Η διαφορά μεταξύ ροής και λήψης μέσων

Πρόσβαση σε ταινίες και μουσική από το δίκτυό σας ή μέσω διαδικτύου

Η ροή και η λήψη είναι δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο ψηφιακών μέσων (φωτογραφίες, μουσική, βίντεο), αλλά πολλοί πιστεύουν ότι αυτοί οι όροι είναι εναλλάξιμοι. Ωστόσο, δεν είναι - περιγράφουν στην πραγματικότητα δύο διαφορετικές διαδικασίες.

Τι Streaming είναι

Η "ροή" χρησιμοποιείται συνήθως όταν γίνεται αναφορά σε κοινόχρηστα μέσα. Έχετε ακούσει πιθανώς σε συζητήσεις για την παρακολούθηση ταινιών και μουσικής από το διαδίκτυο.

Η ροή "Streaming" περιγράφει την πράξη αναπαραγωγής μέσων σε μια συσκευή όταν το μέσο αποθήκευσης αποθηκεύεται σε άλλο. Τα μέσα αποθήκευσης μπορούν να αποθηκευτούν στο "The Cloud", σε έναν υπολογιστή, διακομιστή πολυμέσων ή συσκευή αποθήκευσης συνδεδεμένη στο δίκτυο (NAS) στο οικιακό σας δίκτυο. Μια συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου ή μια ταινία πολυμέσων (συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων τηλεοράσεων και των περισσότερων συσκευών αναπαραγωγής Blu-ray Disc) μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό το αρχείο και να το αναπαράγει. Το αρχείο δεν χρειάζεται να μετακινηθεί ή να αντιγραφεί στη συσκευή που την αναπαράγει.

Ομοίως, τα μέσα που θέλετε να παίξετε μπορούν να προέρχονται από έναν διαδικτυακό ιστότοπο. Οι δικτυακοί τόποι βίντεο, όπως το Netflix και το Vudu , καθώς και μουσικοί χώροι όπως το Pandora , το Rhapsody και το Last.fm , είναι παραδείγματα ιστότοπων που μεταδίδουν ταινίες και μουσική στον υπολογιστή σας ή / και στο media player δικτύου ή στο stream media. Όταν κάνετε κλικ για να αναπαραγάγετε ένα βίντεο στο YouTube ή μια τηλεοπτική εκπομπή σε ABC, NBC, CBS ή Hulu , προβάλλετε τα μέσα εκτύπωσης από αυτόν τον ιστότοπο στον υπολογιστή σας, το media player δικτύου ή το streaming media. το αρχείο παραδίδεται στον υπολογιστή σας όπως το νερό που ρέει από μια βρύση.

Ακολουθούν παραδείγματα για το πώς λειτουργεί η ροή.

Τι είναι η λήψη

Ο άλλος τρόπος αναπαραγωγής πολυμέσων σε ένα media player δικτύου ή σε έναν υπολογιστή είναι η λήψη του αρχείου. Όταν γίνεται λήψη του μέσου από έναν ιστότοπο, το αρχείο αποθηκεύεται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας ή του δικτύου αναπαραγωγής πολυμέσων. Όταν κάνετε λήψη ενός αρχείου, μπορείτε αργότερα να αναπαράγετε τα μέσα. Οι streamers πολυμέσων, όπως οι έξυπνες τηλεοράσεις, οι συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray Disc δεν διαθέτουν ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης, επομένως δεν μπορείτε να κάνετε λήψη αρχείων απευθείας σε αυτά για αναπαραγωγή αργότερα.

Ακολουθούν παραδείγματα για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η λήψη:

Η κατώτατη γραμμή

Όλες οι συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου και οι περισσότερες streamers πολυμέσων μπορούν να προβάλλουν αρχεία από το οικείο δίκτυο. Οι περισσότεροι τώρα έχουν online συνεργάτες από τους οποίους μπορούν να μεταδώσουν μουσική και βίντεο. Ορισμένες συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου διαθέτουν ενσωματωμένους σκληρούς δίσκους ή μπορούν να συνδέουν ένα φορητό σκληρό δίσκο για την αποθήκευση αρχείων. Η κατανόηση της διαφοράς μεταξύ ροής και λήψης πολυμέσων μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου ή την ταινία πολυμέσων που είναι κατάλληλη για εσάς.

Από την άλλη πλευρά, οι ράβδοι πολυμέσων (όπως το Roku Box) είναι συσκευές που μπορούν να μεταφέρουν περιεχόμενο περιεχομένου από το Διαδίκτυο, αλλά όχι περιεχόμενο αποθηκευμένο σε τοπικές συσκευές δικτύου, όπως υπολογιστές και διακομιστές πολυμέσων, εκτός εάν εγκαταστήσετε μια πρόσθετη εφαρμογή που σας επιτρέπει για να εκτελέσετε αυτήν την εργασία (όχι όλες οι ταινίες πολυμέσων προσφέρουν μια τέτοια εφαρμογή).