Πώς να καθορίσετε μια οθόνη Sideways ή Upside Down στα Windows

Έτσι, η οθόνη στην οθόνη του υπολογιστή σας ή του φορητού υπολογιστή των Windows είναι ξαφνικά πλάγια ή ανάποδα και δεν έχετε ιδέα τι να κάνετε. Μην πανικοβληθείτε! Δεν θα χρειαστεί να γεμίζετε το λαιμό σας ή να γυρίσετε την οθόνη σας φυσικά. Αυτή είναι μια πολύ πιο κοινή κατάσταση από ό, τι μπορεί να σκεφτείς και συνήθως μπορεί να επιλυθεί μόνο με μια συντόμευση πληκτρολογίου ή με μερικά κλικ του ποντικιού.

Ο πιο πιθανός λόγος που βρίσκεστε σε αυτή τη δυσκολία είναι επειδή έχετε πιέσει κατά λάθος τα λάθος πλήκτρα, έχετε ρυθμίσει λανθασμένα μια ρύθμιση οθόνης ή έχετε συνδέσει μια εξωτερική οθόνη ή άλλη συσκευή προβολής. Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε μια πλευρική ή ανοδική οθόνη στα Windows 7, 8 και 10.

Συντομεύσεις πληκτρολογίου

Σε μερικά σενάρια, οι παρακάτω συντομεύσεις πληκτρολογίου ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για την περιστροφή της οθόνης σας. Το κατά πόσο αυτές οι συντομεύσεις είναι διαθέσιμες εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων είναι η κάρτα βίντεο που υπάρχει στο σύστημά σας καθώς και το λογισμικό που έχετε εγκαταστήσει. Είναι επίσης πιθανό η συγκεκριμένη διαμόρφωσή σας να προσφέρει αυτούς τους συνδυασμούς hotkey, αλλά πρέπει να είναι ενεργοποιημένη με το χέρι πριν μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν. Συνιστούμε να πάρετε πρώτα τη διαδρομή του πληκτρολογίου, αφού είναι αρκετά γρήγορη και εύκολη και θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα ξανά στο μέλλον.

Οι πιο συνηθισμένοι συνδυασμοί συντόμευσης πληκτρολογίου για την περιστροφή της οθόνης σας είναι οι εξής:

Αν δεν πατήσετε ταυτόχρονα αυτά τα πλήκτρα, μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω βήματα για να βεβαιωθείτε ότι τα πλήκτρα πρόσβασης είναι ενεργοποιημένα με την ειδική κάρτα γραφικών σας ή μπορείτε απλώς να προχωρήσετε στην επόμενη μέθοδο που φαίνεται παρακάτω για την επίλυση αυτού του ζητήματος.

Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα πλήκτρα συντόμευσης:

  1. Κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο στην επιφάνεια εργασίας σας.
  2. Θα πρέπει να εμφανίζεται ένα μενού που περιέχει πολλές επιλογές. Ανάλογα με τη ρύθμισή σας, ενδέχεται να δείτε μια επιλογή με την ετικέτα "Ρυθμίσεις γραφικών" ή κάτι παρόμοιο, από το οποίο θα πρέπει να μπορείτε να ελέγξετε την ενεργοποίηση των πλήκτρων πρόσβασης .
    1. Σημείωση: Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο σε συγκεκριμένο υλικό.

Προβολή ρυθμίσεων προσανατολισμού

Εάν η μέθοδος συντόμευσης πληκτρολογίου δεν επιλύει το πρόβλημά σας, τότε θα πρέπει να τροποποιήσετε τον προσανατολισμό της οθόνης σας μέσω της διεπαφής ρυθμίσεων των Windows.

Windows 10

  1. Κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας σας.
  2. Όταν εμφανιστεί το μενού περιβάλλοντος, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις οθόνης .
  3. Οι ρυθμίσεις οθόνης θα πρέπει τώρα να είναι ορατές σε ένα νέο παράθυρο. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ με το ποντίκι σας για κάποιο λόγο, ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη διασύνδεση είναι να εισαγάγετε το ακόλουθο κείμενο στη γραμμή Windows 10 Cortana ή στη βασική γραμμή αναζήτησης και να επιλέξετε το κατάλληλο αποτέλεσμα: ρυθμίσεις εμφάνισης .
  4. Επιλέξτε Τοπίο από το αναπτυσσόμενο μενού με τον τίτλο Προσανατολισμός .
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή , το οποίο πρέπει να περιστρέφει αμέσως την οθόνη σας.
  6. Εμφανίζεται πλέον ένα μπλε και λευκό διάλογο, με το ερώτημα εάν θέλετε να διατηρήσετε τον νέο προσανατολισμό της οθόνης σας ή να επιστρέψετε στην προηγούμενη οθόνη. Εάν είστε ικανοποιημένοι με την ενημερωμένη εμφάνιση, κάντε κλικ στο κουμπί Keep changes . Εάν όχι, επιλέξτε Revert ( Επαναφορά) ή απλά να μην κάνετε καμία ενέργεια και να περιμένετε 15 δευτερόλεπτα.

παράθυρα 8

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Windows , που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Πίνακας Ελέγχου .
  3. Μόλις εμφανιστεί η διεπαφή του Πίνακα Ελέγχου, κάντε κλικ στην επιλογή Προσαρμογή ανάλυσης οθόνης , που βρίσκεται στην ενότητα Εμφάνιση και εξατομίκευση.
  4. Η αλλαγή της εμφάνισης της οθόνης προβολής θα πρέπει να είναι πλέον ορατή. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Προσανατολισμός και επιλέξτε την επιλογή Τοπίο .
  5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή για την άμεση εφαρμογή αυτής της αλλαγής.
  6. Εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου που περιέχει δύο κουμπιά, που σας ζητούν να επιλέξετε αν θέλετε ή όχι να διατηρήσετε τον νέο προσανατολισμό της οθόνης σε ισχύ. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στην επιλογή Διατήρηση αλλαγών . Για να επιστρέψετε στην προηγούμενη ρύθμιση, περιμένετε 15 δευτερόλεπτα για να λήξει η ερώτηση ή επιλέξτε το κουμπί Επαναφορά .

Windows 7

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί μενού των Windows , που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε Πίνακας ελέγχου .
  3. Θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται η διεπαφή του πίνακα ελέγχου. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Προσαρμογή ανάλυσης οθόνης , που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του παραθύρου κάτω από την επικεφαλίδα εμφάνισης και εξατομίκευσης .
  4. Μια νέα οθόνη με την ακόλουθη κεφαλίδα θα πρέπει να είναι πλέον ορατή: Αλλάξτε την εμφάνιση της οθόνης σας. Επιλέξτε Τοπίο από το αναπτυσσόμενο μενού Προσανατολισμός .
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή , το οποίο θα πρέπει να προκαλέσει την περιστροφή της οθόνης σας όπως ζητήθηκε.
  6. Πρέπει να εμφανιστεί ένα μικρό παράθυρο διαλόγου "Ρυθμίσεις οθόνης", το οποίο επικαλύπτει τη διεπαφή του πίνακα ελέγχου. Αν θέλετε να διατηρήσετε την οθόνη που περιστράφηκε πρόσφατα, επιλέξτε Διατήρηση αλλαγών . Διαφορετικά, κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά ή περιμένετε 15 δευτερόλεπτα ώστε οι αλλαγές να αντιστραφούν αυτόματα.