαρακτήρα δεν είναι πολύ ασφαλείς.) Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε επίσης λιγότερους πειρασμούς να ξαναχρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης ξανά και ξανά. (Η επαναχρησιμοποίηση κωδικών πρόσβασης σημαίνει ότι ένας χάκερ πρέπει απλά να μαντέψει έναν από τους κωδικούς πρόσβασής σας και έπειτα τους έχει όλα).

Το LastPass είχε ένα περιστατικό ασφαλείας το 2015, οπότε σταθμίστε τις επιλογές σας προτού αποφασίσετε να προχωρήσετε. Είμαι πεπεισμένος ότι το όφελος αντισταθμίζει τον κίνδυνο, αλλά μπορεί να μην το βλέπετε με τον ίδιο τρόπο. Σας συνιστούμε επίσης να χρησιμοποιείτε τον t wo-factor authentication όποτε είναι δυνατόν.

06 του 06

Επεκτάσεις, Εφαρμογές, Θέματα - Ποια είναι η διαφορά;

Αποτύπωση οθόνης

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Chrome Web Stor διαιρεί τις προσφορές τους σε τέσσερις βασικές κατηγορίες:

Ας ολοκληρώσουμε αυτό το ζήτημα καθορίζοντας τους όρους.

Οι εφαρμογές Chrome είναι προγράμματα λήψης που χρησιμοποιούν HTML, CSS και JavaScript για να προσφέρουν κάποιο είδος διαδραστικής εμπειρίας. Οι εφαρμογές Chrome συσκευάζονται και κατεβάζονται. Μπορούν να τρέχουν σε οποιαδήποτε πλατφόρμα που μπορεί να εκτελέσει ένα πρόγραμμα περιήγησης Chrome και είναι ο μόνος τρόπος για να γράψετε εφαρμογές για το Chrome OS. Το κατάστημα Chrome Web περιλαμβάνει επίσης ιστότοπους αυτής της κατηγορίας.

Τα παιχνίδια είναι, καλά, παιχνίδια. Είναι μια αρκετά δημοφιλής υποκατηγορία εφαρμογών που εγγυάται μια ξεχωριστή κατηγορία περιήγησης.

Οι επεκτάσεις είναι μικρότερα προγράμματα που τροποποιούν στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome αντί να εκτελούν αυτόνομη εφαρμογή. Χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία με τις εφαρμογές (HTML, CSS και JavaScript), αλλά εστιάζει στην καλύτερη λειτουργία του προγράμματος περιήγησης.

Τα θέματα τροποποιούν την εμφάνιση του προγράμματος περιήγησής σας, συνήθως προσθέτοντας εικόνες φόντου και αλλάζοντας το χρώμα της γραμμής μενού και άλλων στοιχείων διεπαφής. Τα θέματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε την προσωπικότητά σας.