Τι σημαίνει στον κόσμο η FUBAR;

Αποσυνθέστε αυτή την περίεργη λέξη που είναι στην πραγματικότητα ένα αρκτικόλεξο

Το FUBAR ακούγεται σίγουρα σαν μια λέξη, αλλά δεν είναι μία. Στην πραγματικότητα, το FUBAR είναι πραγματικά ένα ακρωνύμιο πέντε γραμμάτων που χρησιμοποιείται για να αντιπροσωπεύει μια μάλλον χυδαία φράση.

Το FUBAR αντιπροσωπεύει:

F *** ed Up Beyond All / Οποιοσδήποτε Λόγος / Αναγνώριση / Επισκευή

Αυτό εξελίσσεται σε έξι γνωστές ερμηνείες:

Μπορείτε να συμπληρώσετε αυτούς τους αστερίσκους με τις επιστολές που γνωρίζετε ότι πρέπει να υπάρχουν εκεί για να κάνετε μια βόμβα F. Αν και τα δύο τελευταία γράμματα Α και R μπορούν να αντικατασταθούν με άλλες λέξεις, το συνολικό νόημα πίσω από τη φράση παραμένει το ίδιο.

Η έννοια και η προέλευση του FUBAR

Οι άνθρωποι συνήθως λένε κάτι ή κάποιος είναι "f *** ed up" όταν το αντιλαμβάνονται ότι έχουν κακή ή ανεπιθύμητη ποιότητα, σαν να έχουν κάποια βλάβη. Η ζημία αυτή μπορεί να εκληφθεί με φυσική, ηθική, θεωρητική ή και φιλοσοφική έννοια.

Το FUBAR είναι ένας όρος στρατιωτικού αργαλειού που χρονολογείται πολύ πριν το Internet ήταν πάντα γύρω, αφού χρησιμοποιήθηκε καθ 'όλη τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Το στρατιωτικό προσωπικό ήταν γνωστό ότι το χρησιμοποίησε ανεπίσημα για να επικοινωνήσει όταν κάτι ήταν πάρα πολύ κατεστραμμένο για να μπορεί να το αναγνωρίσει ή να το επισκευάσει.

Πώς χρησιμοποιείται το FUBAR σήμερα

Παρά το γεγονός ότι έχει τις ρίζες της στο στρατό, FUBAR έχει εξελιχθεί για να γίνει ένα βολικό ακρωνύμιο για χρήση στην καθημερινή ζωή, όταν γραπτών μηνυμάτων ή πληκτρολογώντας on-line. Παίρνει το σημείο σε όλη γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να επεξεργαστεί πάρα πολύ.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συνήθως το FUBAR για να περιγράψουν οτιδήποτε θεωρούν ότι είναι κακό, λάθος ή απλά δεν είναι ιδανικό. Θα μπορούσαν να μιλάνε για μια σχέση, τον καιρό, ένα πολιτικό γεγονός, μια κατάσταση υγείας, μια τάση στο διαδίκτυο ή οτιδήποτε άλλο κάτω από τον ήλιο. Εάν κάτι συμβαίνει ενάντια σε επιθυμίες ή πεποιθήσεις ενός ατόμου, το FUBAR θα μπορούσε τεχνικά να χρησιμοποιηθεί για να το περιγράψει από προσωπική άποψη.

Παραδείγματα του τρόπου χρήσης του FUBAR

"Αποφάσισε να δοκιμάσει το νέο καφενείο στο μπλοκ μου σήμερα το πρωί αλλά ήταν απογοητευμένος που ανακάλυψε ότι ο καφές τους είναι FUBAR".

"Αυτό το παιχνίδι ήταν τόσο FUBAR και για τις δύο ομάδες που κανείς δεν αξίζει να προχωρήσει στα πλέι-οφ".

"Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έκανα τηγανητά το φορητό υπολογιστή μου με το να μου χύνω το λεμονάκι σε όλη του την επιφάνεια.

Όταν πρέπει και δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το FUBAR

Το FUBAR δεν είναι ένα αρκτικόλεξο που έχει θέση σε κάθε είδους συζήτηση. Ακολουθούν μερικοί γενικοί κανόνες που ίσως θελήσετε να εξετάσετε εάν πρέπει να προσθέσετε αυτό το ακρωνύμιο στο ηλεκτρονικό σας λεξιλόγιο ή στο λεξιλόγιο γραπτών μηνυμάτων .

Χρησιμοποιήστε το FUBAR όταν:

Μη χρησιμοποιείτε το FUBAR όταν: