Σημαντικοί λόγοι για να μην κάνετε λήψη αρχείων DLL

Πρέπει να κατεβάσετε ένα αρχείο DLL που λείπει; Σκέψου διπλά

Οι ιστότοποι που επιτρέπουν την εύκολη λήψη αρχείων DLL μοιάζουν με την απάντηση που αναζητήσατε όταν λάβετε ένα από αυτά τα ενοχλητικά σφάλματα "DLL not found" ή "DLL missing".

Εξετάστε αυτό το δίκαιό προειδοποίησής σας - οι τοποθεσίες λήψης DLL θα πρέπει σχεδόν πάντα να αποφεύγονται , παρόλο που μερικές φορές παρέχουν μια γρήγορη λύση. Υπάρχουν άλλοι, απόλυτα ασφαλείς και αποδεκτοί τρόποι καθορισμού των προβλημάτων των DLL, χωρίς να καταφύγετε στη λήψη προσωπικών αρχείων DLL από αυτές τις τοποθεσίες.

Πηγαίνετε στο πρόβλημα Fixing DLL με τον σωστό τρόπο στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας ή συνεχίστε να διαβάζετε για πολλούς πολύ σημαντικούς λόγους γιατί πρέπει να αποφύγετε τη λήψη αρχείων DLL.

Οι τοποθεσίες λήψης DLL δεν είναι εγκεκριμένες πηγές για αρχεία DLL

Τα αρχεία DLL δημιουργούνται και διανέμονται από εταιρείες που αναπτύσσουν λογισμικό. Μερικές φορές αυτή η εταιρεία λογισμικού είναι η Microsoft, μερικές φορές δεν είναι. Πολλές εταιρείες δημιουργούν αρχεία DLL ως μέρος των πακέτων λογισμικού τους.

Ένα σταθερό, καθαρό και ενημερωμένο αντίγραφο οποιουδήποτε αρχείου DLL μπορεί να εγγυηθεί μόνο ο προγραμματιστής. Οι ιστότοποι που επιτρέπουν τη λήψη ξεχωριστών αρχείων DLL βρίσκονται σε όλες τις περιπτώσεις, εκτός από τις σπάνιες, μη εγκεκριμένες θέσεις για τη λήψη αρχείων DLL.

Μπορεί να μην φαίνεται ιδιαίτερα σημαντικό ότι αυτός ο ιστότοπος ή αυτός ο ιστότοπος δεν είναι "εγκεκριμένος" από τον οργανισμό που αναπτύσσει το αρχείο DLL, αλλά όπως θα δείτε καθώς διαβάζετε, υπάρχουν πολύ καλά λόγοι για τους οποίους ο αρχικός διανομέας DLL είναι καλύτερος τρόπος να πάτε.

Η εγκατάσταση ενός αρχείου DLL είναι συχνά ένας επίδεσμος για ένα μεγαλύτερο πρόβλημα

Τα αρχεία DLL είναι μόνο μικρά τμήματα ολόκληρων προγραμμάτων λογισμικού. Συχνά φορές, ένα μήνυμα σφάλματος που ξεχωρίζει ένα μεμονωμένο αρχείο DLL σας λέει μόνο μέρος της ιστορίας. Το συγκεκριμένο σφάλμα συχνά δημιουργείται μόνο επειδή είναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το λογισμικό, όχι επειδή είναι η μόνη αιτία του προβλήματος.

Όταν κάνετε λήψη και αντικατάσταση ενός αρχείου DLL από μια τοποθεσία λήψης αρχείων DLL, συχνά λύετε μόνο ένα μικρό μέρος ενός μεγαλύτερου προβλήματος. Συνήθως, η λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η επανεγκατάσταση ολόκληρου του πακέτου λογισμικού από το οποίο προέρχεται το αρχείο DLL.

Ακόμα κι αν η αντικατάσταση ενός αρχείου DLL διορθώνει το άμεσο πρόβλημα, τα πρόσθετα προβλήματα τείνουν να εμφανίζονται αργότερα, συχνά ως μηνύματα σφάλματος που σας ενημερώνουν για ένα άλλο αρχείο DLL που λείπει. Εξοικονομήστε πολύ χρόνο και ενέργεια και διορθώστε το πρόβλημα σωστά την πρώτη φορά.

Τα αρχεία DLL από τις τοποθεσίες λήψης αρχείων DLL είναι συχνά ξεπερασμένες

Οι τοποθεσίες λήψης DLL υπάρχουν μόνο έτσι ώστε να τις βρείτε σε μια μηχανή αναζήτησης και ελπίζουμε να κάνετε κλικ στις διαφημίσεις τους. Δεν είναι πραγματικοί ιστότοποι υποστήριξης λογισμικού και δεν έχουν κανένα κίνητρο να διατηρούν τα αρχεία DLL ενημερωμένα.

Ωστόσο, η εταιρεία λογισμικού που ανέπτυξε πραγματικά το αρχείο DLL θα έχει πάντα το πιο ενημερωμένο και λειτουργικό αρχείο που είναι διαθέσιμο.

Οι προγραμματιστές λογισμικού σπάνια διαθέτουν μόνο αρχεία DLL διαθέσιμα για λήψη, οπότε αν η επανεγκατάσταση του προγράμματος λογισμικού τους δεν αντικαταστήσει ή επισκευάσει το αρχείο DLL που ακολουθείτε, σας συνιστώ να επικοινωνήσετε με την εταιρεία και να ζητήσετε αντίγραφο του αρχείου.

Μερικές φορές ενδέχεται να λάβετε ένα μήνυμα λάθους DLL όταν χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά το αρχείο DLL ενδέχεται να μην υποστηρίζεται από τον προγραμματιστή αυτού του προγράμματος. Αυτό είναι πραγματικά πολύ συνηθισμένο, δεδομένου ότι τα αρχεία DLL συχνά μοιράζονται μεταξύ των προγραμμάτων.

Ένα καλό παράδειγμα είναι το σφάλμα που λείπει το xinput1_3.dll που μερικές φορές θα εμφανιστεί πριν από ορισμένα βιντεοπαιχνίδια. Το αρχείο είναι στην πραγματικότητα ένα αρχείο DirectX και υποστηρίζεται και παρέχεται από τη Microsoft στο πακέτο λογισμικού DirectX.

Τα αρχεία DLL από τις τοποθεσίες λήψης αρχείων DLL ενδέχεται να μολυνθούν από ιούς

Δεδομένου ότι οι τοποθεσίες λήψης DLL δεν είναι εγκεκριμένες πηγές για αρχεία DLL και συχνά έχουν λίγες πληροφορίες εάν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες επικοινωνίας, δεν υπάρχει εγγύηση ότι το αρχείο DLL που μόλις κατεβάσατε είναι απαλλαγμένο από μόλυνση από ιό.

Υποθέτοντας ότι έχετε ένα καλό πρόγραμμα προστασίας από ιούς , ένα μολυσμένο αρχείο DLL ενδέχεται να βρίσκεται σε καραντίνα καθώς το κατεβάζετε, αλλά σίγουρα δεν υπάρχει εγγύηση γι 'αυτό.

Πάρτε την ασφαλή διαδρομή και απλά αποφύγετε τη λήψη αρχείων DLL από αυτές τις τοποθεσίες λήψης DLL.

Συμβουλή: Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ανίχνευσης ιών και άλλου κακόβουλου προγράμματος εάν ανησυχείτε ότι ένα πρόσφατο αρχείο DLL που κατεβάσατε ίσως ήταν κάτι διαφορετικό από αυτό που νόμιζες ότι ήταν.

Οι τοποθεσίες λήψης αρχείων DLL θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν αρχεία DLL που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ασφάλεια του υπολογιστή σας

Τα αρχεία DLL είναι σαν μικρά, εξειδικευμένα προγράμματα τα οποία μπορούν να προγραμματιστούν για την αυτόματη εκτέλεση διαφόρων ενεργειών, ακόμη και για ενέργειες που ανοίγουν τον υπολογιστή σας μέχρι να εισέλθει σε hacking και άλλα είδη εισβολών. Υπάρχουν αρχεία DLL όπως αυτό.

Παρόλο που είναι απίθανο να ψάξετε ένα από αυτά τα συγκεκριμένα αρχεία DLL για λήψη και εγκατάσταση, είναι ένας κίνδυνος που λαμβάνετε όταν εγκαθιστάτε ένα αρχείο DLL στο σύστημά σας από μια τοποθεσία λήψης αρχείων DLL.

Μην το διακινδυνεύσετε - ακολουθήστε τις συμβουλές στις προηγούμενες συμβουλές και αποκτήστε το DLL από την πηγή του, όχι από έναν αντιπρόσωπο DLL "back allele"!

Πώς να καθορίσει τα προβλήματα DLL με τον σωστό τρόπο

Όπως διαβάζετε παραπάνω, ένας υπολογιστής τείνει να αναφέρει όχι ολόκληρο ένα πρόβλημα σε σας, αλλά μόνο το πρώτο ζήτημα που συναντά. Ένας υπολογιστής δεν συνεχίζει να εμφανίζει πρόβλημα μετά από κάποιο πρόβλημα, μόνο το πρώτο που το κάνει να σταματήσει. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα αρχείο DLL που λείπει.

Έτσι, τι πρέπει να κάνετε είναι να καταλάβω ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα, το οποίο πιθανώς δεν είναι απλώς ένα αρχείο DLL που λείπει. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να βρείτε έναν οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Έχουμε εκατοντάδες οδηγούς αντιμετώπισης προβλημάτων DLL. Απλά κολλήστε το όνομα του αρχείου DLL στο πλαίσιο αναζήτησης στο πάνω μέρος αυτής της σελίδας και αναζητήστε το.

Εάν αυτό ακούγεται σαν κάτι πάρα πολύ για να συνεχίσετε, δείτε το πώς μπορώ να βρω τον υπολογιστή μου σταθερό; οδηγό για βοήθεια σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια.